Ακούστε μας Live





Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Ακούσαμε το άλμπουμ των Γερμανών PARA LIA με τίτλο “Gone With The Flow”


Το Gone With The Flow, εκτός από δεύτερο άλμπουμ του γερμανικού indie rock συγκροτήματος Para Lia, αποτέλεσε και την αφορμή για μια διαδικτυακή έκθεση ζωγραφικής σε συνεργασία με τον γνωστό ζωγράφο Louis Renzoni, λειτουργώντας όχι μόνο ως μουσική επένδυση της έκθεσης, αλλά και ως έμπνευση για την ίδια την καλλιτεχνική δημιουργία του εικαστικού, δημιουργία που το ενέπνευσε ξανά σε μια πολύ ξεχωριστή όσμωση. Έτσι το Gone With The Flow εξαρχής αποτελεί μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή κυκλοφορία.

Ηχητικά το άλμπουμ αποτελεί μια indie rock πρόταση με psych ψήγματα που όχι μόνο δεν φοβάται καθόλου την pop rock πλευρά των μουσικών αυτών ειδών, αλλά αντιθέτως την χρησιμοποιεί για να δώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και να κάνει πιο προσιτή τη μουσική πρόταση των Para Lia, ενώ επίσης ενδιαφέρον προκαλούν και τα new wave, dark wave σημεία, όπως και η γενικότερη νεορομαντική αισθητική που διαπνέει το άλμπουμ.

Οι συνθέσεις έχουν πολλά και πολύ ιδιαίτερα συναισθήματα, πολύ όμορφα δωσμένα, και ενώ κάποια τραγούδια είναι περισσότερο σκοτεινά, πάντα υπάρχει μια φωτεινή διάσταση. Οι Para Lia δίνουν επίσης ιδιαίτερη βαρύτητα στη μελωδία, αλλά και στα κιθαριστικά θέματά τους. Τα έντεκα τραγούδια του άλμπουμ έχουν δουλευτεί πραγματικά ως την παραμικρή λεπτομέρεια.

Ο René είναι ο βασικός τραγουδοποιός του σχήματος, παίζει επίσης κιθάρες, μπάσο, και μοιράζεται τα φωνητικά με την Cindy. Ως φωνητικό ντουέτο, ο René και η Cindy έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον καθώς οι φωνές τους ζυμώνονται μαζί όμορφα και φυσικά αποτελώντας ουσιαστικά τις δύο πτυχές μίας φωνής.

Ως επιρροές του σχήματος θα μπορούσε κανείς να αναφέρει τους Placebo, Pixies και Dinosaur Jr. ως προς τις κιθάρες, αλλά και τους The Cure και The Cranberries ως προς τις μελωδίες που εμφανίζονται γλυκές, ρομαντικές και εύθραυστες.

Το Gone With The Flow αποτελεί μια αναφορά στην Μούσα και τον Καλλιτέχνη και ιδιαίτερα στη σχέση που δημιουργείται ανάμεσά τους. Το "Gone With The Flow" είναι ένα εξαιρετικό μουσικό άλμπουμ και πραγματικά αξίζει να το ακούσετε, όπως και να δείτε την έκθεση σε αυτό το link:

https://www.sophisticatedape.com/gone-with-the-flow-exhibition/

 

https://para-lia.de 

https://www.facebook.com/paraliamusic 

https://twitter.com/para_lia_band 

https://www.youtube.com/channel/UCNABsfHKaCDk28fOj91Dc1g 

https://soundcloud.com/para-lia 

https://open.spotify.com/artist/1cLZhbb6pWX67RV0eaWyXY 

https://www.instagram.com/paralia.music/ 

https://paralia.bandcamp.com/music 

Para Lia - Fade To Grey 

https://www.youtube.com/watch?v=NGgdJNoJBic 

Para Lia - My Muse (radio edit)

https://www.youtube.com/watch?v=UdeuiYwAKfY

 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου