Ακούστε μας Live





Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Ζωή Λιαντράκη: Τα τραγούδια μου τα διαλέγω με γνώμονα την καρδιά μου - Με κατακτούν πριν τα κατακτήσω





 Η Ζωή Λιαντράκη είναι μια ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα περίπτωση ερμηνεύτριας στη χώρα μας.
Το ταλέντο της και η πολύπλευρη προσωπικότητά της είναι εμφανής μέσα από τη συνέντευξη που μας παραχώρησε.
Η γεμάτη λυρισμό φωνή της είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της, όπου μαζί με την ευαίσθητη ερμηνεία της έχει καταφέρει να μας εκπλήξει θετικά.
Όπως τονίζει η ίδια, η μουσική που την έχει επηρεάσει σαν καλλιτέχνιδα και σαν τραγουδίστρια είναι η παραδοσιακή μικρασιάτικη, το ρεμπέτικο και το λαϊκό.
Επιλέγει τα τραγούδια που ερμηνεύει με γνώμονα την καρδιά της και το συναίσθημα που θα της δημιουργεί το άκουσμά τους.  Έτσι έγινε και το τελευταίο τραγούδι «Το δάκρυ της βροχής».
Σαν άνθρωπος της αρέσει να κοιτάζει τη θάλασσα, να χαμογελά και να ονειρεύεται...



1. Πες μας δυο λόγια για σένα. Εκτός μουσικής.

Είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να ονειρεύομαι.
Να ονειρεύομαι και να προσπαθώ να κάνω πραγματικότητα τα όνειρα μου. Σημαντικό ρόλο στη ζωή μου παίζουν οι άνθρωποι που έχω δίπλα μου. Η οικογένειά μου και οι φίλοι μου είναι για μένα κινητήριος δύναμη για να ονειρεύομαι και αφορμή για να κυνηγώ τα όνειρα μου.

2. Πότε αποφάσισες να ασχοληθείς με το τραγούδι και πόσα χρόνια ασχολείσαι επαγγελματικά;
Από μικρό παιδί η μουσική και το τραγούδι ήταν για μένα κομμάτι της ζωής και της καθημερινότητάς μου και φυσικά δήλωνα πως όταν μεγαλώσω θα γίνω τραγουδίστρια. Ξεκίνησα μέσα από σχολικές χορωδίες ως μέλος και αργότερα και ως σολίστρια.
Ένας σημαντικός σταθμός για μένα ήταν η συμμετοχή μου στην παραδοσιακή χορωδία Αρτεμισία με τους μουσικούς της οποίας δημιουργήσαμε ένα ερασιτεχνικό συγκρότημα τους «Διαπασών»…
Επαγγελματικά με το τραγούδι ασχολούμαι τα τελευταία 7 χρόνια και τον τελευταίο χρόνο έχω και την χαρά να έχω και δική μου δισκογραφική δουλεία. Το καλοκαίρι που μας πέρασε κυκλοφόρησε το πρώτο μου τραγούδι με τίτλο «Στα μονοπάτια της ζωής» σε στίχους του Νίκου Παλλάδιου και μουσική του Θάνου Μπένου.

3. Πέρα από το τραγούδι οι ορίζοντες σου έχουν ανοιχτεί και σε άλλες σπουδές. Μίλησε μας λίγο για αυτές.

Το τραγούδι μπορεί να είναι η μεγάλη μου αγάπη αλλά πάντα με προσέλκυε και η επιστήμη. Έχω σπουδάσει τεχνολόγος Γεωπόνος. Πάνω στην επιστήμη μου έχω δύο πτυχία, και τώρα οδεύω για το επόμενο, και μεγάλη αγάπη για το αντικείμενο. Δεν έμεινα στη στενή έννοια που πρεσβεύει η επιστήμη μου καθώς εξειδικεύτηκα στην εντομολογία και συγκεκριμένα στην ταρίχευση των εντόμων και γενικά των αρθροπόδων. Ξέρω πως κάποιοι που διαβάζουν αυτή μου την ιδιότητα θα έχουν πάρει μια έκφραση αποστροφής, ίσως τώρα, αλλά για μένα, ο κόσμος των εντόμων είναι ένας κόσμος μαγικός όπως και της μουσικής…

4. Τα Social media(Facebook,Twitter,Youtube) παίζουν βοηθητικό ρόλο για να προβάλλονται οι καλλιτεχνικές προσπάθειες, πιστεύεις;

Μα φυσικά και παίζουν βοηθητικό ρόλο. Στις μέρες μας όλη η προβολή γίνεται μέσα από αυτά τα μέσα. Μιλώντας για τη δική μου δουλειά θα πω πως όλες μου οι συνεργασίες μου μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει μόνο μέσω internet και η προώθηση του γίνεται με τη βοήθεια των social media. Έτσι είναι η αλήθεια πως υπάρχει και μία αμεσότητα με το κοινό και της αντιδράσεις του. Υπάρχει διάδραση.


5. Τι σημαίνει για σένα η μουσική;

Η μουσική και το τραγούδι για μένα είναι τρόπος έκφρασης, αλλά και τρόπος ζωής. Μέσα από ένα τραγούδι θα πονέσω… θα αγαπήσω… θα απογοητευτώ… θα γελάσω… θα κλάψω… θα χαρώ… θα ερωτευτώ… θα χωρίσω…και τελικά θα ζήσω. Νιώθω ευλογημένη που μπορώ όλα τα παραπάνω να τα εκφράσω… με ένα τραγούδι.

6. Λένε οτι ο καλύτερος τρόπος να εκφραστεί η αγάπη και ο έρωτας είναι μέσα από την μουσική. Πόσο συμφωνείς με αυτό;

Συμφωνώ απόλυτα. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος έκφρασης της αγάπης και του έρωτα. Η μουσική άλλωστε είναι αγάπη και έρωτας. Πολλές φορές οι στίχοι ενός τραγουδιού εκφράζουν αυτό που θέλουμε να πούμε και δεν βρίσκουμε τα λόγια να το πούμε.


7.Τι μουσική ακούς; Μουσικές επιρροές;

Όλα τα είδη της μουσικής έχουν κάτι να σου δώσουν και τον τρόπο να σε επηρεάσουν, γι’ αυτό και μου αρέσει να ακούω τα πάντα. Όμως η μουσική που με έχει επηρεάσει σαν καλλιτέχνιδα και σαν τραγουδίστρια είναι η παραδοσιακή μικρασιάτικη, το ρεμπέτικο και το λαϊκό. Αυτά τα είδη μουσικής πολλές φορές ταυτίζονται και πολλές φορές είναι σύγχρονα. Ερχόμενη στο σήμερα τα τραγούδια με μια πιο έντεχνη και ποιοτική ματιά είναι αυτά που με προσελκύουν

8. Υπάρχει κάτι που σου συνέβη και σε έκανε πιο δυνατή;

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε εμπειρίες και βιώματα που μέσα από αυτά βγαίνουμε πιο δυνατοί και πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την επόμενη δυσκολία. Και εγώ στη ζωή μου είχα μια δυνατή εμπειρία που μου άλλαξε τον τρόπο που σκέφτομαι και με έκανε πιο αισιόδοξη και πιο δυνατή.

9. Παρατηρήσαμε πως η μουσική και οι στίχοι στα τραγούδια σου, διακρίνονται από μια ξεχωριστή ποιότητα και συγκεκριμένο στυλ. Πως επιλέγεις τι τραγούδια θα τραγουδήσεις;

Πράγματι είμαι πολύ χαρούμενη για τις συνεργασίες μου μέχρι σήμερα διότι είναι τραγούδια ξεχωριστά που διέπονται από ποιότητα, καθώς οι δημιουργοί τους είναι άνθρωποι που υπηρετούν αυτό που κάνουν με μεγάλη αγάπη και αφοσίωση. 
Τα τραγούδια μου τα διαλέγω με γνώμονα την καρδιά μου και το συναίσθημα που θα μου δημιουργεί το άκουσμά τους. Με κατακτούν πριν τα κατακτήσω. Έτσι έγινε και το τελευταίο μου τραγούδι «Το δάκρυ της βροχής».

10. Πώς προέκυψε το νέο σου τραγούδι με τίτλο "Το δάκρυ της βροχής". Και πώς ήταν η συνεργασία σου με τις δημιουργούς του.

Για αυτή τη συνεργασία την απόλυτη ευθύνη έχει η Κωσταντία Κατσιάμπα.
Εκείνη με προσέγγισε μου έστειλε το demo από «Το δάκρυ της βροχής» και μου ζήτησε να το ακούσω.
Με το πρώτο κιόλας άκουσμα αυτό το τραγούδι, είπα, γράφτηκε για ’μένα. Είναι ένα τραγούδι που μιλάει στην καρδιά, με στίχους της Γιώτας Γερογιώργη και μουσική της Κωσταντίας Κατσιάμπα.
Μια γυναικεία υπόθεση λοιπόν που όμως ολοκληρώνεται με μια αντρική παρέμβαση από τον Γιώργο τον Μίγκα ο οποίος έχει κάνει την ενορχήστρωση και την παραγωγή του τραγουδιού μας.
Η συνεργασία μου με τις δημιουργούς ήταν μια υπέροχη εμπειρία, ένα μαγικό ταξίδι.
Η Γιώτα είναι ένα αξιόλογος άνθρωπος και μια εξαιρετική καλλιτέχνης. Είναι ποιήτρια, συγγραφέας, στιχουργός και έχει βραβευθεί για το έργο της.
Η δε Κωνσταντία είναι μια μουσικός ξεχωριστή και μια γυναίκα με απίστευτες ικανότητες.
Για μένα η Κωνσταντία είναι η καλή μου Νεράιδα... Και οι δυο αυτές γυναίκες δεν είναι απλά συνεργάτιδες, αλλά και φίλες.

11. Έχουμε να περιμένουμε κάτι νέο από σένα σύντομα;

Έχουμε ήδη έτοιμο το επόμενό μας βήμα με την Κωνσταντία Κατσιάμπα και τη Γιώτα Γερογιώργη. Ελπίζουμε πως σύντομα θα έχουμε τη χαρά να το μοιραστούμε με εσάς.

12. Τι σε συγκινεί περισσότερο από αυτά που εισπράττεις από τον κόσμο στα live σου;

Η αποδοχή τους και η αγάπη τους. Αλλά και το γεγονός πως εισπράττουν αυτό που θέλω να τους επικοινωνήσω.

13. Τι είναι αυτό που σε ενθουσιάζει στην τέχνη σου;

Η ίδια μου η τέχνη. Κάθε μορφή τέχνης είναι ένας τρόπος έκφρασης. Θεωρώ πως την δυνατότητα της εξωστρέφειας και της αμεσότητας που μου δίνει η μουσική και το τραγούδι δεν μπορεί να μου τα δώσει τίποτα άλλο.

14. Τι είναι αυτό που σε κάνει να χαμογελάς;

Είμαι αισιόδοξη σαν άνθρωπος και το χαμόγελο δε λείπει από τη ζωή μου και την καθημερινότητά μου. Πώς να μην είμαι άλλωστε αφού ζω δίπλα στη θάλασσα… ένας απ΄ τους λόγους που χαμογελώ κάθε μέρα είναι και αυτός.

Για τον ΠΑΛΜΟ & nlpradio
Ανδρέας Τασόπουλος


  https://www.youtube.com/watch?v=HsJb0Afj2yQ


  
 https://www.youtube.com/watch?v=877rv8OjoCo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου