Ακούστε μας Live





Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

MOANING SILENCE - Ακούσαμε το άλμπουμ τους “A waltz into darkness”.

 



MOANING SILENCE – άλμπουμ “A waltz into darkness”

(5 Μαΐου 2020, Symmetric Records).

 

Οι Moaning silence μετρούν 6 χρόνια ζωής και πρόσφατα κυκλοφόρησαν το δεύτερο full-length album τους με τίτλο “A waltz into darkness ”. Το σχήμα του συνθέτη και στιχουργού Χρήστου Ντούνη ελαφρώς διαφοροποιημένο από την τελευταία κυκλοφορία του το 2017 παρουσιάζει 8 καινούρια τραγούδια που φέρνουν την υπογραφή του Bob Katsionis στην παραγωγή και την μίξη.

Ο δίσκος κινείται στα βασικά μονοπάτια που μας οδήγησαν Moaning silence στις προηγούμενες κυκλοφορίες, με μια βασική διαφορά. Τα καινούρια φωνητικά που δεν περνάνε απαρατήρητα. Ένας πολύ ενδιαφέρον συνδυασμός αντρικών και γυναικείων,  ο οποίος δημιουργεί μια σαφώς πολύ ωραία ατμόσφαιρα ανταποκρινόμενα «σε έναν σκοτεινό και μελαγχολικό χορό» όπως μας δηλώνουν οι ίδιοι.

Οι επιρροές ξεκάθαρες. Στο δρόμο που χάραξαν οι πρωτεργάτες του είδους My Dying Bride,  Anathema, κλπ οι Moaning silence συνεχίζουν το «σκοτεινό» ταξίδι τους με 8 τραγούδια που ακούγοντας τα σου δίνουν την αίσθηση του concept. Δεν ξέρω εάν ήταν στις προθέσεις του σχήματος αυτό, αλλά εάν δεν ήταν, τότε τα τραγούδια έχουν μια εντυπωσιακή συνοχή και συνέχεια.

Χαρακτηριστικό του δίσκου είναι μια εναλλαγή συναισθημάτων. Σε πάει και σε φέρνει. Δεν είναι εύκολο να βρεις τη σωστή «δοσολογία» προκειμένου να δημιουργηθεί μια ισορροπία στο τέλος. οι Moaning silence το κατάφεραν στο “A waltz into darkness ”, γεγονός που το καθιστά πολύ ενδιαφέρον στο άκουσμα του. Γι αυτό το λόγο, πριν δώσουμε κάποιο χαρακτηρισμό στην μουσική που ακούγεται στον δίσκο, προτείνουμε και στους μη μυημένους του είδους να ακούσουν τον δίσκο και να κάνουν το δικό τους ταξίδι.

Εν κατακλείδι πρόκειται για έναν πολύ ωραίο δίσκο από τους Moaning silence.

 

https://www.facebook.com/moaningsilence

https://moaningsilence.bandcamp.com/releases

https://www.youtube.com/channel/UCSXi2widV0NhxVBTQ-A_JYg

https://www.facebook.com/symmetricrecords/

https://symmetricrecords.bandcamp.com/

https://www.instagram.com/moaningsilence/

 

Moaning Silence - I am the sorrow (official lyric video)

https://www.youtube.com/watch?v=Kk7IQ9j42fI

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου