Ακούστε μας Live





Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Αν δεν έχεις κοντά σου ανθρώπους να σε παρακινούν που αυτό σημαίνει ότι σε αγαπάνε και είναι δίπλα σου τότε ποιο το νόημα της ύπαρξης; Ο Δημήτρης Σπυριδάκης μιλάει στο Nlp Radio


Πως και πότε ξεκίνησε την ενασχόληση σου με τη μουσική; Τι σε παρακίνησε να ασχοληθείς με το τραγούδι;

Πως ξεκίνησα..!! είναι μια πολύ όμορφη ιστορία. Είχα ένα πλαστικό ψεύτικο βιολί που δεν είχα δοξάρι είχα φτιάξει μια αυτοσχέδια πένα και έκανα ότι έπαιζα και τραγουδούσα. Ένας οικογενειακός φίλος και πολύ καλός μουσικός μου είπε πως θα μου δώσει το πρώτο του Μαντολίνο και θα ξεκινούσαμε μαθήματα και έτσι και έγινε από τότε κατάλαβα ότι μόνο αυτό θα κάνω στη ζωή μου και μόνο με αυτό θα πορευθώ. 



Γιατί πιστεύεις ότι η Κρητική μουσική αγαπιέται τόσο πολύ από όλους τους Έλληνες;

Γενικά όλες οι παραδοσιακές μουσικές έχουν κάτι μαγικό που αγγίζουν τις ψυχές, όσο για τη Κρητική μουσική έχω να πω για τον ρυθμό ότι είναι πολύ δυναμικός όπως και ο στίχος της, σε δυο δεκαπεντασύλλαβα λες μια ιστορία που χρειάζεται ολόκληρο μυθιστόρημα για να καταλάβεις τι θέλει να πει. Αυτή είναι η μαγεία της μαντινάδας και της παράδοσης.



Η μουσική σου είναι επηρεασμένη από την παράδοση και την καταγωγή σου. Θα έγραφες και άλλα είδη μουσικής;

Γράφω πολλά διαφορετικά ας τα πούμε ήδη γιατί για μένα η μουσική είναι μια. σε 7 νότες πατάμε όλοι. Οπότε στην ιδιοσυγκρασία μου υπάρχει μόνο καλό και κακό τραγούδι. Γράφω τα πάντα αλλά σίγουρα έχω λίγο πιο κοντά τους παραδοσιακούς ήχους της Κρήτης.



Το νέο σου τραγούδι έχει τίτλο «Είπες θα ΄ρθεις» . Μίλησε μας για αυτό , όπως και για την αρχή της συνεργασίας σου με την Spider Music.

Νομίζω πως δε θα μπορούσε να ξεκινήσει πιο όμορφα η συνεργασία μου με την Ευανθία Μάγνη και την Spider Music, Με ένα τραγούδι σε παραδοσιακό Κρητικό ρυθμό σε στίχους της Θάλειας Μπιρικάκη και μουσική δίκη μου ελπίζω να αγαπήσετε και τα επόμενα που έρχονται όπως και αυτό το τραγούδι που απ την πρώτη στιγμή τα σχόλια είναι πολύ ενθαρρυντικά..

 


Η αγάπη(έρωτας) παίζει κυρίαρχο ρόλο στα τραγούδια σου. Τι είναι για εσένα η αγάπη και πόσο σημαντική είναι στη ζωή σου;

Νομίζω παίζει τον σημαντικότερο ρόλο χωρίς αγάπη δεν μπορείς να προχωρήσεις σε τίποτα αν δεν αγαπάς αν δεν νιώθεις ανθρώπους να σε αγαπούν δεν πας παρακάτω δεν κάνεις το επόμενο βήμα, αν δεν έχεις κοντά σου ανθρώπους να σε παρακινούν που αυτό σημαίνει ότι σε αγαπάνε και είναι δίπλα σου τότε ποιο το νόημα της ύπαρξης..;;

 

 

Είναι τελικά σημαντικό ο καλλιτέχνης να γνωρίζει μουσικά όργανα; Και πόσο βοήθησαν εσένα; 

Νομίζω το σημαντικότερο για έναν τραγουδιστή, αλλιώς συμπεριφέρεται, αλλιώς τραγουδάει, αλλιώς εκφράζεται όταν γνωρίζει από μουσική, από νότες. Για μένα θα πω ότι είμαι ελεύθερος να καταθέσω τη ψυχή μου και δε φοβάμαι να εκφράσω αυτά που νιώθω εκείνη τη στιγμή και να τσαλακωθώ.

Ποια συνεργασία μέχρι στιγμής σε έχει στιγματίσει περισσότερο;

Όλες είναι σημαντικές δεν υπάρχει κάποια που μπορώ να πω ότι μ’ έχει στιγματίσει, από όλες πήρα κάτι και έμαθα πράγματα. 

 

Ποιο το όνειρο σου ως καλλιτέχνης και ποιος ο στόχος σου;

Το όνειρο μου και ο στόχος μου να αφήσω κάτι στη μουσική γενικότερα και να ακούν τη ψυχή μου όσα χρόνια κι αν περάσουν.

 



Υπάρχουν μελλοντικά σχέδια που μπορείς να μας αποκαλύψεις;

Τώρα ετοιμάζουμε πολλά πράγματα με την Ευανθία Μάγνη και την Spider Music αυτό που μπορώ να αποκαλύψω είναι ότι πειραματιζόμαστε γενικότερα σε όλα τα είδη μουσική με ήχο παραδοσιακό γιατί όπως ανέφερα παραπάνω η μουσική είναι μια.



 

Που θα σε ακούσουμε φέτος το καλοκαίρι;

Υπάρχουν εμφανίσεις σε όλη τη Κρήτη για το καλοκαίρι από Σεπτέμβριο και τον χειμώνα θα είμαι και Αθήνα με τους καλούς μου φίλους και μουσικούς που συνεργαζόμαστε πολλά χρόνια, μπορείτε να ενημερωθείτε στα social και στη σελίδα μου που αναρτώνται όλα τα μουσικά ταξίδια.

 

https://www.facebook.com/SpiderMusicLBL/ 

www.spider-music.com 

https://www.youtube.com/channel/UCkMfQaoZAfJVGftW6SejM3w 

Ακούστε όλα τα τραγούδια εδώ 

https://youtube.com/playlist?list=PLH1B8yetNDimee_xHmo7U0s5nRsq3HnxV 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου