Ακούστε μας Live





Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

SENSE OF FEAR - Ακούσαμε τον δίσκο τους «As The Ages Passing By…»


SENSE OF  FEAR - «As The Ages Passing By…» (Rockshots records, 20 Απριλίου 2018)




Πριν λίγο καιρό έπεσε στα χέρια μας το πρόσφατο άλμπουμ των SENSE OF FEAR με τίτλο «As The Ages Passing By…» που κυκλοφόρησε το 2018 από τη γνωστή ιταλική εταιρεία Rockhots.
Μια δουλειά αφοσιωμένη στον αληθινό metal ήχο που δανείζεται στοιχεία από διάφορα είδη όπως το heavy, το thrash και το power με πολύ μελωδικά και θεατρικά φωνητικά.
Έναρξη με το «Molten Core» όπου μια όμορφη εισαγωγή με εφέ στην κιθάρα δίνει τη σκυτάλη σε ένα δυναμικό κομμάτι που αρχίζει γρήγορα σε στυλ Judas Priest εποχής «Painkiller» για να ρίξει ταχύτητες παραμένοντας ποιοτικό όμως. Υπέροχες μελωδίες και σόλο καθ’  όλη τη διάρκεια του κομματιού.

Ακολουθεί το “Slaughters Of Innocence» όπου τα ριφ συνεχίζουν να καλπάζουν. Η μπάντα δείχνει ότι δεν κολλάει σε επιρροές. Δείχνουν να ακροβατούν και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Σούπερ ρεφρέν με εντυπωσιακές φωνητικές ερμηνείες!
Συνέχεια με το «Black Hole» που επιλέχθηκε από τη μπάντα σαν βίντεο κλιπ. Σούπερ κομμάτι με σκοτεινά σημεία και ένα συγκλονιστικό ρεφρέν. Ίσως το κορυφαίο κομμάτι του άλμπουμ, χωρίς όμως να υστερούν τα υπόλοιπα!

«Angel Of Steel» και η πόρωση συνεχίζεται! Μελωδίες, δύναμη και επικό συναίσθημα στο αποκορύφωμα. Θα λέγαμε ότι παρατηρούμε και κάποιες Manowar επιρροές, χωρίς να είναι σε βαθμό μίμησης όμως. Υπέροχο rhythm section και σόλο στην κιθάρα για μια ακόμα φορά.

Το «The Song Of A Nightingale» αποτελεί ουσιαστικά τη μπαλάντα του άλμπουμ! Υπέροχο και αισθαντικό μπάσιμο που καταλήγει στο ρεφρέν σε αργό  και επικό αριστούργημα!

Ακολουθούν άλλα 5 κομμάτια στο άλμπουμ που κρατούν υψηλά το εκτελεστικό, αλλά και συνθετικό επίπεδο. Ξεχωρίσαμε και από αυτά το «Lord Of The World» με την Iced Earth αισθητική του και τη γενική US Power Metal διάθεση, όπως και το «Unbreached Walls” που κινείται σε πιο doom ρυθμούς με όμορφες κιθαριστικές μελωδίες και μπορείτε να το βρείτε στο YouTube σε μορφή lyric video!
Στο ντεμπούτο άλμπουμ τους, οι SENSE OF FEAR είναι σε μεγάλη φόρμα. Έχουν όλη την εμπειρία να κυκλοφορήσουν δυνατές δουλειές στο μέλλον και ελπίζουμε να μην αργήσει η επόμενη τους δουλειά, όσο άργησε το ντεμπούτο της μπάντας!




OFFICIAL LINKS

MOLTEN CORE:
UNBREACHED WALLS
TORTURE OF MIND



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου