Ακούστε μας Live

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Καληνύχτα Μητέρα, της Μάρσα Νόρμαν ΘΕΑΤΡΟ RADAR
ΘΕΑΤΡΟ RADAR
Πλατεία Αγίου Ιωάννη και Πυθέου 93-Αθήνα
Τ.Κ. 11744 στάση μετρό ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
τηλ.: 210 9769294


«Καληνύχτα Μητέρα»
της Μάρσα Νόρμαν

Πρεμιέρα: Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 9μμΤο βραβευμένο με πούλιτζερ έργο της Μάρσα Νόρμαν "Καληνύχτα Μητέρα" ανεβαίνει την 11η Ιανουαρίου 2019 στο θέατρο Radar. Την μετάφραση και σκηνοθεσία του έργου υπογράφει η Αναστασία Παπαστάθη η οποία θα ερμηνεύσει και τον ρόλο της Kόρης, ενώ το ρόλο της Mητέρας  θα ερμηνεύσει η σπουδαία ηθοποιός του θεάτρου μας κυρία Μαρία Σκούντζου.

Λίγα λόγια για το έργο 


Μια ζεστή σοκολάτα και ένα καραμελωμένο μήλο είναι η επιθυμία της Τζέσυ,  όταν δηλώνει στην Μητέρα της, από την αρχή σχεδόν του έργου, ότι θέλει να αυτοκτονήσει, με το όπλο του μπαμπά.

Η Θέλμα, σοκαρισμένη, προσπαθεί να μεταπείσει την κόρη της, ενώ εκείνη από την πλευρά της, να εξηγήσει τους λόγους της απόφασής της. Μάνα και κόρη για πρώτη φορά στην ζωή τους, θα πρέπει να μιλήσουν με ειλικρίνεια.  Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα ψέμματα.

Η σκηνική τους αναμέτρηση, φέρνει στο φως κρυμμένα μυστικά και αλήθειες, που ποτέ δεν είχαν ειπωθεί. Κι όλα αυτά συμβαίνουν με το ρολόι του τοίχου να μας θυμίζει απειλητικά το πέρασμα του χρόνου, καθώς ο χρόνος δράσης του έργου, ταυτίζεται με τον πραγματικό χρόνο έναρξης της παράστασης. 

Τι έχει συμβεί; Γιατί η Τζέσυ θέλει να βάλει τέρμα στην ζωή της; Μήπως η απόφασή της σχετίζεται με το παρελθόν της; Με την ζωή που έζησε; Ή την ζωή που δεν έζησε; Πως μεγάλωσε; Ποια ήταν η σχέση τον γονιών της; Πόσο επηρέασε την ζωή της, αυτή η σχέση; Θα καταφέρει η μητέρα της να αποτρέψει την αυτοκτονία της;

Το έργο της Μάρσα Νόρμαν "Καληνύχτα Μητέρα", απαλλαγμένο από θεατρικές φόρμες, μελετά τις ανθρώπινες σχέσεις, με αλήθεια, τρυφερότητα, συγκίνηση και χιούμορ. 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ/ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Αναστασία Παπαστάθη
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ/ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: Κυριακή Πανούτσου
ΜΟΥΣΙΚΗ: Πάνος Φορτούνας

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ
Μαρία Σκούντζου: Μητέρα (Θέλμα)
Αναστασία Παπαστάθη: Κόρη (Τζέσυ)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 90 λεπτά χωρίς διάλειμμα 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Κάθε Παρασκευή & Σάββατο  στις 9μμ και Κυριακή στις 7μμ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 15 € κανονικό και 12€ μειωμένο

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:
στο ταμείο του θεάτρου 210 9769294
- ηλεκτρονικά στο ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 210 7234567
- στο εκδοτήριο της Ticket Services - Πανεπιστημίου 39
- καταστήματα Public

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου