Ακούστε μας Live





Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Αιγάλεω: Παρουσίαση του νέου μυθιστορήματός της Μαρίας Φώσκολου «Μαύρο Πέπλο»

 

«Μαύρο Πέπλο»

 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγάλεω, στο πλαίσιο του κύκλου Βιβλιοπαρουσιάσεων, υποδέχεται τη συγγραφέα Μαρία Φώσκολου και σας προσκαλεί στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματός της «Μαύρο Πέπλο» από τις Εκδόσεις Νίκας.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 και ώρα 19.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» (Κουντουριώτου 22).

Λίγα λόγια για το βιβλίο

 

«Το αίμα γι’ αυτήν είναι αναγκαίο. Όχι πως τα υπόλοιπα μέρη του σώματος θα πεταχτούν…»

Στις αρχές του 1900, σκευάσματα με μοναδικά συστατικά, διακινούνται στους αριστοκρατικούς κύκλους της Λισαβόνας. Τα θεαματικά τους αποτελέσματα εκτινάσσουν τη ζήτηση στα ύψη, μα οι πόροι είναι δυσεύρετοι και, φυσικά, όχι όλοι κατάλληλοι για την ίδια χρήση. Η εξαφάνιση της μικρής Ιρένε, φέρνει αναστάτωση στην πόλη. Οι εφημερίδες μιλούν για συνεχόμενες εξαφανίσεις παιδιών. Όπως και η Φρίντα...

Η μικρή Μπέλα ζει μια ζωή που δεν επέλεξε και, άθελά της, γίνεται κομμάτι ενός εγκλήματος που συγκλονίζει την ιστορία. Μυστικά αποκαλύπτονται μα, πριν όλα βγουν στο φως, η Ιζαμπέλ πρέπει να αποφασίσει ποια πλευρά θα διαλέξει. Φρίντα, Ιρένε, Ιζαμπέλ, Μπέλα
: Τόσο διαφορετικές μα και τόσο ίδιες, κινούνται στις σκιές μιας μακάβριας πραγματικότητας. Τέσσερα πρόσωπα δεμένα με την ίδια κλωστή που είτε θα κόψουν είτε θα τις παρασύρει όλες τους στην άβυσσο.

Εκτός κι αν ο Τύπος αποσιωπήσει τα πάντα. Ξανά. 

«Όσο η αλήθεια κρύβεται στις σκιές, εσύ αισθάνεσαι ασφαλής;»

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Μαρία Φώσκολου γεννήθηκε και μεγάλωσε στα προάστια του Πειραιά, ενώ τώρα ζει με την οικογένειά της στους πρόποδες της Πάρνηθας. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα δημιουργικής γραφής κι έχει συνεργαστεί ως αρθρογράφος σε γνωστό site και εφημερίδα, ενώ ασχολείται παράλληλα με τη συγγραφή μυθιστορημάτων. Άλλα βιβλία της: Πόσο αντέχει μια καρδιά (2020), Δυο ζωές ένα παζλ (2021), Αγνή Εκδίκηση (2022).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου