Ακούστε μας Live

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Γιορτή της Μητέρας: Πώς θα γιορτάσετε «μαζί» με ασφάλεια
Ακόμα κι αν οι συνθήκες φέτος – εξαιτίας της πανδημίας και της κοινωνικής απομόνωσης που αυτή έχει επιφέρει – δεν μας το επιτρέπουν, υπάρχουν πάντα τρόποι για να υπενθυμίσουμε στη μητέρα μας πόσο σημαντική είναι για εμάς!

Όσο ήμασταν μικροί όλα ήταν πιο εύκολα σχετικά με την εύρεση του κατάλληλου δώρου γι’ αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Αρκούσε μια ζωγραφιά, ένα λουλούδι ή μια χειροποίητη κάρτα για να κάνει τη μαμά μας να συγκινηθεί που την σκεφτήκαμε. Όμως ξέρουμε πως ακόμα και αν εμείς μεγαλώσαμε η μαμά μας είναι και θα είναι για πάντα μαμά και θα της αρκεί ακόμα και μια αγκαλιά!

Ωστόσο αυτή την εποχή, οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν, που μπορεί να μας αναγκάζουν να είμαστε μακριά, μας κάνουν να σκεφτόμαστε διαφορετικά, για όλα εκείνα τα τηλέφωνα που δεν την πήραμε και για όλες εκείνες τις επισκέψεις που δεν της κάναμε γιατί δεν είχαμε χρόνο…

Κι όμως αν θέλετε να δώσετε στη μαμά σας κάτι με νόημα, τώρα αυτές τις δύσκολες συνθήκες, ξέρετε πια τι είναι αυτό που έχει περισσότερο ανάγκη… αφιερώστε της χρόνο! Αυτό είναι που χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλο δώρο.
Αυτό είναι το τέλειο δώρο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου της κοινωνικής αποστασιοποίησης. Επισκεφθείτε την αν αυτό είναι δυνατόν, ή αφιερώστε λίγο χρόνο για να μιλήσετε είτε με βίντεο – κλήση, είτε από το τηλέφωνο. Πράξτε με υπευθυνότητα και ασφάλεια… δεν θέλετε να θέσετε την ζωή της οικογένειάς σας σε κίνδυνο.

mother_opening_gift-56a491813df78cf772830382

Ακολουθούν ορισμένα χρήσιμα tips για το πώς μπορείτε να κάνετε αυτή την ημέρα ξεχωριστή, έστω και από απόσταση:
 
1. Η κίνηση μετράει
Εάν μένετε κοντά με τη μητέρα σας αλλά δεν μπορείτε να την επισκεφθείτε, λόγω προβλημάτων υγείας που η ίδια μπορεί να αντιμετωπίζει, σκεφτείτε εναλλακτικά. Αγοράστε για εκείνη μερικά λουλούδια ή κάποια όμορφα γλαστράκια από το αγαπημένο της φυτό, γράψτε σε χαρτόνι κάποια λόγια για εκείνη και πηγαίνετε έξω από το σπίτι της. Καλέστε την έπειτα στο τηλέφωνο και πείτε της να βγει στο μπαλκόνι ή να σας δει από το παράθυρο. Στη συνέχεια αφήστε τα δωράκια σας στην είσοδο. Θα της έχετε ήδη φτιάξει την ημέρα!
 
2. Οργανώστε ένα ξεχωριστό virtul… πάρτι
Οργανώστε ένα ξεχωριστό εικονικό πάρτι προς τιμήν της μαμάς σας, χρησιμοποιώντας όποια εφαρμογή σας βολεύει. Απλά καλέστε όλα τα αγαπημένα πρόσωπα της οικογένειας που εκείνη θα χαιρόταν να δει μαζεμένα… έστω και μέσω μιας οθόνης! Ας μην αρκεστείτε φέτος σε ένα απλό και τυπικό τηλεφώνημα αλλά σχεδιάστε για εκείνη κάτι ξεχωριστό. Καθώς όλα τα μέλη της οικογένειας θα είναι συγκεντρωμένα, μπορείτε να βάλετε καφέ ή κρασί και να θυμηθείτε ιστορίες από οικογενειακές συγκεντρώσεις, ευτράπελα, να δείτε μαζί φωτογραφίες, να τραγουδήσετε, να μαγειρέψετε μαζί… εικονικά! Η δύναμη της τεχνολογίας σήμερα είναι ικανή να κρατάει ενωμένα τα μέλη μιας οικογένειας, ακόμα κι όταν οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν.
0420_SL-National-Mothers_Day-Blog-2_FBHeader_1200x628v2  
3. Τα δώρα φέτος θα είναι διαφορετικά
Καθώς οι συνθήκες φέτος δεν επιτρέπουν εύκολα τα ψώνια δια ζώσης, ήρθε η ώρα να σκεφτείτε εναλλακτικά για το τι άλλο θα μπορούσε να κάνει τη μαμά σας χαρούμενη. Μπορεί φέτος να μην έχει τόσο ανάγκη εκείνο το φόρεμα που είχε δει πριν μερικούς μήνες σε κάποια βιτρίνα, αλλά να ψάχνει πράγματα για να απασχολείται δημιουργικά στο σπίτι. Ωραίες ιδέες είναι να της κάνετε δώρο κάποιο e-book, κάποια συνδρομή σε online μαθήματα πχ μαγειρικής, ή συνδρομή για γυμναστική στο σπίτι – ανάλογα τα ενδιαφέροντά της!
 
4. Στείλτε της λίγη αγάπη… σε ένα πακέτο
Εάν μένετε μακριά και δεν μπορείτε να περάσετε αυτή την ημέρα μαζί της, ούτε και είναι τόσο της…τεχνολογίας για να μιλήσετε μέσω Skype, υπάρχει ακόμα τρόπος για να της δείξετε την αγάπη σας. Φροντίστε να φτιάξετε ένα ξεχωριστό πακέτο γεμάτο πράγματα που ξέρετε ότι θα της αρέσουν και να της το στείλετε. Μία υφασμάτινη μάσκα, ένα αρωματικό κερί, η αγαπημένη της κρέμα για τα χέρια, μια φωτογραφία που είστε μαζί αγκαλιά και λίγα κουλουράκια που φτιάξατε με τα χεράκια σας, είναι αρκετά για να γεμίσουν ένα πακέτο αγάπης και να κάνουν τη μαμά σας χαρούμενη ακόμα κι αν εσείς λείπετε!
16A95A22-5AD1-4E40-BDAA-4FEF74E5F4FB  
5. Μαζί αλλά… σε απόσταση!
Εάν είναι εύκολο να επισκεφθείτε την μητέρα σας χωρίς να θέτετε την ίδια σε κίνδυνο, τότε μπορείτε να της κάνετε έκπληξη και να εμφανιστείτε απροειδοποίητα στο σπίτι της για να της μαγειρέψετε και να φάτε μαζί, ή ακόμα και να μείνετε όλο το βράδυ μαζί της και να κοιμηθείτε εκεί. Θα συζητήσετε, θα θυμηθείτε ιστορίες από τα παιδικά σας χρόνια, θα θυμηθεί κι εκείνη τη δική της μητέρα, θα παίξετε παιχνίδια, θα χαλαρώσετε… μαζί αλλά τηρώντας φυσικά τις απαραίτητες αποστάσεις!

Πάνω από όλα να θυμάστε: Τα χειροπιαστά δώρα είναι υπέροχα, αλλά σε τόσο αβέβαιους καιρούς, το να προσφέρεις και να μοιράζεσαι τον χρόνο σου με τα πρόσωπα που αγαπάς είναι το πιο σημαντικό και πολύτιμο δώρο!

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: monopoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου