Ακούστε μας Live





Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

EN-STIGMA - Ακούσαμε τον δίσκο τους “Reforming the Universe”

 


 EN-STIGMA - “Reforming the Universe” – deluxe remastered edition (self-released 16 Mαΐου 2020)


Οι En-Stigma είναι ένα σχήμα από τα Ιωάννινα, με ηγετική μορφή και βασικό συνθέτη τον μπασίστα Vonifatios.
Το Reforming The Universe είναι η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική προσπάθεια τους, την οποία εξαρχής θα πούμε με σιγουριά ότι έχουν φέρει εις πέρας με επιτυχία.

Και πιο συγκεκριμένα θα λέγαμε ότι δεν είναι και τόσο συνηθισμένο ακόμα και στην εποχή μας, με τις άπειρες κυκλοφορίες και τις ευκολίες της τεχνολογίας στην επικοινωνία του εκάστοτε υλικού με το κοινό να ξεχωρίσει μια ντεμπούτο κυκλοφορία. Όμως το
Reforming the Universe ανήκει σίγουρα σε μια από αυτές που που εύκολα το κάνουν χάρη στην αυθεντικότητα τους και την εμπνευσμένη και ποικίλη συνθετική βεντάλια τους.

Γαλαξιακό
metal όπως λένε και οι ίδιοι; Γιατί όχι; Κομμάτια άλλωστε όπως το Aging Star με την καταπληκτική μελωδία και τα εξίσου όμορφα γυναικεία φωνητικά και το φοβερό ριφ που εμφανίζεται από την μέση και μετά, διαθέτουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα που θα σε κάνουν να ανατριχιάσεις.
Παραδοσιακά ανατολίτικα στοιχεία με την χρήση οργάνων όπως το Ούτι δοκιμάζουν πετυχημένα να παντρέψουν τον ακραίο ήχο και το επικό
metal με το folk. Και μια και είπαμε για ακραίο ήχο, κομμάτια όπως το Chaotic Intensity διδάσκουν το πως μπορείς να αποδώσεις με καρδιά το συγκεκριμένο ιδίωμα, ενώ το ομώνυμο του project, En-Stigma, δεν διστάζει να ενώσει το extreme με το power (ναι, γιατί όχι;).
Το δε
Operation Infinity στα μόλις 4:13 λεπτά που διαρκεί είναι μάλλον η πιο ολοκληρωμένη σύνθεση του άλμπουμ, τρομερές μελωδίες, ατμοσφαιρικές αλλαγές και εκπληκτικά κιθαριστικά σόλο συνθέτουν τον πολυποίκιλο καμβά των En-Stigma.
Το άλμπουμ κλείνει με το εντελώς γαλαξιακό
Dreamless Galaxy, ακόμα μια ολοκληρωμένη σύνθεση που σε αφήνει “αποχωρώντας” από τον κόσμο των En-Stigma με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Όλα τα παραπάνω “περιτυλιγμένα” από μια εξαιρετική, καθαρή και ισορροπημένη παραγωγή, πράγμα που δείχνει ότι το τελικό “προϊόν” που έφτασε στα αυτιά μας είναι πολύ δουλεμένο και προσεγμένο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πλήρης δουλειά λοιπόν και εντυπωσιακό μπάσιμο στην σκηνή από τους
En-Stigma που είναι σίγουρο ότι με την ίδια συνοχή και δουλειά θα μας εκπλήξουν το ίδιο ευχάριστα και στο μέλλον.
Τσεκάρετε και την
deluxe έκδοση του άλμπουμ με ένα επιπλέον bonus track και 6 επιπλέον instrumental εκτελέσεις από κομμάτια του Reforming the Universe.

 

https://www.facebook.com/enstigmaband/

https://www.youtube.com/user/Gragonith1/featured

https://en-stigma.bandcamp.com/

https://open.spotify.com/artist/21X5SkUu6ER1ujRfPQGPEW

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου