Ακούστε μας Live





Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

«ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΤΡΑΣ 2020»: ΑΧ ΕΡΩΤΑ!

 

Η παράσταση «Αχ Έρωτα» έρχεται στο «Φεστιβάλ Πέτρας» τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020. Μια παράσταση ύμνος στη δύναμη της αγάπης, από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, βασισμένη στον ερωτικό, ποιητικό λόγο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Επισημαίνεται ότι η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο χώρο του Θεάτρου (είσοδος στο θέατρο, τοποθέτησή στις θέσεις, παραμονή στο χώρο και έξοδος από αυτόν).

Η Ελλάδα είναι η χώρα που ανάμεσα σε τόσα άλλα, γέννησε και το Θέατρο. Δεν είναι λοιπόν δυνατόν να το στερηθεί, αυτό το καλοκαίρι.Το θέατρο έχει τη μαγική δύναμη να εκμηδενίζει τις αποστάσεις, να μας ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου, σε άλλες εποχές, περασμένες ή σε εποχές που δεν έχουν έρθει ακόμη, χωρίς να σηκωθούμε καν από τη θέση μας.
Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης αισθάνεται υποχρεωμένο να αφουγκραστεί αυτό που κάποτε έγραψε ο Λόρκα στο φίλο του Σαλβαδόρ Νταλί «Ένα καλό θέατρο μπορεί να αλλάξει την ευαισθησία του λαού και ένα θέατρο εξαρθρωμένο μπορεί να εξαχρειώσει ένα έθνος».
Μπορεί, λοιπόν, αυτό το καλοκαίρι να κρατάμε αποστάσεις, ωστόσο το θέατρο πάντα μας φέρνει κοντά και οι καρδιές μας θα είναι πάντα αγκαλιασμένες ακόμη κι όταν τα σώματά μας βρίσκονται σε απόσταση ενάμιση μέτρου.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:
«Αχ Έρωτα…!». Ο άνθρωπος μπροστά στις πραγματικότητες που τον τυλίγουν: τη Φύση, τον Έρωτα, την Ζωή και τον Θάνατο! Ένα σεργιάνι στα σοκάκια της Σεβίλιας και της Γρανάδας, που άλλοτε τα φωτίζει ο ήλιος και άλλοτε τα σκοτεινιάζει ο θάνατος. Αλλά πάντα έρχεται το τραγούδι. Παθιασμένο, λυπητερό, ρομαντικό, παιχνιδιάρικο, γιορταστικό. Όπως ο Έρωτας…
Τέσσερα από τα πολυτιμότερα έργα του μεγάλου ποιητή, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, η τριλογία του «Ματωμένος Γάμος», «Γέρμα» και «Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα», μαζί με τη λαϊκή κωμωδία «Η Θαυμαστή Μπαλωματού», συνομιλούν μεταξύ τους και δημιουργούν μια ονειρική παράσταση γεμάτη με ερωτικούς στεναγμούς, που θα μας σεργιανίσει στα σοκάκια της Σεβίλιας και της Γρανάδας, θα μας παροτρύνει να βρέξουμε τα πόδια μας στα νερά του Γουαδαλκιβίρ και θα μας παρακινήσει να ερωτευτούμε κι εμείς κάτω από τον καυτό Ανδαλουσιανό ήλιο.

Συντελεστές:
Σύνθεση Κειμένων-Σκηνοθεσία: Νανά Νικολάου
Ερμηνεύουν: Νάντια Μπουλέ, Παναγιώτης Πετράκης, Γιάννης Καλατζόπουλος, Δήμητρα Στογιάννη, Πελαγία Αγγελίδου, Χρήστος Ντόβας, Έφη Σισμανίδου, Δημήτρης Συνδουκάς, Στάθης Παναγιωτίδης
Στο ρόλο της Μπερνάρντα Άλμπα ακούγεται η Λήδα Πρωτοψάλτη
Στο πιάνο: Κωνσταντίνος Κωτούλας
Χορογραφίες: Αρετή Μώκαλη
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Χαρά Τσουβαλά
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Θέατρο Πέτρας: Δευτέρα 31 Αυγούστου
Θεατρική Παράσταση: «Αχ Έρωτα»
Ώρα έναρξης: 21:00, Διάρκεια: 100’
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15 ευρώ, Προπώληση, Μειωμένο 12 ευρώ

Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα: https://www.dipethekozanis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου