Ακούστε μας Live





Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Ένα βήμα πιο ψηλά κάθε φορά! Οι Grande Fox στο Nlp Radio






Ο φρέσκος και μοντέρνος ήχος των Θεσσαλονικιών Grande Fox είναι ιδιαίτερος και φυσικά δεν περνά απαρατήρητος. Το συγκρότημα που μπλέκει το σύγχρονο rock με τους hard και heavy ήχους δε βρίσκεται ποτέ σε ησυχία αφού κάθε λίγο μας επιφυλάσσει και κάτι νέο δισκογραφικά.

Καταρχάς, ποιοι είναι οι Grande Fox;
Καλησπέρα σας! Καταρχήν ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια όπως επίσης και για την συνέντευξη αυτή, χαιρόμαστε πολύ που έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί σας.
Οι Grande Fox, είναι μια μπάντα που ξεκίνησε τέλη το 2013 από την Θεσσαλονίκη έχοντας μεγάλη αγάπη για την μουσική και όραμα. 
Ξεκινήσαμε στην αρχή κάνοντας live και παίζοντας διασκευές μέχρι που ήρθε η ώρα και νιώσαμε έτοιμοι να μπούμε στο στούντιο και να γράψουμε τα δικά μας τραγούδια. 
Έτσι σιγά σιγά η μπάντα με πολύ θέληση και στόχους βρήκε τον δικό της χαρακτήρα και ύφος το οποίο χαρακτηρίζεται ως ‘’Experimental Space Psychedelic Stoner Heavy Rock”. Μετά από όλα αυτά λοιπόν, ήρθε ο πρώτος μας δίσκος LP με τίτλο ‘Space Nest’. 
Όλον αυτόν τον καιρό αλλά και στην συνέχεια, ακολούθησαν πολλά. Δυσκολίες όπως πολλές ανακατατάξεις στα μέλη του σχήματος αλλά και σημαντικά πράγματα όπως επαγγελματικές φωτογραφίσεις, βίντεοκλιπς και σημαντικές εμφανίσεις. 
Άξιες αναφοράς είναι εμφανίσεις όπως αυτές στα Τρίκαλα προς τιμήν της μπάντας Emerald Sun και στην Κύπρο όπου ανοίξαμε το live των Nightstalker. Δύο χρόνια αργότερα, το 2018, κυκλοφορήσαμε τον δεύτερο μας δίσκο EP, μια τριλογία με τίτλο ‘’Kulning’’. 
Φτάνοντας στο σήμερα, η μπάντα πλέον μετράει στο δυναμικό της 2 δίσκους (LP&EP), ένα single που είχε βγεί τον Απριλιο με τίτλο ‘ Documento ‘ καθώς και ένα ακόμα αξιοσημείωτο live στο Βερολίνο τον Οκτώβριο του 2019.

Ο ήχος σας είναι αρκετά ποικιλόμορφος και ιδιαίτερος. Είναι εύκολο με τόσο ποικιλομορφία να έχει κάποιος τον προσωπικό του ήχο;
Γενικότερα μας αρέσει το διαφορετικό. Μας αρέσει να δοκιμάζουμε πράγματα και ήχους. 
Η ποικιλομορφία έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες, ένας από αυτούς είναι και τα ερεθίσματα που έχει ο καθένας. Όσο αφορά αυτό το θέμα εμείς δεν έχουμε σύνορα σε αυτό, ακούμε και επηρεαζόμαστε από πολλά και διάφορα είδη μουσικής οπότε ίσως κι αυτό να οφείλεται σε αυτή την ποικιλομορφία. 
Θέλαμε από την αρχή να ξεφύγουμε από τα όρια και να γράψουμε κάτι ιδιαίτερο. Κάτι που θα ξεφεύγει από το συνηθισμένο και θα έχει στοιχεία μέσα που θα αφήνουν το στίγμα μας, όπως είναι πιο συγκεκριμένα τα ψυχεδελικά στοιχεία.
Οπότε θα λέγαμε πως όχι, δεν είναι εύκολο με τόσο ποικιλομορφία να έχει κάποιος τον ήχο του, αλλά εφόσον ξέρει που βαδίζει και τι είναι αυτό που αναπαράγει τις περισσότερες δονήσεις στα συναισθήματα του, με πολύ δουλειά και προσπάθεια είναι εφικτό.

Κυκλοφορήσατε το EP σας ‘’Kulning’’. Πως προέκυψε ο τίτλος;
Αυτό είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον κομμάτι. Kulning στα αρχαία Σουηδικά σημαίνει κάλεσμα. 
Είναι ένας όρος που χρησιμοποιούσαν οι Σκανδιναβοί και κυριώς οι γυναίκες, οι οποίοι αντιλήφθηκαν ότι με αυτό το κάλεσμα και σε αυτόν τον ήχο ανταποκρίνονταν τα ζώα τα οποία επέστρεφαν στους ιδιοκτήτες τους. 
Ο ήχος αυτός επίσης χρησίμευε και για να διώξουν τα αρπακτικά ζώα και ήταν σε αρκετά υψηλούς τόνους. Αυτή είναι η μικρή ιστορία πίσω από αυτόν τον τίτλο.

Θέλετε να μας πείτε λεπτομέρειες για αυτήν την δουλειά;
Βεβαίως. Ο δίσκος αυτός είναι μια μαγική μουσική τριλογία που αποτελείται από τρία κομμάτια, το ‘’Kulning, το ‘’Sealed Curse και το ‘’Hermitage’’. 
Μετά τον πρώτο μας δίσκο, όπως αναφέραμε και παραπάνω, θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό, να πειραματιστούμε, να αλλάξουμε λίγο ηχόχρωμα. 
Αποτέλεσμα όλου αυτού ήταν το EP αυτό το οποίο κατάφερε να μείνει για ένα μήνα περίπου στην κορυφή των Γαλλικών charts
Σε αυτό φυσικά, συνέβαλαν στο μέγιστο και δύο άνθρωποι, καλλιτέχνες και φίλοι που συνεργάστηκαν μαζί μας, η Αγγελίνα Παπαδοπούλου στα γυναικεία φωνητικά και ο ταλαντούχος Stephen Keeman που παίζει τσέλο στο Sealed Curse.
Μια διαφορετική ιστορία ανεκπλήρωτου έρωτα διαδραματίζεται μέσα στην τριλογία με διάφορους χαρακτήρες. 
Ο ερημίτης ο οποίος έχει χάσει τον δρόμο του και βαδίζει στα πιο χαμηλά υποστρώματα του Έρεβου και ή μάγισσα η οποία επεμβαίνει για να τον επαναφέρει. Μια σφραγισμένη κατάρα βρίσκεται ανάμεσα τους σαν δυο διαφορετικά στοιχεία και όντα της ζωής. 
Και τέλος ο δρυΐδης ο οποίος κάνει την τελετή μετενσάρκωσης με το κάλεσμα κάθε στοιχείου για να εκπληρώσει τον έρωτα θυσιάζοντας τα δοχεία που κατοικούν οι ψυχές των δυο χαρακτήρων μάγισσας και ερημίτη απελευθερώνοντας τες.



Να περιμένουμε σύντομα και μια ολοκληρωμένη δουλειά;
Αρκετά σύντομα. Αυτή την περίοδο βρισκόμαστε στην φάση όπου θέτουμε το πλάνο μας σε εφαρμογή και έχουμε ξεκινήσει να δρομολογούμε τα επόμενα βήματα μας. Έρχεται νέος δίσκος σε λίγους μήνες. Έ
χει ολοκληρωθεί το mix και mastering των κομματιών, τα οποία είναι έτοιμα. Ωστόσο όμως υπάρχουν κι άλλα κομμάτια στο παζλ που συνθέτουν όλη αυτήν την δουλειά και τα οποία πρέπει να ολοκληρωθούν ώστε να βγει όλο αυτό το πακέτο σωστά και όπως εμείς επιθυμούμε. Ανυπομονούμε και εμείς πάρα πολύ, έρχεται κάτι πολύ δυνατό. Οπότε, μείνετε συντονισμένοι και με το καλό όταν θα κυκλοφορήσει θα χαρούμε πάρα πολύ να ακούσετε τα κομμάτια και να διαβάσουμε τις κριτικές σας.

Το ίντερνετ βοηθάει στην προώθηση μιας μπάντας ή μιας κυκλοφορίας;
Πλέον ναι. Παλαιότερα ήτανε πολύ δυσκολότερο για τις μπάντες να προωθήσουν το προϊόν τους και την μουσική τους γιατί δεν είχε εξελιχθεί η τεχνολογία και το ίντερνετ σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο τώρα. 
Αντιθέτως τώρα, τα μέσα είναι πολλά, όλος ο κόσμος σχεδόν χρησιμοποιεί το ίντερνετ σε καθημερινή βάση και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προωθήσεις μία κυκλοφορία σου ή γενικότερα μία μπάντα. 
Οπότε θα λέγαμε πως σίγουρα βοηθάει σε σημαντικό βαθμό, όμως εμείς θεωρούμε πως αυτό ποτέ δεν είναι αρκετό, γιατί πιστεύουμε πως ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις αυτό, για να σε γνωρίσει και να σε μάθει ο κόσμος είναι οι live εμφανίσεις.

 Έχετε πλάνα για νέα live;
Το πλάνα υπάρχουν και έχουν σχεδιαστεί για το πως θα κινηθούμε και σε θέματα live αλλά και για τον νέο δίσκο. Με τελευταίο live το Σάββατο 01/02/2020 κλείνουμε τον πρώτο κύκλο της σεζόν στην κοπή πίτας του Chopper Riders Club στην Θεσσαλονίκη. Μέτα απο αυτό, ακόμα δεν μπορούμε να σας πούμε κάτι με σιγουριά. Έχουμε ξεκινήσει τρέχουμε και σε αυτό το κομμάτι και το μόνο σίγουρο είναι ότι σε λίγο καιρό θα υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες στο τραπέζι. Φεστιβάλ που επιθυμούμε πολύ να παίξουμε, διάφορα live εντός Ελλάδος, ίσως και κάποιες εκπλήξεις όπως ένα μικρό τουρ.

Τι άλλο να περιμένουμε από τους Grande Fox στο άμεσο μέλλον;
Στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν πολλά. 
Θέλουμε να βγούμε και έκτος Ελλάδος για να δείξουμε που είμαστε ικανοί και που θέλουμε να φτάσουμε. 
Έχουμε θυσιάσει πολλά για να κάνουμε αυτό που αγαπάμε και θα δώσουμε τα πάντα για να πετύχουμε τους υψηλούς στόχους που έχουμε θέσει στους εαυτούς μας. 
Ένα βήμα πιο ψηλά κάθε φορά. Σίγουρα θέλει χρόνο, πολύ υπομονή και προσπάθεια όμως είμαστε έτοιμοι για αυτό. Θα δούμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου