Ακούστε μας Live





Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

5 βιβλία που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά σου



 Βελτίωσε τη διάθεσή σου με τα κατάλληλα χρώματα, μάθε πως θα σταματήσεις να κριτικάρεις τους πάντες και τα πάντα και ανακάλυψε με ποιους τρόπους μπορείς να αντιμετωπίζεις τις καθημερινές δυσκολίες! Αυτά τα 5 βιβλία θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις αισθητά την καθημερινότητά σου.

Η Νοημοσύνη της καρδιάς Ακολουθώντας το μονοπάτι της, των Doc Childre, Howard Martin, Deborah Rozman, Ph.D, Rollin McCraty, από την Brainfood.
5 βιβλία που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά σου
Οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας επηρεάζουν τη χημεία που ρυθμίζει σε μεγάλο βαθμό την υγεία μας. Οι σκέψεις και τα συναισθήματα, ωστόσο, είναι απλώς συχνότητες που μπορούμε να μάθουμε να αλλάζουμε – μόλις βάλουμε την καρδιά στη εξίσωση. Το βιβλίο αυτό σου παρέχει πρακτικές για την αντικατάσταση του φόβου με τη στάση της ευφυούς ανησυχίας (διαχείριση ανησυχίας) που καθιστά πιο εύκολη την διαισθητική καθοδήγηση. Παρουσιάζει τα οφέλη της πρακτικής απλών τεχνικών συνοχής, μερικές φορές την ημέρα, για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και της συναισθηματικής ισορροπίας, που μας βοηθά να κάνουμε τις κατάλληλες επιλογές και να καθαρίσουμε το μυαλό μας από το άγχος, όποτε το χρειαζόμαστε.

Το Μικρό Βιβλίο των Χρωμάτων, της Karen Haller, από τις εκδόσεις Διόπτρα.

5 βιβλία που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά σου

Με αυτό το βιβλίο θα μάθεις πως αλλάζοντας τα χρώματα ανανεώνεις τη διάθεσή σου και διατηρείς την υγεία και την ευημερία σου. Τα χρώματα γύρω μας έχουν έντονο συναισθηματικό αντίκτυπο. Στις σελίδες του βιβλίου η ψυχολόγος Karen Haller εξηγεί την έμφυτη δύναμη του χρώματος. Για παράδειγμα, όταν συγκεντρωθούμε σε χρώματα που αγαπάμε ή που αντιπαθούμε, μπορεί να ξυπνήσουμε βαθιά θαμμένες μνήμες και μαζί τους δυνατά συναισθήματα.

Νίκησε την (αυτό)κριτική, του Olivier Clerc, από τις εκδόσεις Πεδίο.
5 βιβλία που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά σου

Η ζωή μοιάζει με ένα διαρκές δικαστήριο. Αναλώνουμε το χρόνο μας συγκρίνοντας τον εαυτό μας και κρίνοντας τους άλλους, ισχυρίζεται ο συγγραφέας Olivier Clerc και εμείς δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί του. Το βιβλίο αυτό εντάσσεται στη δημοφιλή σειρά «Νίκησε…» και το συγκεκριμένο ασχολείται με την κριτική και την αυτοκριτική.
Στις σελίδες του θα βρεις ένα ειδικό πρόγραμμα διάρκειας 21 ημερών, με το οποίο μπορείς να εξαλείψεις μια για πάντα τις σκέψεις και τους ασυνείδητους αυτοματισμούς που κληρονομήσαμε από τους γονείς και το περιβάλλον μας, και που μας ωθούν να κρίνουμε και να κατακρίνουμε συνεχώς τους πάντες και τα πάντα, μαζί και τον εαυτό μας.



Το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί… στη ζωή, των J.Piven και D. Borgenight, από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

5 βιβλία που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά σου

O Jushua Piven και ο David Borgenight δημιούργησαν πριν είκοσι χρόνια την πιο ευπώλητη σειρά βιβλίων επιβίωσης όλων των εποχών, αξιοποιώντας αρχικά τις δικές τους εμπειρίες αλλά και τις αμέτρητες συνεντεύξεις που πραγματοποίησαν μέσα σε αυτό το διάστημα. Τα βιβλία έγιναν best sellers από την πρώτη στιγμή της έκδοσης τους, ενώ η σειρά ανανεώνεται με νέα βιβλία από τότε, με την ίδια πάντα επιτυχία. Σύμφωνα με τους συγγραφείς, κίνδυνος δεν σημαίνει μόνο να βρεθείς ξαφνικά απέναντι σ’ ένα φίδι. Οι περισσότερες κρίσεις ξεσπούν πολύ πιο κοντά μας –στο σπίτι μας, στη δουλειά μας, στην καθημερινότητά μας. Αυτός ο απολύτως απαραίτητος οδηγός επιβίωσης περιέχει εκατοντάδες τρόπους για να αντιμετωπίσουμε άμεσα τις συμφορές που μπορεί να μας βρουν καθημερινά.




Lagom, της Λινεα Νταν, από τις εκδόσεις Μίνωας

5 βιβλία που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά σου

Πρόκειται για ένα βιβλίο που σε μυεί στη Σουηδική τέχνη της ισορροπημένης ζωής και σου μαθαίνει τις βασικές αρχές για να μεταμορφώσεις τη ζωή σου με θετικό τρόπο. Το σουηδικό lagom (που προφέρεται λα γκομ) πρεσβεύει το αρχαιοελληνικό «παν μέτρον άριστον» και στόχος του είναι να σε βοηθήσει να διαμορφώνεις μια καθημερινότητα λιγότερο περίπλοκη και πιο ισορροπημένη. Η ζωή σύμφωνα με τη φιλοσοφία του lagom σημαίνει ότι μειώνεις την αρνητική σου επίδραση στο περιβάλλον, βελτιώνεις την ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και στην επαγγελματική σου ζωή, αφαιρείς από το σπίτι σου περιττά αντικείμενα, γίνεσαι πιο συνειδητοποιημένος καταναλωτής, αποδέχεσαι τον εαυτό σου και ζεις αρμονικά με τους άλλους, κ.ά.











Γράφει: Μαρία Σταμάτη





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου