Ακούστε μας Live





Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Αγία Βαρβάρα: Ο Μάριος Παντελιάδης με τη μουσική του άγγιξε το μυαλό, την καρδιά τις αισθήσεις μας.





Οι νότες από το πιάνο γέμισαν τον χώρο του Ωδείου στο μέγαρο «Μήτρος Σουλιμιώτης», στις 24 Φεβρουαρίου, αγγίζοντας ευαίσθητες χορδές στην ψυχή των θεατών καθώς ο βιρτουόζος πιανίστας Μάριος Παντελιάδης παρουσίασε για τους κατοίκους της πόλης καταγωγής του, σε μία μουσική εκδήλωση υψηλού επιπέδου τα έργα των Bethoven και Rossini.

Ο κ. Παντελιάδης, γεννήθηκε το 1988 και είναι διακεκριμένος σολίστας και πλέον, διευθυντής ορχήστρας. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει δώσει ρεσιτάλ σε σημαντικές αίθουσες -Musikverein της Βιέννης, Sydney Opera House της Αυστραλίας, Auditorium Parco della Musica της Ρώμης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.ά., σε Αγγλία, Αυστρία, Αυστραλία, Γαλλία, Ελλάδα, Η.Π.Α., Ιταλία, Ισπανία και Μάλτα, αποσπώντας κάθε φορά εγκωμιαστικά σχόλια από κοινό, καλλιτέχνες και κριτικούς.

Ο Δήμαρχος της πόλης κ. Λάμπρος Μίχος, στο τέλος του προγράμματος ευχαρίστησε τον νεαρό καλλιτέχνη λέγοντας «τι μπορώ να πω για αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο! Ο Μάριος Παντελιάδης, είναι η ζωντανή απόδειξη ότι η Αγία Βαρβάρα, βγάζει σπουδαία μυαλά. … η μουσική του άγγιξε το μυαλό, την καρδιά τις αισθήσεις μας. …».

Προσφέροντας στον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη και δημότη της Αγίας Βαρβάρας ένα αναμνηστικό πρες παπιέ με εγχάρακτο το σήμα του Δήμου, ο κ. Μίχος έκανε αναφορά στην προ 13 ετών εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την οποία είχαν διοργανώσει η ΚΕΔΚΕ και η Ακαδημία Αθηνών, προς τιμήν του αείμνηστου Ιάκωβου Καμπανέλλη και στην οποία ο Μάριος Παντελιάδης είχε συμμετάσχει με τον επίσης δημότη Αγίας Βαρβάρας σολίστα βιολιού κ. Γεώργιο Ζαχαρία.
Η Αγία Βαρβάρα, αποκτά πάλι εξωστρέφεια και κερδίζει μέρα με την μέρα πάλι την σημαντική θέση της στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας, αναδεικνύοντας αξιοποιώντας και ενισχύοντας τους δεσμούς με δημιουργούς και καλλιτέχνες, ιδιαιτέρως, με όσους κατάγονται από την πόλη.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου