Ακούστε μας Live





Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Η καραντίνα ήταν σίγουρα σκληρή για αρκετό κόσμο και επιχειρήσεις, αλλά πάνω από όλα η υγεία παιδιά! Οι WINTER'S VERGE από την Κύπρο μιλούν στο Nlp Radio







Οι Κύπριοι Winter's Verge έχουν δυναμισμό και ένταση με τους power ήχους τους. Φέτος μάλιστα, τρία χρόνια μετά το τελευταίο τους πόνημα, επιστρέφουν με το "The Ballad Of James Tig".

  • Αρχικά θα θέλαμε να μάθουμε ποιοι είναι οι Winter's Verge;

Oι Winters Verge είναι ένα κυπριακό power metal συγκρότημα με έντονο συμφωνικό χαρακτήρα και ιστορίες φαντασίας και μαγείας. Το συγκρότημα είναι εν ενεργεία εδώ και 16 χρόνια! Οι Winters Verge είναι: Γιώργος (φωνή), Μιγκέλ (μπάσο), Danny (drums), Deniel (κιθάρα), Σάββας (κιθάρα) και η Σταύρη στα πλήκτρα. Στα παρασκήνια όμως είναι και ο Φρίξος που χτίζει τον κόσμο των Winters Verge μαζί μας, ενώ παρείχε και τους στοίχους (αλλά και την ιστορία) του νέου άλμπουμ.

  • Πώς θα χαρακτηρίζατε τον ήχο σας για κάποιον που δε ξέρει;

Ο ήχος μας είναι, αρχικά, metal με συμφωνικό όγκο μέσα στον οποίο σμίγουμε όλες τις επιρροές μας για την παραγωγή ενός power metal ήχου που μπορούμε να πλάσουμε ανάλογα με το τι θέλουμε να πούμε σε κάθε τραγούδι ξεχωριστά. Έτσι, ο «ηχητικός καμβάς» μας προσφέρεται για brutal ήχο, απαλά περάσματα, ταχύτητα και ότι άλλο ποθούμε.

  • Είστε αρκετά χρόνια στη σκηνή. Ποιες διαφορές βλέπετε στο εσωτερικό της μπάντας τότε και τώρα;

Εκτός του ότι τα βασικά μέλη της μπάντας ωριμάσαμε μαζί σαν μουσική και πλέον μπορούμε να ανταπεξέλθουμε επαγγελματικά σε όλα τα ζητήματα γύρω από το σχήμα, είχαμε και την πρόσθεση νέου αίματος που φέρνει μαζί του νέο όραμα και φρεσκάδα.

  • Πώς βλέπετε το metal στην Κύπρο;

Η σκηνή της metal στην Κύπρο είχε ανέκαθεν ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό: σπάνια θα βρεις δυο συγκροτήματα με τον ίδιο ήχο, λόγω του μεγέθους του νησιού. Σχεδόν όλες οι μπάντες εδώ έχουν τον δικό τους χαρακτήρα και ύφος, κάνοντας την σκηνή μας να ξεχωρίζει. Τώρα, να πούμε για τις μικρές διελεύσεις κόσμου στα live, δεν χρειάζεται, είμαστε λίγοι που είμαστε, αλλά καλοί!

  • Tι μεσολάβησε σε αυτά τα τρία χρόνια μεταξύ του προηγούμενου και του τωρινού δίσκου;

Τι μεσολάβησε; Η δημιουργία του Ballad of James Tig (γέλια)! Μπορεί η μουσική και οι στοίχοι, που έγραψαν αντίστοιχα ο Γιώργος Χαραλάμπους και ο Φρίξος Μασούρας, να χρειάστηκαν, πάνω-κάτω, 7 μήνες, ωστόσο η τελειοποίηση του ήχου ήταν μια μεγάλη διαδικασία, που τελικά βρήκε τον δρόμο της. Το αποτέλεσμα, όπως θα ανακαλύψετε και εσείς τον Ιούλιο (με την ψηφιακή κυκλοφορία), είναι μαγικό. Το CD θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.

  • Θα θέλατε να μας μιλήσετε για το νέο single, "I Accept";

Χωρίς πολλά spoilers, το I Accept είναι το έκτο κομμάτι του άλμπουμ (και το έκτο κεφάλαιο της νουβέλας του Φρίξου, ένα τραγούδι για κάθε κεφάλαιο) και κάπου εδώ λαμβάνει μια σημαντικότατη απόφαση ο James. Αποφασίζει να αντιμετωπίσει τον μεγάλο του φόβο, τον οποίο ορκίστηκε σαν παιδί να κατατροπώσει μια μέρα και να εκδικηθεί την οικογένεια του. Τα υπόλοιπα… με τον δίσκο ;)

  • Πότε να περιμένουμε την κυκλοφορία του δίσκου;

H ψηφιακή κυκλοφορία του δίσκου είναι προγραμματισμένη για της 3 Ιουλίου, ενώ θα κυκλοφορήσει σε CD τον Σεπτέμβριο! Συγκεκριμένα στις 9 του μήνα.

  • Σχέδια για λάιβ υπάρχουν;

Βεβαίως και υπάρχουν, ωστόσο αρχικά είναι προγραμματισμένη μόνο η συναυλία-παρουσίαση του άλμπουμ. Θα υπάρξουν και άλλες ημερομηνίες στο μέλλον που θα ανακοινωθούν μέσα στον χειμώνα.

  • Πως βιώνετε στην Κύπρο την κατάσταση που ζούμε όλοι μας τον τελευταίο καιρό?

Τα πράγματα, χτύπα ξύλο, είναι καλύτερα από χώρες όπου έχει πάρει χιλιάδες ψυχές ο ιός. Η καραντίνα ήταν σίγουρα σκληρή για αρκετό κόσμο και επιχειρήσεις, αλλά πάνω από όλα η υγεία παιδιά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου