Ακούστε μας Live





Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Η θεατρική ατζέντα της Μ. Τρίτης: 12 παραστάσεις για να δείτε σήμερα online




Συγκεντρώσαμε 12 αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορείτε να απολαύσετε online, σήμερα Μ. Τρίτη 14 Απριλίου!

Οι Ελληνικές παραστάσεις που είναι διαθέσιμες online σήμερα:  

Θέατρο Πορεία 

Το θέατρο Πορεία, από σήμερα Μ. Τρίτη 14/4 και μέχρι αύριο το πρωί στις 10:00 π.μ προβάλει ξανά για όσους δεν πρόλαβαν να την δουν ήδη, την παράσταση «Μιράντα», ένα έργο βασισμένο στην Τρικυμία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Oskaras Korsunovas. Ο Λιθουανός σκηνοθέτης χρησιμοποιεί το έργο του Σαίξπηρ για να μιλήσει για την εξουσία και τις ατέρμονες, παράλογες μάχες για την κατάκτησή της. Παίζουν οι: Λαέρτης Μαλκότσης και Ιωάννα Παππά.

Δείτε την παράσταση εδώ.
 
Θέατρο Σταθμός
Το θέατρο Σταθμός προβάλει για όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα και εντελώς δωρεάν, μία από τις πρόσφατες επιτυχίες του. Πρόκειται για το πολυβραβευμένο έργο της Νίνα Ρέιν «Φυλές» σε μετάφραση Έρις Κύργια και σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τους: Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Μάνο Καρατζογιάννη, Δημήτρη Κουρούμπαλη, Μανώλη Μαυροματάκη, Ελένη Μολέσκη και Βασιλική Τρουφάκου.
Δείτε την παράσταση εδώ.

unnamed-8
«Ασκητική» (Salvatores dei) από το ΚΘΒΕ.
 
Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
Το ΚΘΒΕ συνεχίζει τις δωρεάν διαδικτυακές προβολές παραστάσεων, με την «Ασκητική» (Salvatores dei) του Νίκου Καζαντζάκη, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε σήμερα, από τις 21:00. Η σκηνοθεσία είναι του Ανδρέα Κουτσουρέλη.
Δείτε την παράσταση εδώ. 

Θέατρο του Νέου Κόσμου
Το θέατρο του Νέου Κόσμου προσθέτει καθημερινά παραστάσεις στο επίσημο κανάλι του στο YouTube.  Δείτε σήμερα το «Stallerhof» του Φραντς Ξάβερ Κρετς, σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Η παράσταση είναι ακατάλληλη για άτομα κάτω των 16 ετών.
Δείτε την παράσταση εδώ. 

Επίσης η καταιγιστική κωμωδία της Μάρι Τζόουνς «Πέτρες στις τσέπες του» με τον Μάκη Παπαδημητρίου και τον Γιώργο Χρυσοστόμου να ερμηνεύουν 15 διαφορετικούς χαρακτήρες. Η παράσταση σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία και παίχτηκε τρεις σεζόν.
Δείτε την παράσταση εδώ 

article-980-11598
«Mnémosyne» από το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
Γίνετε συνδρομητές στο κανάλι του φεστιβάλ στο ΥouΤube και παρακολουθήστε την παράσταση «Mnémosyne», ένα ερμηνευτικό δρώμενο και φωτογραφικό εγχείρημα του χορογράφου και εικαστικού καλλιτέχνη Josef Nadj. Με αυτή την παράσταση ο Nadj επιστρέφει σε μια τέχνη που καλλιέργησε παράλληλα με το κύριο έργο του, τη φωτογραφία, ανασκάπτοντας τη μνήμη του για να διευρύνει για άλλη μια φορά τον δημιουργικό του ορίζοντα.
Δείτε την παράσταση εδώ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 παραστάσεις της Λυρικής Σκηνής που θ’ απολαύσουμε online τον Απρίλιο

Ίδρυμα Ωνάση
Τελευταία ευκαιρία να παρακολουθήσετε την ταινία του Μπάμπη Μακρίδη «Όρνιθες (ή πώς να γίνεις πουλί)», εμπνευσμένη από την παράσταση του Νίκου Καραθάνου, «Όρνιθες», που έκανε πανελλήνια πρεμιέρα πριν καν προβληθεί στις αίθουσες, την Κυριακή 12/4 μέσα από το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση. Πρόκειται για μία υβριδική ταινία, στα όρια του ντοκιμαντέρ, της μυθοπλασίας και της πολιτικής φαντασίας. Διαθέτει και αγγλικούς αλλά και ελληνικούς υπότιτλους και θα είναι διαθέσιμη έως και αύριο 15/4 στις 19:00.
BIRDS-OR-HOW-TO-BE-ONE_1
«Όρνιθες (ή πώς να γίνεις πουλί)» (2020) από το Ίδρυμα Ωνάση.
 

 

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

 Comédie-Française
Η Comédie-Française σήμερα Τρίτη και ώρα 21:30, προβάλει το έργο «Οι καταραμένοι», σε σενάριο των Λουκίνο Βισκόντι, Νικόλα Μπανταλούκο και Ενρίκο Μεντιόλι. Η σκηνοθεσία είναι του Ivo van Hove.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Schaubühne του Βερολίνου
Όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα, η Βερολινέζικη Schaubühne ανεβάζει με ελεύθερη πρόσβαση, μια παράστασή της, η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο από τις 19:30 μέχρι τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα. Σήμερα, προβάλει το έργο «Der Einsame Weg / the Lonely Way» του Άρθουρ Σνίτσλερ, σε σκηνοθεσία της Andrea Breth. Η παράσταση δεν θα διαθέτει αγγλικούς υπότιτλους.
Δείτε την παράσταση εδώ.


Rusalka-Renιe-Fleming-in-the-title-role-2-photo-by-Ken-Howard
«Rusalka» από την Metropolitan Opera Νέας Υόρκης.

 

Metropolitan Opera Νέας Υόρκης
Η Metropolitan Opera Νέας Υόρκης προβάλει την τσέχικη όπερα του Αντονίν Ντβόρζακ, «Rusalka». Ο Yannick Nézet-Séguin στην διεύθυνση της ορχήστρας.  Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα της επόμενης ημέρας.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Εθνική Όπερα του Παρισιού
Η Εθνική Όπερα του Παρισιού προβάλει σήμερα το «Hommage à Jerome Robbins», μια παράσταση χορού – αφιέρωμα στον χορογράφο Jerome Robbins, σε σκηνοθεσία του Valery Ovsyanikov. Μπορείτε να την απολαύσετε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της θρυλικής Opéra national de Paris, μέχρι τις 19/4.

αρχείο-λήψης
«Η Λίμνη των Κύκνων» από την Κρατική Όπερα της Βιέννης.
 

Κρατική όπερα της Βιέννης
Κάθε μέρα, η Κρατική όπερα της Βιέννης ανεβάζει και από μία παράσταση όπερας στην streaming πλατφόρμα της. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε δωρεάν έναν λογαριασμό στην πλατφόρμα της Όπερας. Σήμερα, λοιπόν, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε online, στις 19:00 (ώρα Ελλάδος), την παράσταση μπαλέτου «Η Λίμνη των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι, σε μουσική διεύθυνση του Alexander Ingram.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Κι άλλες παραστάσεις online!
Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε παλαιότερες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, που είναι διαθέσιμες online στο ψηφιοποιημένο αρχείο του, τη νέα υπηρεσία on demand του Θεάτρου Τέχνης, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις έναντι χαμηλού αντιτίμου, εμβληματικές παραστάσεις από το αρχείο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, καθώς και άλλες πολλές παραστάσεις που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο!

 

 

 

 

 

 ΠΗΓΗ: monopoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου