Ακούστε μας Live





Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Ημέρα της Γυναίκας με στήριξη του Δήμου Αγίας Βαρβάρας στον αγώνα του Strong me

 

Την Τρίτη 8 Μαρτίου και ώρα 20.00, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Δήμος συμμετείχε με livestreaming στην καμπάνια του κινήματος Strong me-κίνημα για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας- που υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) παίρνοντας θέση ενάντια στη γυναικοκτονία.



Μια εκδήλωση στη μνήμη των γυναικών που δολοφονήθηκαν, στην οποία φωταγωγήθηκαν ταυτόχρονα όλα τα συμβολικά μνημεία που είχαν στηθεί, ίδια και στους 33 συμμετέχοντες Δήμους, συνοδευόμενα από 17 ζευγάρια παπούτσια, όσες και οι δολοφονημένες, με ταυτόχρονη μετάδοση του ίδιου τραγουδιού με τίτλο Πόλεμος.

Μηνύματα εναντίον των αποτρόπαιων αυτών δολοφονιών στάλθηκαν από κάθε Δήμο.

 

Ο Δήμαρχος Λάμπρος Μίχος έστειλε το δικό μας μήνυμα: « ..και ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας στηρίζει τον αγώνα του Strong me για την αντιμετώπιση της πιο ακραίας μορφής έμφυλης βίας, της Γυνaικοκτονίας. Πίσω από κάθε αδειανό ζευγάρι παπούτσια υπάρχει η ιστορία μιας δολοφονημένης γυναίκας. Κάθε αδειανό ζευγάρι είναι μία κραυγή απελπισίας και απόγνωσης. Πρέπει να στήσουμε αυτί να ακούσουμε όλες τις σιωπηλές κραυγές των γυναικών που βρίσκονται σε κίνδυνο. Πρέπει να προλάβουμε. Είναι τώρα αδύνατη η φωνή μας αλλά θα την δυναμώσουμε για να πάρουν αυστηρό μήνυμα όλοι».





Ακολούθησε εκδήλωση αφιερωμένη στη γυναίκα και τη διαχρονική προσφορά της, μέσα από ένα ιστορικό, μουσικο-ποιητικό οδοιπορικό με τη συμμετοχή ερμηνευτών και μουσικών του Δημοτικού μας Ωδείου και την απαγγελία ποιημάτων από μέλη του θεατρικού εργαστηρίου. Η εκδήλωση έκλεισε με ένα αργεντίνικο ταγκό από δασκάλους της Σχολής Χορού του Δήμου μας.

Και οι δύο εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο «Μήτρος Σουλιμιώτης», Σίφνου και Αγίου Γεωργίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου