Ακούστε μας Live





Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης: 13 προτάσεις για να δείτε σήμερα online




Συγκεντρώσαμε 13 αξιόλογες προτάσεις για online θεάματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορείτε να απολαύσετε online, σήμερα Τρίτη 9 Ιουνίου.

Οι Ελληνικές παραστάσεις που είναι διαθέσιμες online σήμερα:

Ίδρυμα Ωνάση
Από σήμέρα, η Ωνάσειος Βιβλιοθήκη παρουσιάζει περιηγητικά βιβλία της συλλογής ως μια εξελισσόμενη αισθητική αντίληψη του χώρου με τη διάλεξη «H περιήγηση ως εμπειρία και καταγραφή».
Βρείτε το εδώ.

Θέατρο Πορεία
Με το σύνθημα «Είμαστε όλοι εδώ» 46 καλλιτέχνες δημιουργούν, για το Θέατρο Πορεία, από ένα προσωπικό βίντεο επί σκηνής, με αναγνώσεις λογοτεχνικών, θεατρικών έργων κ.α. Σειρά, σήμερα, έχει ο ηθοποιός Διονύσης Πιφέας που διαβάζει το «Στιλ» του Τσάρλς Μπουκόφσι.
Δείτε το εδώ.
PsalidasSimopoulos_for_Onassis_61
«H περιήγηση ως εμπειρία και καταγραφή»
 

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Σήμερα στις 18:00, ο ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς διαβάζει το κλασικό παιδικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Σ. Δέλτα «Τρελαντώνης», σε σκηνοθετική επιμέλεια του Βίκτωρα Αρδίττη. Την ανάγνωση θα συνοδεύσουν ζωγραφικά έργα που δημιούργησε, ειδικά για τη σειρά, ο εικαστικός Αλέκος Λεβίδης, καθώς και πρωτότυπη μουσική του συνθέτη Κώστα Βόμβολου.
Βρείτε το εδώ.

To πρώτο ελληνικό φεστιβάλ drag online
Το πρώτο ελληνικό, διαδικτυακό φεστιβάλ drag προβάλλεται μέσω της πλατφόρμας Gumroad, με drag shows από 27 performers και εισιτήριο 5 ευρώ, του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου μεταξύ των καλλιτεχνών.
Δείτε το εδώ.
svg%3E
To πρώτο ελληνικό φεστιβάλ drag online
 

 

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Comédie-Française
Η Comédie-Française από σήμερα στις 2o:00 και μέχρι την Παρασκευή, θα ανεβάζει μια συζήτηση « La Causerie», με έναν ηθοποιό του θιάσου που θα απαντάει σε ερωτήσεις που έχει στείλει το κοινό. Κάθε μέρα θα απαντάει στις ερωτήσεις κι ένας άλλος ηθοποιός. Σήμερα, σειρά έχει ο Gaël Kamilindi.
Δείτε το εδώ.

Schaubühne του Βερολίνου
Όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα, η Βερολινέζικη Schaubühne ανεβάζει με ελεύθερη πρόσβαση, μια παράστασή της, η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο από τις 19:30 μέχρι τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα. Σήμερα, προβάλει την παράσταση «Ο πιστός» βασισμένο στο έργο «Μάρτυρας» του Μάριους φον Μάγιενμπουργκ, σε σκηνοθεσία Κίριλ Σερεμπρένικοφ. 
Δείτε την παράσταση εδώ.
svg%3E
«Η Μεγαλοψυχία του Τίτου»

Metropolitan Opera Νέας Υόρκης
Η Metropolitan Opera Νέας Υόρκης προβάλει την όπερα «Η Μεγαλοψυχία του Τίτου» (La Clemenza di Tito) του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, σε μουσική διεύθυνση του Χάρρυ Μπίκετ. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα της επόμενης ημέρας.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Κρατική όπερα της Βιέννης
Η Κρατική όπερα της Βιέννης ανεβάζει σήμερα στις 18:00, την δημοφιλή όπερα σε τέσσερις πράξεις και επτά σκηνές «Αΐντα» του Τζουζέπε Βέρντι, σε μουσική διεύθυνση του Philippe Auguin.
Δείτε την παράσταση εδώ.
svg%3E
«Σαλώμη»

Dutch National Opera & Ballet
Δείτε σήμερα την όπερα «Σαλώμη» του Ρίχαρντ Στράους, σε σκηνοθεσία του Ivo van Hove και την Royal Concertgebouw Orchestra σε μουσική διεύθυνση του Daniele Gatti.
Δείτε την παράσταση έως τις 14/6, εδώ.
Επίσης, δείτε την παράσταση «GRIMM», η οποία περιλαμβάνει τα παραμύθια της Χιονάτης, της Σταχτοπούτας, της Ωραίας Κοιμωμένης και της Ραπουνζέλ, με τους χαρακτήρες να «μπερδεύονται» σε μια…χορευτική περιπέτεια. Η χορογραφία είναι του Ernst Meisner.
Δείτε την παράσταση έως τις 13/6, εδώ.

Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας
Δείτε σήμερα το έργο του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, «Κοριολανός», σε σκηνοθεσία Josie Rourke και τον Tom Hiddleston στον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη έως την Πέμπτη 11/6.
Δείτε την εδώ.
svg%3E
«Il trittico»
Βασιλική Όπερα του Λονδίνου
Η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου προβάλει μέχρι τις 19/6, την όπερα τριλογίας «Il trittico» (Trittico) του Τζάκομο Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Τζόουνς.
Δείτε την παράσταση εδώ.
Shakespeare’s Globe Theater
Δείτε σήμερα την παράσταση «Οι εύθυμες κυράδες του Ουίνζορ» (The Merry Wives of Windsor) του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία της Elle White. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη για δωρεάν παρακολούθηση έως τις 14/6, εδώ.

Κι άλλες παραστάσεις online!
Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε παλαιότερες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, που είναι διαθέσιμες online στο ψηφιοποιημένο αρχείο του, τη νέα υπηρεσία on demand του Θεάτρου Τέχνης, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις έναντι χαμηλού αντιτίμου, παραστάσεις του θεάτρου του Νέου Κόσμου από το επίσημο κανάλι του στο YouTube, καθώς και άλλες πολλές παραστάσεις που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο!

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: monopoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου