Ακούστε μας Live





Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Η Κυπριακή metal σκηνή είναι δυνατή όσο ποτέ! Τα τελευταία 15 χρόνια έχει εξελιχτεί απίστευτα, με πολλές ποιοτικές μπάντες - Οι Zivanished από την Κύπρο μιλούν στο Nlp Radio








Πείτε μας λίγα λόγια για τους Zivanished για να σας γνωρίσουν όσοι αναγνώστες δεν γνωρίζουν ήδη το σχήμα.

Γειά σας! Είμαστε τρείς πρωτευουσιάνοι από Κύπρο και παίζουμε ακραία μουσική με Κυπριακό στίχο, Ελληνικές επιρροές (μπουζούκι, τουμπερλέκι, παραδοσιακούς ρυθμούς κτλ.) και χιούμορ.
Οι Zivanished σχηματιστηκαν το 2011. Αρχίσαμε σαν side project της αλλης μας μπαντας τους Infected Syren, μιας και μοιραζόμαστε τα ίδια μέλη. Με λίγες αλλαγές στο συγκρότημα τώρα είμαστε: Λούης Συρίμης - κιθάρα/φωνή, Κωνσταντίνος Συρίμης τύμπανα/δ.φωνητικά, Μιγκέλ Τραπεζάρης – μπάσο/δ.φωνητικά


Πώς προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία της μπάντας;

Όλα “αποκλειστικά” ξεκινήσαν με το Κυπριακό ποίημα “Ο Καφκάς” (Ο Καβγάς), το οποίο μόλις διάβασε ο Λούης, του ήρθε ιδέα για τραγούδι. Αφού το ηχογράφησε, το ανέβασε στο YouTube και πολύ γρήγορα έπιασε πολλές θεάσεις και σχόλια, πράγμα που δεν περιμέναμε. Πρίν απο αυτό ο Κωνσταντίνος είχε ζητήσει από τον Λούη να γράψει μουσική για την ταινία μικρού μήκους του, η οποία κατέληξε να είναι το ορχηστρικό κομμάτι “Στο Χωρκό” (Στο Χωριό). 


Η μουσική σας είναι για εσάς ένας τρόπος για να εκφράσετε τον θυμό σας;

Σίγουρα! Γενικά υπάρχει μεγάλη απογοήτευση από νεαρούς ενήλικες προς την κοινωνία και είναι ιδιαίτερα φανερό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία είναι και μια πηγή έμπνευσης.

Πώς προέκυψε η ιδέα να γράψετε τραγούδια στα κυπριακά;

Όπως είπαμε και στη 2η ερώτηση, όλα ξεκίνησαν με το Κυπριακό ποίημα “Ο Καφκάς” (Ο Καβγάς), απο κει και πέρα είδαμε πόσο φυσικά βγαίνει στον Λούη που γράφει τους στίχους. Επίσης σκεφτήκαμε αφού βγαίνουν τόσα rock/metal συγκροτήματα που τραγουδούν στη γλώσσα τους γιατί να μην το κάνουμε και εμείς στα Κυπριακά!

Τι πιστεύετε είναι εκείνο που θα τραβήξει κάποιον ακροατή να σας ακούσει;

Για κάποιον που δεν ξέρει τη γλώσσα, θα τον τραβήξει (ελπίζουμε) όλη η Ελληνοκυπριακή κουλτούρα πίσω απο την επιθετικότητα της μουσικής μας. Επίσης το πάντρεμα των διαφόρων ειδών που σμίγουμε, hardcore, thrash, punk, death, black.

Ο τίτλος της κυκλοφορίας σας "100% αγνόν κυπριακόν ξύλον" πώς προέκυψε; Θέλατε κάτι άμεσο που να δηλώνει την ηχητική βία του υλικού σας;

Αυτό προέκυψε όταν ο Κωνσταντίνος σχεδίαζε το λογότυπο όταν πρωτοδημιουργήθηκε η μπάντα. Ήταν κάτι που έγινε αυθόρμητα και αποφασίσαμε πως είναι ο πιο κατάλληλος τίτλος για τον δίσκο μας.

Πώς είναι η Κυπριακή metal σκηνή;

Είναι δυνατή όσο ποτέ! Τα τελευταία 15 χρόνια έχει εξελιχτεί απίστευτα, με πολλές ποιοτικές μπάντες και επαγγελματικές κυκλοφορίες αναγνωρισμένες παγκόσμια.

Πότε έχετε προγραμματίσει live εμφανίσεις και τι να περιμένει κανείς σε ένα live σας;

Έχουμε λάιβ στη Λευκωσία στις 16 Απρίλη (Μεγάλη Πέμπτη) την οποία ακόμη δεν έχουμε ανακοινώσει! Επίσης προσπαθούμε να παίξουμε εχτός Κύπρου.

Τι σας αρέσει στο σύγχρονο σκληρό ήχο και τι όχι;

Γουστάρουμε μπάντες που φέρνουν κάτι καινούριο στο χώρο όπως για παράδειγμα τους Γάλλους Benighted οι οποίοι σμίγουν τέλεια το Death, Grind και Black. Μπάντες με χιούμορ είναι κάτι που επίσης γουστάρουμε όπως τους Τσέχους Gutalax. Επίσης φρέσκα σχήματα με παλιό ήχο και επιρροές και παλιές μπάντες με καινούριο ήχο! Γουστάρουμε την αφθονία που υπάρχει σήμερα! Αυτό που μας «χαλάει» είναι οι «τέλειες» παραγωγές που είναι αποτέλεσμα ατέλειωτων ωρών editing και έχει ως αποτέλεσμα η παραγωγή να ακούγεται σαν αν έχει γίνει από ρομπότ.

Τι προτιμάτε; Punk, Thrash ή Hardcore;

Τα τρία μέλοι ακούμε απ’όλα, αλλά έχουμε διαφορετικές προτιμήσεις. Ο Λούης είναι περισσότερο του Punk, Hardcore, ο Κωνσταντίνος πιο πολύ Death, Thrash και ο Μιγκέλ Power και Black.

Πώς αντιμετωπίζει ο κόσμος ως τώρα τη δουλειά σας;

Πολύ καλή ανταπόκριση μέχρι τώρα σε Κύπρο και εξωτερικό. Ιδιαίτερη έκπληξη ήταν το λάιβ παρουσίασης δίσκου στο οποίο παρευρέθηκε πολύς κόσμος! Ευχαριστούμε για τη συνέντευξη και τον κόσμο που μας στηρίζει.


TO VOUTTIMAN – VIDEO


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου