Ακούστε μας Live





Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

O Dave των ΙMMORTALIZER από τον Καναδά μιλάει στο Nlp Radio

 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον Dave από τους Immortalizer! Ήταν υπέροχο να τσεκάρω ότι το συγκρότημα κυκλοφόρησε το νέο σινγκλ και βίντεο "Cut Loose" με την τεράστια βοήθεια του τεράστιου Ralf Scheepers. Πώς συνδέθηκες με έναν από τους πιο διάσημους metal τραγουδιστές εκεί έξω;

 Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Πραγματικά το εκτιμώ! 

Συνάντησα για πρώτη φορά τον Ralf το 2020 ενώ έγραφα τραγούδια για το ντεμπούτο άλμπουμ των Immortalizer. Άρχισα να σκέφτομαι να κάνω μαθήματα φωνητικής για να αναπτύξω περαιτέρω το φωνητικό μου εύρος και τις ικανότητές μου. 

Τότε ανακάλυψα ότι ο Ralf Scheepers έκανε μαθήματα φωνητικής! Όντας τόσο μεγάλος θαυμαστής, ήμουν απίστευτα ενθουσιασμένος που όχι μόνο τον γνώρισα αλλά και έμαθα από έναν από τους καλύτερους metal τραγουδιστές όλων των εποχών! Πρέπει να ομολογήσω ότι ήμουν πολύ νευρικός στην αρχή, είναι πολύ τρομακτικό να τραγουδάς μπροστά σε έναν θρύλο του metal όπως ο Ralf, αλλά είναι ένας πολύ καλός τύπος που είναι πολύ προσγειωμένος, οπότε δεν άργησα να νιώσω άνετα. 

Αγαπάμε πολλά κοινά συγκροτήματα και τραγουδιστές και τα πάμε πολύ καλά. Έτσι αρχίσαμε να γινόμαστε φίλοι. Παρά τα απίστευτα ταλέντα του, είναι πολύ ταπεινός και γνήσιος και έμαθα τόσα  πολλά από αυτόν. Ο Ralf μοιράστηκε επίσης πολύ γενναιόδωρα πληροφορίες για τo δικό του προσωπικό εξοπλισμό, τον οποίω αντιγράφω ακριβώς, με την άδειά του φυσικά, οπότε παραδέχομαι πλήρως ότι τον αντιγράφω (γελάει). Πάντα μου άρεσε ο απίστευτος φωνητικός τόνος του, οπότε σήμαινε τόσο πολλά για μένα που  ήταν πρόθυμος να τον μοιραστεί μαζί μου. Άρχισε επίσης να με βοηθά να μιξάρω και να κάνω master στα τραγούδια μου και τώρα κάνει επίσης κάποια δουλειά σαν μηχανικός ήχου! 

Μια από τις πιο περήφανες στιγμές της ζωής μου ήταν όταν μου έκανε κομπλιμέντα για τη μουσική μου και το συνθετικό μου ταλέντο με τους Immortalizer. Ήταν μεγάλη τιμή και θα του είμαι για πάντα ευγνώμων για όλη τη βοήθεια και την υποστήριξή του. Του χρωστάω πολλά!

 

Οι Immortalizer ήταν πάντα το απόλυτο DIY συγκρότημα. Φαίνεται ότι κάνεις σχεδόν τα πάντα, από τη σύνθεση της μουσικής μέχρι την ηχογράφηση και ακόμη και να παίζεις όλα τα όργανα, οπότε ίσως τώρα είναι η ώρα για κάποια εταιρεία ή άλλη υποστήριξη;

Ποτέ δεν το σκέφτηκα πραγματικά έτσι, αλλά εκτιμώ πολύ τη φιλοφρόνηση! Σίγουρα πιστεύω ότι το επόμενο βήμα για τους Immortalizer θα είναι να βρουν τη σωστή δισκογραφική που θα βοηθήσει την μπάντα να φτάσει σε νέα ύψη. Ο Covid έχει κάνει πολύ δύσκολη την εύρεση των κατάλληλων συντρόφων στη μπάντα, αλλά με τη σωστή δισκογραφική και management από πίσω μου, ξέρω ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα μαζί!

 

Το “Cut Loose” κυκλοφόρησε τα περασμένα Χριστούγεννα. Ακούγοντας το, φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη ποικιλία, σωστά;

Λοιπόν, το "Cut Loose" προοριζόταν να είναι ο ύμνος του πάρτι των Immortalizer. Νομίζω ότι ο κόσμος χρειάζεται τέτοια τραγούδια αυτή τη στιγμή. Ο ίδιος ο ήχος είναι λίγο πολύ όσο περισσότερο γίνεται Immortalizer, αλλά έχω δουλέψει σκληρά για τις ενορχηστρώσεις μου για να προσπαθήσω να κάνω τα τραγούδια όσο πιο γεμάτα και φοβερά γίνεται!

 

Έγραψες όλους τους στίχους και τις φωνητικές γραμμές, παίζεις επίσης κιθάρα, ντραμς και μπάσο. Πες  μου για κάποια πιθανή εξωτερική βοήθεια και πώς ήταν η διαδικασία ηχογράφησης;

Το έκανα! Όπως πάντα έγραψα και ηχογράφησα κάθε μέρος μόνος μου στο στούντιο του σπιτιού μου. Τις περισσότερες φορές έχω γραμμένο στο μυαλό μου το πλήρες τραγούδι και την ενορχήστρωση και απλά βάζω τα κομμάτια ένα προς ένα. Αλλά τα τραγούδια συχνά εξελίσσονται λίγο ενώ τα ηχογραφώ επίσης γιατί θα σκεφτώ μια ωραία προσθήκη ή θα τροποποιήσω το riff της κιθάρας, τους στίχους, τις ενορχηστρώσεις ή άλλα τέτοια για να βελτιώσω το τραγούδι. Είμαι επίσης εξαιρετικά τυχερός που έχω τη συμβολή και τη βοήθεια του Ralf Scheepers σε ορισμένα μηχανικά στοιχεία για τον ήχο καθώς και με τη μίξη και το mastering. Η υποστήριξή του και η τεχνογνωσία του με οδήγησαν σε νέα επίπεδα επαγγελματισμού!

 

Εσύ Dave δημιουργείς πάντα νέα μουσική. Με ένα νέο single τώρα, τι κάνεις με τις νέες σου δημιουργίες;

 

Αυτήν τη στιγμή γράφω και ηχογραφώ το υπόλοιπο ντεμπούτο άλμπουμ και είμαι πολύ ενθουσιασμένος για την κυκλοφορία. Προς το παρόν συγκεντρώνω τα καλύτερα δυνατά κομμάτια για να φτιάξω το πρώτο άλμπουμ. Στο μεταξύ, προωθώ επίσης το συγκρότημα με τη βοήθεια της σπουδαίας εταιρείας προώθησής μου (Angels PR) και με μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πλατφόρμες όπως το YouTube και το SoundCloud. Eίμαι τόσο απασχολημένος με τη σύνθεση και την ηχογράφηση που δεν έχω τόσο χρόνο να αλληλεπιδράσω με τους θαυμαστές μου όσο θα ήθελα, αλλά ελπίζω ότι στο μέλλον θα μπορώ να κάνω περισσότερα και σε αυτό το μέτωπο.

 

Μπορείς να μας δώσεις μερικά στοιχεία για το νέο υλικό;

 

Προσπαθώ να αποτυπώσω αυτό που πάντα οραματιζόμουν να είναι ο ήχος και το στυλ των Immortalizer. Θα υπάρξουν πολλά κομμάτια υψηλών οκτανίων όπως το "Gone To Hell" καθώς και τουλάχιστον μία δυναμική μπαλάντα. Προσπαθώ να μην περιορίζομαι ποτέ δημιουργικά. Νομίζω ότι η ευελιξία είναι σημαντική όταν γράφεις ένα άλμπουμ, επομένως δεν πρόκειται να μείνω σε καμία φόρμουλα, αλλά αντίθετα να γράφω και να παίζω αυτό που αγαπώ και ελπίζω να το λατρέψουν και οι θαυμαστές!

 

Dave, ποιες είναι οι μουσικές σου ρίζες; Έχεις παίξει σε άλλα συγκροτήματα;

 Οι ρίζες μου στη μουσική πραγματικά απογειώθηκαν χάρη στον θείο μου τον Paul, ο οποίος ήταν επαγγελματίας ντράμερ τις δεκαετίες του '80 και του '90. Τον ειδωλοποίησα μεγαλώνοντας και ήθελα τόσο πολύ να ακολουθήσω τα βήματά του. Είναι απίστευτος ντράμερ. Όταν ήμουν επτά χρονών ο πατέρας μου, μου έδωσε τη συλλογή δίσκων του που με έφερε σε επαφή με όλα τα είδη απίστευτων συγκροτημάτων όπως οι Black Sabbath, οι Deep Purple, οι Rush και αμέτρητα άλλα. Συμμετείχα (και σχημάτισα) πολλές μπάντες από τότε που ήμουν εννέα χρονών (γελάει). Σχεδόν όλα αυτά περιελάμβαναν τον καλύτερό μου φίλο Jay με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ένα από τα αγαπημένα μου ήταν ένα συγκρότημα που δημιουργήσαμε όταν ήμουν 16 ή 17 χρονών με το όνομα Masked Resistance. Ήταν βασικά μια μίξη metal και punk και είχαμε πολλά υπέροχα κομμάτια. Με το ένα ή το άλλο συγκρότημα παίζαμε σε όλη την Οττάβα, το Οντάριο και πήγαμε στο Μόντρεαλ και στο Τορόντο επίσης. Έμαθα πολλά κατά τη διάρκεια αυτών των ετών διαμόρφωσης.

 

Όταν ήσουν μικρό αγόρι στο δωμάτιό σου,  και τραγουδούσες και έπαιζες κιθάρα στον αέρα μπροστά στον καθρέφτη, με  ποια συγκροτήματα τραγουδούσες παρέα;

 

(Γελάει). Έπαιζα κιθάρα και τύμπανα στον αέρα μαζί με τους Motörhead, Ozzy, Megadeth, Iron Maiden, Metallica, Kiss, Van Halen, Judas Priest, Saxon, Primal Fear, Black Sabbath, Deep Purple, Helloween, Guns N' Roses και τόσους άλλους. Ήθελα τόσο πολύ να είμαι σαν τους ήρωές μου όπως ο Lemmy, ο Ozzy, ο Eddie Van Halen, ο Slash, ο Rob Halford, ο Zakk Wylde και φυσικά ο Ralf Scheepers. Ακόμα και σε τόσο νεαρή ηλικία ήμουν πλήρως αφοσιωμένος στο να πετύχω στη μουσική. Η μουσική ήταν η φυγή μου και την έζησα και την ανέπνεα. Στο σχολείο έγραφα στίχους αντί να κάνω τις σχολικές μου δουλειές και μουρμούριζα μελωδίες και τις ηχογραφούσα στο κασετόφωνό μου με την κιθάρα μου όταν επέστρεφα σπίτι. Σχεδόν κάθε μέρα μετά το σχολείο, ο καλύτερός μου φίλος Jay και εγώ τζαμάραμε στο υπόγειο των γονιών του, κουνώντας όλο το σπίτι με τις καμπίνες της κιθάρας μου, το PA μας και το δυνατό παίξιμο των τυμπάνων του. Καλές στιγμές.

 

Εντάξει, αφού δεν έχω πάει ποτέ στον Καναδά, θα ήθελα πολύ να ακούσω σχετικά με την πόλη σου εκεί.

 

 Η πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα ήταν η Οττάβα στο Οντάριο, η γενέτειρα των Καναδών θρύλων του metal Annihilator!! Είναι μια μεγάλη πόλη που έχει μια αίσθηση μικρής κωμόπολης (τουλάχιστον είχε όταν ήμουν νέος). Όντας η πρωτεύουσα του Καναδά, υπάρχουν πολλά τουριστικά αξιοθέατα και άλλα παρόμοια, αλλά η νυχτερινή ζωή είναι κάπως ανυπόφορη. Δυστυχώς, οι περισσότεροι από τους χώρους στους οποίους έπαιζα όταν ήμουν νέος  δεν υπάρχουν πια, κάτι που είναι πραγματικά κρίμα. Δεν υπάρχει μεγάλη metal σκηνή σε σύγκριση με το Μόντρεαλ (το οποίο έχει μια τεράστια metal σκηνή), αλλά υπάρχουν ακόμα πολλοί φανατικοί metalheads εκεί έξω.

 

Είναι αλήθεια ότι το καναδικό καλοκαίρι είναι σαν τον χειμώνα οπουδήποτε αλλού;

(Γελάει). Αυτή  είναι μια κοινή παρανόηση. Τα καλοκαίρια στο μεγαλύτερο μέρος του Καναδά είναι στην πραγματικότητα αρκετά ζεστά. Η Οτάβα και το Μόντρεαλ μπορούν επίσης να γίνουν εξαιρετικά ζεστές πόλεις, 30 βαθμοί Κελσίου (86 βαθμοί Φαρενάιτ) και παραπάνω. Οι 25 βαθμοί Κελσίου (77 βαθμοί Φαρενάιτ) είναι ένας κοινός μέσος όρος όλο το καλοκαίρι στο Τορόντο για παράδειγμα. Οι χειμώνες ωστόσο μπορεί να είναι βάναυσοι ανάλογα με το πού ζεις. Το Βανκούβερ είναι πολύ ήπιο, αλλά η Οτάβα, το Μόντρεαλ και ειδικά το Γουίνιπεγκ μπορεί να είναι εξαιρετικά κρύες πόλεις, -30 βαθμούς Κελσίου (-22 βαθμούς Φαρενάιτ) και ακόμα χειρότερα! Άρα πραγματικά έχουμε και τα δύο άκρα. Η συμβουλή μου θα ήταν να επισκεφτείτε τον Καναδά τους καλοκαιρινούς μήνες (γελάει).

 

Για τους ανθρώπους που θα πήγαιναν στις μελλοντικές ζωντανές σας εμφανίσεις, θα είναι οι Immortalizer το είδος της μπάντας που θα βρίσκεται στο τραπέζι του merch για να συναντήσει τους θαυμαστές της, είτε πριν είτε μετά τη συναυλία;

 

Οπωσδήποτε, είμαι εξαιρετικά ευγνώμων σε όλους τους θαυμαστές των Immortalizer εκεί έξω και ανυπομονώ να αλληλεπιδράσουμε και να τους συναντήσω στις συναυλίες μας, στα τραπέζια του merch,  στις VIP εκδηλώσεις και άλλα παρόμοια. Όπως ανέφερα προηγουμένως, ανυπομονώ επίσης να μπορέσω να κάνω περισσότερα και στο μέτωπο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Οι Immortalizer δεν θα υπήρχαν χωρίς την υποστήριξη των θαυμαστών και δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό!

 

Ευχαριστώ πολύ για τη συνομιλία μου με τους Immortalizer, Dave!

Ήταν χαρά μου! Σας ευχαριστώ που με έχετε στο NLP Radio! Metal on!

 

www.immortalizermusic.com 

https://soundcloud.com/Immortalizermusic

https://www.facebook.com/ImmortalizerBand

https://www.twitter.com/immortalizer_

 

IMMORTALIZER - Cut Loose (Official Video) 

https://youtu.be/MAE0ToQwks0 

                             

IMMORTALIZER - Gone To Hell (Official Video)

https://www.youtube.com/watch?v=E3ZHediKQi8


IMMORTALIZER - I’m Gone (Official Video)

https://www.youtube.com/watch?v=yBSH8s7VVLA

IMMORTALIZER: Lemmy (Official Music Video)

https://youtu.be/OET51kZsOXs

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου