Ακούστε μας Live





Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Αντώνης Δημητρίου & the sugar - Ακούσαμε τον δίσκο τους «Πεζόδρομος»





ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ AND THE SUGAR – Πεζόδρομος (2019 Μετρονόμος)


Πρώτο προσωπικό άλμπουμ του Αντώνη Δημητρίου με συνοδοιπόρους σε αυτή την προσπάθεια το σχήμα των Sugar, το οποίο υποστηρίζει τον δημιουργικό οίστρο του πρώην κιθαρίστα των θρυλικών Ενδελέχεια, που ξεκίνησε το 2017 και μετά από απουσία 10 χρόνων από τα μουσικά πράγματα.



Γεμάτο από σπουδαίες συνεργασίες που έχουν συνδιαμορφώσει το αποτέλεσμα που ακούμε στο “Πεζόδρομο” ( Λάκης Παπαδόπουλος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μικαέλα Δαρμάνη και άλλους), το άλμπουμ αποτελεί το πετυχημένο απόσταγμα της προσπάθειας του Αθηναίου δημιουργού, χαρίζοντας μας τραγούδια εμπνευσμένα, καλοδουλεμένα, με φόντο αλλά και έμπνευση τους πεζόδρομους της Ελλάδας, που πάντα χαρακτηρίζονταν από ζωντάνια, ενέργεια και πολυσυλλεκτικότητα.



Και αυτή η πολυσυλλεκτικότητα εκφράζεται μέσα από τα 10 τραγούδια του δίσκου, τα οποία ενώνουν τις ποικίλες επιρροές του Αντώνη Δημητρίου, από το ελληνικό έντεχνο/rock τραγούδι όπως το μάθαμε κυρίως στην δεκαετία του ‘90, έως πιο σύγχρονες διεθνείς φόρμες αλλά και world music που τόσο αγαπάει ο ίδιος και έχει υπηρετήσει μέσα από την δουλειά του ως ραδιοφωνικός παραγωγός στο Kosmos Radio. Όλα αυτά με κοινό παρανομαστή τον ελληνικό στίχο που μοιράζεται ερμηνευτικά στους σπουδαίους συμμετέχοντες, με προεξέχοντα τον αείμνηστο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και το βαλσάκι του, ενώ εξαιρετικές είναι και οι ερμηνείες της Μικαέλας Δαρμάνη στα 4 τραγούδια που συμμετέχει.



Εν κατακλείδι μια σπουδαία πρώτη προσωπική δημιουργική απόπειρα από τον Αντώνη Δημητρίου και τους Sugar του, η οποία οφείλει κατά την ταπεινή μας άποψη να έχει και συνέχεια. Ο “Πεζόδρομος” άλλωστε απέδειξε συνθετικά ότι μπορεί να περπατηθεί κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη και να καλύψει πολλές πτυχές του προσωπικού μουσικού γούστου του καθενός, αρκεί να αφεθεί στο μεράκι και την φροντίδα που επέδειξε ο ίδιος ο δημιουργός του στα όμορφα τραγούδια που έχει σκαρώσει για τον εαυτό του αλλά και για όλους εμάς.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου