Ακούστε μας Live





Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Panos Stergiou - Ακούσαμε τον δίσκο του Know Thyself




Panos Stergiou -  Know Thyself


Ο Panos Stergiou είναι μια περίπτωση δημιουργού “μοναχικού καουμπόη” θα λέγαμε, αφού ο Λειβαδίτης μουσικός έχει επιλέξει να “κατασκευάζει” μόνος του τα τραγούδια του, τόσο συνθετικά, στιχουργικά και ερμηνευτικά, όσο και εκτελεστικά!


Φυσικά αυτό δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο στην σύγχρονη παγκόσμια μουσική πραγματικότητα. Η τεχνολογία δίνει απεριόριστες επιλογές σε κάποιον που θέλει να δημιουργήσει με αυτό τον τρόπο. Το εντυπωσιακό όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι ο Πάνος έχει καταφέρει να φτιάξει ένα άλμπουμ με πανέμορφα indie/alternative τραγούδια, που πέρα ότι είναι ικανά να αναδείξουν το ταλέντο του στην τραγουδοποιία, βγάζουν μια ζωντάνια και μια ενέργεια που την συναντάς μόνο σε συνθήκες ενός συγκροτήματος που έχει τριφτεί στο στούντιο με ατέλειωτες πρόβες.



Αυτό είναι λοιπόν και το πιο εντυπωσιακό στο αποτέλεσμα που λέγεται “Know Thyself”. Ο Panos Stergiou είναι μια μπάντα μόνος του, μια μπάντα που θα μπορούσε να είχε γεννηθεί στις γειτονιές του Μάντσεστερ και του Λονδίνου της δεκαετίας του ‘90, αλλά και οπουδήποτε στο κόσμο που η αγγλόφωνη indie τραγουδοποιία θα μπορούσε να ανθίσει. 

Απλώς στην συγκεκριμένη περίπτωση η μπίλια έκατσε σε έναν νεαρό από την Λιβαδειά, που κατάφερε μέσα από 8 συνθέσεις γεμάτες μεράκι και ειλικρίνεια να μας χαρίσει τραγούδια γεμάτα φρεσκάδα και συναίσθημα.


Το Know Thyself δεν είναι ένα άλμπουμ πρωτότυπο ή ιδιαίτερο ηχητικά. Κάποιοι θα μπορούσαν να χαρακτήριζαν τον ήχο του και ως “παλιακό” σε σχέση με τα σημερινά τεκταινόμενα της ανεξάρτητης μουσικής. Είναι μια δουλειά όμως που βασίζεται στην όμορφη μελωδία και στην φροντίδα που έχει δείξει ο ίδιος ο δημιουργός του και που τελικά μας προσφέρει ένα άκουσμα οικείο όσο και καλοφτιαγμένο.
Το τραγούδι είναι πάντα ο πρωταγωνιστής στην μουσική και ο Panos Stergiou δείχνει ότι γνωρίζει άριστα την τέχνη της κατασκευής του…



Τσεκάρετε αλλά και αποκτήστε αυτό το άλμπουμ και χαρίστε στους εαυτούς σας μερικά λεπτά ευχάριστης αλλά ουσιαστικής ακρόασης!



https://store.cdbaby.com/cd/panosstergiou (“Know Thyself” Download)










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου