Ακούστε μας Live





Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Ο Αμερικανός FHEDESH μιλάει στο Nlp Radio


Καλωσορίζουμε τους Fhedesh! Ποιο ήταν το μουσικό σας υπόβαθρο πριν γεννηθούν οι Fhedesh;

Το μουσικό μου υπόβαθρο προέρχεται από την μουσική που διδάχτηκα στο σχολείο, αλλά και από τις παραστατικές τέχνες που ακολούθησα σε όλο το γυμνάσιο και το λύκειο. Όλα αυτά τα χρόνια, έχω κάνει παραγωγή σε διάφορα είδη μουσικής. Έχω κάνει παραγωγή σε hip hop rap, heavy metal, witch house, hard core, post punk, darkwave, jazz και κλασικούς καλλιτέχνες.

 

Πότε και κάτω από ποιες συνθήκες δημιουργήσατε τους Fhedesh;

Πριν από περίπου πέντε χρόνια ανακάλυψα ότι με ενδιαφέρει περισσότερο να δημιουργώ μουσική για τον εαυτό μου. Ήμουν σε ένα σημείο της ζωής μου όπου ήμουν οικονομικά σε θέση να μπορώ να εξερευνήσω το ποιος είμαι και το τι πραγματικά ήθελα να κάνω ως καλλιτέχνης.

 

Τι σας ενέπνευσε να υιοθετήσετε την πολύ ιδιαίτερη εικόνα σας;

Ήθελα να ενσαρκώσω την τέχνη μου και να γίνω η εικόνα της έκφρασής μου. Μετά από αναζήτηση και διαβούλευση με έναν φίλο καλλιτέχνη και σχεδιαστή μόδας ονόματι Sav Noir, μου πρότεινε να φοράω δαντέλα καθώς θα ήταν η τέλεια αντανάκλαση της σκοτεινής μου τέχνης.

 

Οι Fhedesh κυκλοφόρησαν το άλμπουμ Warning Signs πριν από λίγους μήνες. Είναι το πρώτο σας ολοκληρωμένο άλμπουμ; Ποια είναι η δισκογραφία σας;

Ναι, αυτό είναι το πρώτο μου προσωπικό άλμπουμ. Πριν από την κυκλοφορία του άλμπουμ, έβγαζα singles ανά κάποιους μήνες.

 

Μέσα από το άλμπουμ βγήκαν επίσης μερικά singles. Τι σας ενέπνευσε να δημιουργήσετε τα βίντεο που τα συνοδεύουν; Επίσης πού έγινε η ηχογράφηση, η μίξη και η παραγωγή του άλμπουμ;

Τράβηξα τα βίντεο ενώ τα κομμάτια ήταν ακόμη κάπου ανάμεσα στο 50 με 75% ολοκληρωμένα. Συνήθως, όταν εμπνέομαι, απλώς το προχωράω και στη συνέχεια προσαρμόζω το κομμάτι μετά τα γυρίσματα του βίντεο. Εφόσον τραβάω, επεξεργάζομαι και παράγω τα βίντεό μου ο ίδιος, έχω την πολυτέλεια να ξαναασχοληθώ με τη μουσική μετά τη λήψη του βίντεο, προκειμένου να τα ταιριάξω καλύτερα. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε και μιξαρίστηκε στο Drac'Haus κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

 

Η μουσική των Fhedesh μπορεί να γίνει αποδεκτή από goth, rap/trap και industrial fans. Ποιοι από όλους αυτούς τους fans σας δίνουν τα περισσότερα σχόλια;

Λαμβάνω περισσότερο feedback από τις gothic και industrial κοινότητες και ακολουθεί η rap/trap κοινότητα.

                                     

Θα κυκλοφορήσετε το Warning Signs και σε cd; Ποια είναι η γνώμη σας για τη φυσική μορφή;

Πραγματικά εκπλήσσομαι που τα CDs εξακολουθούν να παράγονται μέχρι σήμερα. Βλέπω τα CDs σαν κασέτες. Εάν επρόκειτο να κυκλοφορήσω οτιδήποτε σε φυσική μορφή, θα ήταν σε μορφή flash drive.

 

Ποιο είναι το concept των Fhedesh, αλλά και του Drac’Haus club του οποίου είστε ιδιοκτήτης;

Ο Fhedesh είναι παραγωγός και επιμελητής των σκοτεινών τεχνών ενώ είναι γεμάτος από μια μεγάλη δόση βαμπιρισμού. Το Drac'Haus δημιουργήθηκε και επιμελήθηκε από τον FHEDESH, ώστε να έχει μια πλατφόρμα όπου θα εξασκεί τις σκοτεινές τέχνες μαζί με τους ομοϊδεάτες του.

 

Σκοπεύετε να κυκλοφορήσετε σύντομα νέο single ή βίντεο με τους Fhedesh; Εργάζεστε πάνω σε νέο υλικό;

Αυτή τη στιγμή εργάζομαι πάνω σε ένα νέο άλμπουμ με την Sin Savio που ονομάζεται NATAS LIAH. Θεωρούμε ως πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας τον Οκτώβριο του 2022, ενώ  τρία βίντεο θα κυκλοφορήσουν για την προώθηση του άλμπουμ. Αυτό το άλμπουμ θα συνδυάζει το βαρύ Darkwave, με το post punk και την trap.

 

 

https://www.fhedesh.com/

https://www.facebook.com/fhedesh

https://www.instagram.com/fhedesh/

https://www.youtube.com/channel/UCeCvBnuHj8AsbvghblpYmoA

https://soundcloud.com/fhedesh-music

https://open.spotify.com/artist/2rICczQJgpBYumE80bxooH

https://open.spotify.com/album/4Q59f7GQskv3wTIr35Zk3O?si=bW_3z2I-RWeFX9PQAFKD4A

 

https://www.drachaus.com/

https://www.facebook.com/DrachausDTLA

https://www.instagram.com/drachaus.official/

FHEDESH - Wake up! IT'S A BLOODBATH

https://www.youtube.com/watch?v=r0ZIqonKyQ8

ɟ FHEDESH ɟ - Warning Signs

https://www.youtube.com/watch?v=ivnE7r1Mtcc

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου