Ακούστε μας Live





Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Διαδικτυακές βραδιές ταινίας από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, Animasyros




Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, Animasyros, διαλέγει και μας προτείνει ταινίες από τα 13 χρόνια του Φεστιβάλ, οι οποίες βρίσκονται διαθέσιμες, δωρεάν, στο διαδίκτυο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, Animasyros, σκέφτηκε να βουτήξει βαθιά στα αρχεία του και στον ωκεανό του διαδικτύου και να βγάλουν στο φως σπουδαίες ταινίες animation που έχουν ήδη κερδίσει την αγάπη του κοινού μέσα στα 13 χρόνια του φεστιβάλ.

Οι ταινίες προσφέρονται ήδη από τους δημιουργούς τους δωρεάν στο διαδίκτυο και το Animasyros φροντίζει να τις συστήσει και στο δικό του κοινό, παρουσιάζοντας μία επιλογή τους κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις 19.00, στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ στο facebook. Μαζί με τις ταινίες έρχεται και μία μικρή ιστορία για να γνωρίσετε καλύτερα το πιο αισιόδοξο κινηματογραφικό είδος.

Animasyros
«The Kite» 2019, του Martin Smatana
 
Το πρόγραμμα της Τετάρτης 15/4
Αυτή την Τετάρτη 15 Απριλίου μη χάσετε μία εξαιρετική επιλογή για τους μικρούς μας φίλους από την Τσεχία. Με αφορμή τις προετοιμασίες του Animasyros 13, όπου τιμώμενη χώρα είναι η Τσεχία, το Τσεχικό Κέντρο Αθήνας παρουσιάζει τις παιδικές ταινίες της διάσημης σχολής κινηματογράφου της Πράγας FAMU. Πρόκειται για μία επιλογή από τα καλύτερα έργα των φοιτητών και απόφοιτών της των τελευταίων δέκα ετών που έχουν παρουσιαστεί και βραβευτεί σε εκατοντάδες φεστιβάλ ανά τον κόσμο.

 
Τι έχει παρουσιαστεί μέχρι τώρα
Μέχρι στιγμής έχουν ήδη παρουσιαστεί το «Una Furtiva Lagrima» του Carlo Vogele με τη φωνή του Caruso στην όπερα του Ντονιτσέτι «Το Ελιξήριο του έρωτα» και πρωταγωνιστή ένα ψάρι, αλλά και μια επιλογή από τις καλύτερες φοιτητικές ταινίες της κορυφαίας σχολή του Παρισιού, Gobelins, l’école de l’image.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: monopoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου