Ακούστε μας Live





Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Ακούσαμε το άλμπουμ του κιθαρίστα PETE RAFAEL με τίτλο "Elysian Citadel"





 Το "Elysian Citadel" αποτελείται από 11 ολοκαίνουργιες συνθέσεις που κινούνται σε μελωδικά και progressive μονοπάτια, αναδεικνύοντας το ταλέντο του Pete Rafael ως κιθαρίστα και συνθέτη. Το "Elysian Citadel" αποτελείται από τραγούδια με εντυπωσιακή δύναμη και άψογη εκτέλεση,  που συνδυάζουν με άρτιο τρόπο στοιχεία από τους αγαπημένους κιθαρίστες του Pete Rafael όπως οι John Petrucci, Zakk Wylde, Michael Amott, Marty Friedman και Jeff Loomis. 

Το line-up για το "Elysian Citadel" ήταν ο Pete Rafael (songwriting και κιθάρες) και ο Bob Katsionis (ντραμς, μπάσο και πλήκτρα). Η Jo Kotrotsou (Bad Habits) στα γυναικεία φωνητικά τραγούδησε στο "Ecstasy of Love" και ο underground θρύλος Rusty Cooley συμμετέχει με ένα guest solo στο "Warrior Within".

Το καλλιτεχνικό όραμα των Pete Rafael και Bob Katsionis, για την παραγωγή του άλμπουμ, αντλεί έμπνευση από τις κοινές τους μουσικές επιρροές και εμπειρίες από συγκροτήματα όπως οι Dream Theater, Arch Enemy, Nevermore, Firewind και άλλες, συνδυάζοντας τα περίπλοκα κιθαριστικά riffs και τις ελκυστικές μελωδίες με progressive metal ιδέες και τον πιο στεγνό, επιθετικό ήχο που έρχεται σε απόλυτα ταιριαστή αντίθεση με το πιο ντελικατό ευρύτερο μουσικό σύνολο.

 Από το πρώτο κιόλας τραγούδι που ξεκινάει αυτή την μουσική περιπέτεια, το "Fortress of Time", είναι εμφανές ότι ο ήχος του Rafael είναι σύνθετος, αποτελούμενος από πληθώρα επιρροών και γεμάτος λεπτομέρειες. Ωστόσο όλα τα χαρακτηριστικά βρίσκουν το χώρο τους και τίποτα δεν ακούγεται παράταιρο. Δεν υπάρχουν υπερβολές και η διάθεση για ανούσια επίδειξη, με το “Elysian Citadel” να παρουσιάζει ένα αποτέλεσμα ταυτόχρονα πολυεπίπεδο, αλλά στοχευμένο και απέριττο.

Τα επικά στοιχεία σε κομμάτια όπως το "Flames of Ares", το "Elysian Citadel", το “The Chosen One” με το γκρουβάτο breakdown  και το εντυπωσιακό "The Warrior Within" που ολοκληρώνει την επική αυτή μουσική αφήγηση, αποτελούν ίσως τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της επικής έκφρασης που γεννιέται μέσα από τις heavy, αλλά κυρίως power metal καταβολές. Ο Rafael συνδυάζει με επιδεξιότητα progressive riffs, τις νεοκλασικές ιδέες στις lead γραμμές και την power metal ένταση, δημιουργώντας ένα μουσικό ταξίδι που καθηλώνει και ενθουσιάζει.

Έκπληξη είναι το "Ecstasy of Love".  Παρ’όλο που δεν βρίσκεται στο πλαίσιο επιρροών που θέτουν τη βάση για το δίσκο, ο Pete Rafael βγαίνει από την «πορεία» του ενσωματώνοντας έναν ήχο που είναι έντονα επηρεασμένος από τα '80s και τη hard rock/glam σκηνή, χαρίζοντας ένα ανεβαστικό και, στα πλαίσια του είδους, χορευτικό κομμάτι.  Με τα ‘80s πάλι καταπιάνεται και το “River of Memories”,η μπαλάντα του δίσκου, με μια εξαιρετική και πραγματικά αξέχαστη εισαγωγή, με τον Pete Rafael να γράφει  ίσως ένα από τα καλύτερα lead του δίσκου.

https://www.facebook.com/peterafaelofficial

https://www.instagram.com/peterafaelofficial

https://www.youtube.com/channel/UCvzCgV9T_Ba6OdZYoUuQJaQ

https://peterafael.bandcamp.com

 

PETE RAFAEL "Cosmic Traveler"

https://www.youtube.com/watch?v=IYzX_CYJPOk

PETE RAFAEL "Elysian Citadel" (feat. Bob Katsionis) Official Clip

https://www.youtube.com/watch?v=19SsfJNOT-s

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου