Ακούστε μας Live





Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Οι Rejection: Ετοιμάζουμε πολλά shows και έχουμε βάλει στο στόχαστρο κι ένα ευρωπαϊκό τούρ! Στόχος είναι να το φτάσουμε όσο πιο μακριά περνάει απ' το χέρι μας






Μετά από 6 χρόνια οι Κορίνθιοι odern metallers Rejection μας χαρίζουν το ¨A New Age of Insanity¨ και πολλές στιγμές παράνοιας.

1) Δώστε μου τις απαραίτητες συστάσεις για τους Rejection. Πότε σχηματίστηκε το συγκρότημα και ποιά η ώς τώρα πορεία του?

 Ή μπάντα ξεκίνησε τη πορεία της εν έτη 2010 με το debut almbum "Hollow Prays" με πολλά shows στη "πλάτη" από τότε. Ακολούθησε το Subject 43 το 2013 με shows σε Ελλάδα κι εξωτερικό με τελευταίο και το πιο δυνατό checkpoint της μπάντας, το "A New Age Of Insanity".

Γιατί χρειάστηκαν 6 χρόνια για μια νέα κυκλοφορία?

 Ένα μέλος είχε κάποιες προσωπικές υποχρεώσεις στο εξωτερικό που ανάγκασε τα παιδιά να το αφήσουν λίγο στην άκρη. Μόλις ανασυγκροτήθηκε το 2018, τα παιδιά ψάχνανε μπασίστα. Γνωριζόμουν πολλά χρόνια με τα παιδιά και εκτιμούσα πολύ τη δουλεία τους κι έτσι ενδιαφέρθηκα να τους βοηθήσω στο μπάσο. Έν τέλη, δέσαμε σαν άτομα και μονιμοποιήθηκε το line up.


Πώς πάει μέχρι στιγμής το άλμπουμ σας "A New Age of Insanity"?
 Προς το παρών ο κόσμος πιστεύω έχει ανταποκριθεί και με το παραπάνω από κάθε άλλο release, που σημαίνει ότι η σκληρή δουλεία μας στο δίσκο αρχίζει να βγαίνει μπροστά κι είμαι πολύ χαρούμενος. Υπάρχει συνεχής στήριξη από τους φίλους/ές του συγκροτήματος, όσο κι από άλλες μπάντες του βελιννεκούς μας όπου διατηρούμε εγκάρδια σχέση. Τα reviews από το τύπο είναι επίσης θετικά εντός κι εκτός της χώρας και το εκτιμούμε πολύ. Είμαστε ακόμα στα μισά της προώθησης του δίσκου κι είμαι σίγουρος ότι δεν θα αργήσει πολύ να γίνει το 'μπαμ'.

Μιλήστε μας για τη συνθετική διαδικασία, αλλά και για τη διαδικασία ηχογράφησης του δίσκου.

 Ακολουθούμε ένα συγκεκριμένο μοτίβο σύνθεσης, το οποίο είναι να τζαμμάρουμε ιδέες, είτε ήταν ήδη ετοιμασμένες είτε on the spot. Καθώς γράφαμε το άλμπουμ υπήρχε διαρκείς επικοινωνία, ανταλλαγή ιδεών και αρκετά πέρα-δώθε για την ολοκλήρωση των ιδεών και της τελικής ηχογράφησης.  Σ ‘αυτό το δίσκο προϋπήρχε αρκετό υλικό και σε μικρό διάστημα καταφέραμε να προσθέσουμε και καινούργια στοιχεία με απόλυτη επιτυχία. Όσο αναφορά την ηχογράφηση και το mix/master, ανατέθηκαν στο Γιώργο Λεώδη που συνεργάζεται με τη μπάντα από την αρχή της πορείας της και τα τύμπανα ηχογραφήθηκαν στον David Prudent ( Made in Hell Studio ). Όλη η διαδικασία ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο και τελείωσε αρχές Δεκέμβρη.

Τι σας απασχολεί στιχουργικά και ποια είναι αυτή η νέα εποχή που επαγγέλλεστε;

 Στιχουργικά, η μπάντα περιστρέφεται στην κοινωνία και στις τοξικές αξίες που τις παρέχονται. Το "A New Age Of Insanity" ήταν μια αφορμή για να εκφράσουμε την αδυναμία του ανθρώπου στην τεχνολογία κι όλες τις "ανέσεις" που παρέχει γιατί καλώς ή κακώς, οι περισσότεροί/ές είναι με ένα κινητό στο χέρι και κρατούν όλες τις αναμνήσεις, τις σκέψεις και τα αισθήματα τους σ' αυτό. Είναι ένα ευαίσθητο θέμα που θα πρέπει να έχουμε όλοι υπ΄'όψην αφού καθημερινώς "εθίζονται" νέοι και νέες σε κάθε δημαγωγική τεχνολογική εφεύρεση, χωρίς να κρίνουν τι καλό και τι κακό μπορεί να προσφέρει.



Η μουσικής σας έχει μια σύγχρονη αισθητική. Ποια είναι τα ακούσματά σας;
 Γενικά, η φάση κυμαίνεται πολύ στο groove/hardcore metal με αρκετά στοιχεία απο nu-metal. Μπάντες σαν τους Slipknot, Fear Factory, Gojira όπως και Suicide Silence, Emmure, Bury Your Dead και Killswitch Engage ήταν και είναι τα κύρια ακούσματα μας. Πιστεύω είναι αρκετά εμφανείς και προσπαθούμε να ισορροπηθούμε στα νέα ακούσματα του είδους που κυκλοφορούν τη τελευταία δεκαετία με την αισθητική των συγκροτημάτων που μας μεγάλωσαν το 2000 κι έπειτα.

Υπάρχουν ιδέες για επόμενη κυκλοφορία ή είναι νωρίς ακόμα;
 Είναι νωρίς ακόμα, όμως έχουμε πλάνο κι όρεξη. Όπως και να 'χει, το riff bank θα γεμίσει κι είναι θέμα χρόνου.

Πώς πήγε η παρουσίαση του δίσκου στο Eightball Club στη Θεσσαλονίκη; Έχετε άλλα προγραμματισμένα live στον ορίζοντα;
Μπορώ να πω ότι ήταν ικανοποιητικά, στο στυλ που παίζουμε είναι μεγαλύτερη η πρόκληση,   για τις εγχώριες μπάντες να συγκεντρώσουν το κοινό τους. Εννοείται, ετοιμάζουμε πολλά ακόμα shows και έχουμε βάλει στο στόχαστρο κι ένα ευρωπαϊκό τούρ, ο στόχος είναι να το φτάσουμε όσο πιο μακριά περνάει απ' το χέρι μας.

Πόση σημασία δίνετε στον εξοπλισμό σας και τι χρησιμοποιείτε;
  Ό εξοπλισμός μας είναι το κυριότερο μέσο για τον ακροατή να ακούει τα live μας σαν να έχει πατήσει το Play στο CD Player. Και για να το κάνεις επαγγελματικά, το να έχεις το απαραίτητο gear χρήζει ζωτικής σημασίας. Τώρα αν ρωτάς συγκεκριμένα, οι μάρκες που υποστηρίζουμε είναι οι: Sonor Drums, Zildjian Cymbals, Peavey Amplifiers, Randall Amplifiers, Ashdown Amplifiers, TC Electronics, Darkglass Electronics και Shure μικρόφωνα.

Πώς συνθέτουν ένα τραγούδι οι Rejection;
 Έ, πάνω κάτω ότι ειπώθηκε στη τέταρτη ερώτηση.

Ποιες ομοιότητες και ποιες διαφορές έχει το old school metal από τη σημερινή έκφραση του σκληρού ήχου;

 Ηχητικά, τεράστια γιατί υποτίθεται ότι πρέπει πάντα να έχεις το concept του old school ήχου χωρίς να είναι τίγκα γυαλισμένο, να είναι ωμό, τόσο όσο να καθρεπτίζει την αίσθηση του live. Σήμερα, οι προσεγγίσεις ειναι περισσότερο τεχνικές και ο ήχος των LP/EP σε άλλο επίπεδο κι είναι καλό γιατί το έχει ανάγκη η ελληνική σκηνή. Φαίνεται πραγματικά αν κάποιος έχεις εμβαθύνει τις γνώσεις του στο αντικείμενο και συνήθως όταν πιστεύει ότι δεν αναγνωρίζεται η τεχνική που έχει, πιστεψε με αναγνωρίζεται και με το παραπάνω. Ωστόσο, το απλό για εμένα πάντοτε, υπερισχύει του τεχνικού σε αρκετές περιστάσεις.


 Official links


Official videos






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου