Ακούστε μας Live





Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

DESERT NEAR THE END - ακούσαμε τον δίσκο τους “Of Fire And Stars”


DESERT NEAR THE END - “Of Fire And Stars” (Total Metal Records 22 Μαρτίου 2019)



 Θωρηκτό!

Αυτή η λέξη είναι η κατάλληλη για να περιγράψει το τέταρτο άλμπουμ των Desert Near The End και τις εντυπώσεις που μας άφησε η ακρόασή  του.  Η μπάντα έχοντας τεράστια μουσική και συνθετική εμπειρία δεν κάνει καμία έκπτωση στη μουσική της και βαράει συνέχεια «στα κόκκινα».  Είναι heavy metal μπολιασμένο με thrash και power στοιχεία με επιθετικά φωνητικά.
Μην παραγνωριστεί βέβαια η έντονη δόση μελωδίας και διπλών κιθαριστικών θεμάτων. Όπως κάθε μπάντα που έχει εντρυφήσει στην παράδοση του metal έχουν πολύ καλή μουσική παιδεία και «οργιάζουν» κιθαριστικά πλέκοντας πολύπλοκα μουσικά θέματα και στολίζοντας με αυτά τις πολύ δυναμικές συνθέσεις τους.
Αυτό το θέμα με την εμπειρία είναι πολύ σημαντικό και ειδικά όταν πρέπει να αποδώσεις σε τόσο απαιτητικό είδος του  metal.  Η μπάντα μετράει ήδη 11 συναπτά έτη στην ελληνική metal σκηνή και μάλιστα μπαίνοντας στη δισκογραφία λίγο μετά την ίδρυσή της. Αν προσθέσουμε σε αυτό και την συναυλιακή εμπειρία στο πλευρό τεράστιων σχημάτων όπως οι Primordial, οι Metal Church, οι Wolfheart, οι Flotsam & Jetsam, οι The Agonist και πολλοί ακόμα σε Ελλάδα και εξωτερικό,  το θετικό πρόσημο αυξάνει για τους Desert Near The End.
Όπως αναφέρεται  στο βιογραφικό τους, το ύφος τους κατά κάποιο τρόπο, είναι μια  γέφυρα ανάμεσα στο metal των ‘90ς και στον πιο σύγχρονο metal ήχο και αυτό έχει μεγάλη βάση αλήθειας και στοιχειοθετεί την ταυτότητα της μπάντας.
Τώρα πια, εν έτη  2020, φαίνεται να έχουν βρει πολύ τα προσωπικά τους πατήματα και φανερώνουν πολυδιάστατες αρετές. Τσεκάρετε άμεσα στο You Tube τα τρία κομμάτια τους «Of Fire And Stars», «Throne Of Martyrdom» και «A World Beyond» που έχουν ανεβάσει σε official μορφή και είναι απόλυτα χαρακτηριστικά του ύφους τους και δώστε τους μια ευκαιρία. Το αξίζουν!




Of Fire and Stars (Official Lyric Video)

Desert Near the End - Throne of Martyrdom (Official animated video)

Desert Near The End - A World Beyond (Official Video).





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου