Ακούστε μας Live





Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Ακούσαμε το άλμπουμ του Αμερικανού FHEDESH με τίτλο “Warning signs”


FHEDESH album “Warning signs” (30 Noεμβρίου 2021, self-release)

Τις τελευταίες δεκαετίες και ιδιαίτερα από το 1990 και μετά η ηλεκτρονική μουσική έχει λάβει μεγάλο μερίδιο της μουσικής παραγωγής σε παγκόσμιο επίπεδο προσφέροντας πολύ ποιοτικές δουλειές. Στην πορεία των χρόνων διαπιστώθηκε ότι τα μουσικά είδη δεν απέχουν τόσο πολύ όσο κάποιοι φαντάζονται και ότι η μουσική είναι μία, απλώς εκφράζεται με διαφορετικά μέσα.

Οι Fhedesh από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια είναι το προσωπικό μουσικό όχημα του Δομινικανού DJ Fhedesh. Το σχήμα συνδυάζει με εξαιρετικό τρόπο την μουσική με την εικόνα και την φιλοσοφία, αφήνοντας έντονα το προσωπικό του στίγμα.

Στο κομμάτι της μουσικής: EBM, Goth και Industrial ήχοι συνδέονται με έναν μαγικό τρόπο και δίνουν ένα αποτέλεσμα που σίγουρα είναι club. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Fhedesh είναι ιδιοκτήτης του DracHaus που αποτελεί το μεγαλύτερο club στο είδος τους στο Λος Άντζελες. Από τους ήχους των Fhedesh δεν λείπουν τα trap σημεία, τα witch house περάσματα, και γενικότερα οι ηλεκτρονικοί, αλλά και οι πειραματικοί ήχοι. Όμως, όλα αυτά είναι δομημένα κατά τέτοιον τρόπο ώστε να δημιουργούν ένα συμπαγές σύνολο και όχι ένα απλό κολάζ ήχων. Εδώ ακριβώς βρίσκεται και η δημιουργική ικανότητα του Fhedesh.

Στο κομμάτι της εικόνας ο Fhedesh είτε βρίσκεται πίσω από το τραπέζι όπου κάνει τα πολύ δυνατά DJ sets του (και είναι πράγματι ένας πάρα πολύ έμπειρος DJ με φοβερά ευρύ πεδίο στα μουσικά του ακούσματα), είτε βρίσκεται πίσω από το πιάνο του για να παίξει μια άρρωστη κλασικότροπη μελωδία, εμφανίζεται πάντοτε ντυμένος με σκοτεινά, μαύρα ρούχα και το χαρακτηριστικό μαύρο πέπλο στο πρόσωπό του.

Στο κομμάτι της φιλοσοφίας: η αγάπη για τις Σκοτεινές Τέχνες, τον Φετιχισμό, αλλά και τον Βαμπιρισμό, εκφράζονται με πρακτικό τρόπο στο DracHaus μέσα από την σκοτεινή θεατρική έκφραση. Ο Fhedesh ενδιαφέρεται ακόμη για το ζήτημα της Αθανασίας,  των Απολαύσεων και του Έκλυτου Βίου. Στήνει δηλαδή σε πρακτική εφαρμογή μέσα από σκοτεινά θεατρικά δρώμενα μια ολοκληρωμένη φιλοσοφία που έχει αναπτύξει γύρω από το ακραίο.

Δεν θα σταθούμε σε συγκεκριμένα κομμάτια του άλμπουμ, καθώς εκείνο που προέχει είναι κανείς να σταθεί και να μελετήσει το τρίπτυχο Μουσική-Εικόνα-Φιλοσοφία. Μόνο μπαίνοντας στην φιλοσοφία του Fhedesh κάποιος θα μπορέσει να εκτιμήσει την μουσική του. Τα περισσότερα Goth clubs ανά την υφήλιο το έχουν ήδη κάνει!

 

 

https://www.fhedesh.com/

https://www.facebook.com/fhedesh

https://www.instagram.com/fhedesh/

https://www.youtube.com/channel/UCeCvBnuHj8AsbvghblpYmoA

https://soundcloud.com/fhedesh-music

https://open.spotify.com/artist/2rICczQJgpBYumE80bxooH

https://open.spotify.com/album/4Q59f7GQskv3wTIr35Zk3O?si=bW_3z2I-RWeFX9PQAFKD4A

 

https://www.drachaus.com/

https://www.facebook.com/DrachausDTLA

https://www.instagram.com/drachaus.official/

FHEDESH - Wake up! IT'S A BLOODBATH

https://www.youtube.com/watch?v=r0ZIqonKyQ8

ɟ FHEDESH ɟ - Warning Signs

https://www.youtube.com/watch?v=ivnE7r1Mtcc

 

 


 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου