Ακούστε μας Live





Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Ακούσαμε τον δίσκο των APOLIA με τίτλο "Κόρα"

 

APOLIA album “Κόρα” (Ιούνιος 2021, Spider Music)

 

Οι Apolia δημιουργήθηκαν το 2008 στην Αθήνα έχοντας κυκλοφορήσει ακόμη τρεις δίσκους (“Apolia – μέρος ά” το 2011, “Apolia – μέρος β΄” το 2012 και “Διά πυρός εστί” το 2016) με τη σύνθεση του group να αποτελείται από φωνή, δύο κιθάρες, μπάσο και τύμπανα και να είναι μεταβαλλόμενη μέσα στα χρόνια με σταθερή αξία την παρουσία του ιδρυτή, στιχουργού, κιθαρίστα και τραγουδιστή Αλέξανδρου Αντωνάτου.

Tον Ιούνιο του 2021 το συγκρότημα επέστρεψε δισκογραφικά και έβγαλε στην αγορά μέσω της Spider Music τον δίσκο "Κόρα", ο οποίος κυκλοφορεί ψηφιακά και σε όλα τα δισκοπωλεία!

Στο νέο album “Κόρα” βρίσκουμε εννέα τραγούδια σε στίχους του Αλέξανδρου Αντωνάτου, ο οποίος παρουσιάζει τον χαρακτήρα του συγκροτήματος μέσα από αγνό ελληνικό ροκ που τόσο έχει λείψει από την ελληνική μουσική σκηνή. Έχοντας οδηγό τις επιρροές των παλαιών χρόνων, το συγκρότημα δίνει στον ακροατή αυτό που σίγουρα του έχει λείψει και πλέον πιο ώριμοι από ποτέ δημιουργούν στον δίσκο συνθέσεις, που έχουν γίνει κτήμα του συγκροτήματος και έχουν την σφραγίδα των Apolia.

Η μπάντα μέσα από το album “Κόρα” δείχνει την εξέλιξη της που έχει προέλθει με τον καιρό των χρόνων και ότι έχει επιστρέψει με μία κυκλοφορία που θα σηκώσει πολύ σκόνη για όσους αγαπούν την ελληνική ροκ σκηνή! Ακούγοντας κομμάτια όπως "Ο Διαβάτης", το "Ή Τώρα Ή Ποτέ", το “Άβυσσος”, το "Βασίλισσα" και πολλά άλλα, καταλαβαίνεις ότι οι Apolia δεν αστειεύονται και ότι έχουν βάλει τις βάσεις για κάτι ποιοτικό και αρκετά αυθεντικό σε σχέση μέσα μπορεί να συναντήσεις εκεί έξω!

Φυσικά, από όσα κομμάτια θα έρθουν στα αυτιά σου πατώντας το play στο νέο album “Κόρα”, δεν γίνεται να μην ξεχωρίσεις το “Ρεμπέτικο”. Ένα κομμάτι που σίγουρα θα λατρέψεις και θα σε κάνει να συνειδητοποιήσεις το μουσικό υπόβαθρο αυτών των καλλιτεχνών που βρίσκονται πίσω από το project Apolia. Είναι πραγματικά μία σύνθεση που θα σε κάνει να την ακουσεις πάνω από μία φορά λησμονόντας το παλιό καλό ροκ που μπλέκεται με ύφη του ρεμπέτικου. Γρήγορο, δυνατό και με άρτια δόμηση στο γράψιμο του!

Άρτιο γράψιμο που φυσικά παρουσιάζεται και στα υπόλοιπα τραγούδια του album, είτε αφορά το μουσικό κομμάτι είτε το στιχουργικό. Και ειδικά όσον αφορά το δεύτερο δεν μπορούμε να έχουμε κανένα παράπονο από το συγκρότημα. Οι στίχοι τους είναι εύστοχοι, δυναμικοί και με προσέγγιση ενδιαφέροντος σε διάφορα θέματα που μπορούν να βασανίζουν τον ακροατή. Σίγουρα δυνατο χαρτί του album που φαίνεται να μην υστερεί ούτε σε αυτό το κομμάτι!

Το νέο album των Apolia λοιπόν, που έρχεται μέσα από την Spider Music και τιτλοφορείται ως “Κορα”, έχει πιάσει το ελληνικό ροκ στα καλύτερα του και το έχει παρουσιάσει μέσα από μία πιο σύγχρονη έκδοση που θα σε κάνει να την αγαπήσεις! Ένας αξιόλογος αυθεντικός δίσκος που πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλάβεις στη συλλογή σου!

 

https://www.facebook.com/SpiderMusicLBL/

www.spider-music.com

Άλμπουμ «Κόρα» - Ακούστε το άλμπουμ εδώ 

https://youtube.com/playlist?list=PLH1B8yetNDimRH_hpTJqqTl2Uoq0z0j0q

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου