Ακούστε μας Live





Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Ακούσαμε το EP των Αυστραλών SHADOW OF NYX με τίτλο "Melodis"




 

Oι Shadow of Nyx παρουσιάζουν μια δουλειά προσεγμένη και με εξαιρετικό ενδιαφέρον.  Το “Melodis” δημιουργείται και αναπτύσσεται μέσα στα κλασικά πλαίσια του Ευρωπαϊκού power metal, με τον ήχο να χαρακτηρίζεται από υψηλές ταχύτητες, κοφτερά riffs με αρκετό high-end, τα γνωστά και μη εξαιρετέα μεγαλοπρεπή ρεφρέν, αλλά και από την παρουσία των όμορφων μελοδικών γραμμών. Από το δίσκο δεν λείπει και το επικό στοιχείο, το οποίο είναι απαραίτητο σε κάθε καλό power metal δίσκο, ενώ ο επικός χαρακτήρας του συγκροτήματος φαίνεται ιδιαίτερα στο κομμάτι “War of Necessity”, που κλείνει το δίσκο.

Στο “Melodis”, λοιπόν, οι Shadow Of Nyx συνδυάζουν όλα τα γνωστά και χαρακτηριστικά στοιχεία του ήχου, όπως φωνητικά οπερατικής μουσικής, πολυεπίπεδες ορχηστρικές παρεμβάσεις, μελωδικές γραμμές με το δικό τους στυλ εναρμονισμένων leads και νεοκλασσικών riffs. Ακόμα, στο δίσκο υπάρχουν και μερικές progressive metal αναφορές, ενισχύοντας τον τεχνικό χαρακτήρα του δίσκου.

Αγαπημένο τραγούδι και ιδανικό παράδειγμα της πολυεπίπεδης προσέγγισης του συγκρότηματος, είναι το τραγούδι “Waiting, Breathing, Feeling”. Πρόκειται για ένα κομμάτι που κινείται σε σχετικά κλασικά power metal μοτίβα, με έντονο τον Ευρωπαϊκό power metal ήχο. Το συγκεκριμένο τραγούδι ξεχωρίζει για τη μελωδικότητα και το διακριτικό αίσθημα μελαγχολίας που έχει, αλλά κυρίως για την εξαιρετική ιδέα του να προστεθεί ένα σόλο πιάνο,  που ταιριάζει άψογα και τονίζει τον νεοκλασσικό χαρακτήρα του EP.

Χωρίς καμία αμφιβολία, οι πρώτες εντυπώσεις που σου αφηνεί το “Melodis” είναι οι καλύτερες. Οι Αυστραλοί καταφέρνουν και κάνουν ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα, με ένα ιδιαίτερα αξιόλογο πρώτο δείγμα δουλειάς, που δημιουργεί προσδοκίες.

 https://www.facebook.com/ShadowOfNyx

https://www.youtube.com/@ShadowOfNyx

https://open.spotify.com/album/0yjSHfo5cSZHsMnA26CeKR?si=JdIMsGENS3y5Tyq5c-eS9w

https://music.apple.com/us/album/melodis-ep/1667450568

https://music.youtube.com/playlist?list=OLAK5uy_lvConDy687nTRTS5_Hdb5lFapvbMA1aVQ&feature=share

https://linktr.ee/ShadowOfNyx

 

SHADOW OF NYX - Melodis (Lyric Video)

https://www.youtube.com/watch?v=q04udMmhiuc

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου