Ακούστε μας Live





Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Η θεατρική ατζέντα της Τετάρτης: 14 παραστάσεις για να δείτε σήμερα online




Συγκεντρώσαμε 14 αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορείτε να απολαύσετε online, σήμερα Τετάρτη 22 Απριλίου!

Οι Ελληνικές παραστάσεις που είναι διαθέσιμες online σήμερα: Εθνική Λυρική Σκηνή

Η Εθνική Λυρική Σκηνή προβάλει στις 20:00, την μπαρόκ όπερα «Η βασίλισσα των ξωτικών» του σπουδαίου συνθέτη του αγγλικού μπαρόκ Χένρυ Πέρσελ. Η παράσταση σε μουσική διεύθυνση Μάρκελλου Χρυσικόπουλου και μέσα από την εικαστική και ανατρεπτική ματιά του Γιάννη Σκουρλέτη και της ομάδας bijoux de kant, έρχεται να μας μεταφέρει σε μια παραμυθένια Αρκαδία των ανεκπλήρωτων επιθυμιών. Η παράσταση θα παραμείνει διαθέσιμη στη σελίδα για 30 ώρες.
Δείτε την παράσταση εδώ.
 
Μέγαρο Μουσική Αθηνών
Μη χάσετε σήμερα στις 21:30, την μονόπρακτη όπερα «Η επιστροφή της Ελένης» του Θάνου Μικρούτσικου, που ανέβηκε στο Μέγαρο σε σκηνοθεσία-χορογραφία Δημήτρη Παπαϊωάννου. Η όπερα βασίζεται σε ποίηση του Γιάννη Ρίτσου και σε κείμενο του Χρήστου Δ. Λαμπράκη, ο οποίος επεξεργάστηκε την πλοκή της όπερας από κοινού με τον συνθέτη.
Δείτε την παράσταση εδώ.
images_monopoli4_biktor_i_ta_paidia_theatro_texnis_2017_kritiki_3
«Βικτώρ ή τα παιδιά στην εξουσία»
 
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν
Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν προβάλει σήμερα μέσα από την πλατφόρμα  «Tο Θέατρο Τέχνης και στο σπίτι», τη μουσική παράσταση «Βικτώρ ή τα παιδιά στην εξουσία» του Ροζέ Βιτράκ, που ανέβηκε τη σεζόν 2016- 2017 στη σκηνή της Φρυνίχου, σε λιμπρέτο-μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη και σκηνοθεσία της Μαριάννας Κάλμπαρη. Η παράσταση θα είναι προσωρινά διαθέσιμη.
Δείτε την παράσταση εδώ.
 
Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας
Το Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας προβάλει ξανά την παράσταση «Η Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη από τις 11.00 το πρωί σήμερα έως τις 11.00 το πρωί αύριο Πέμπτη 23/4.
Δείτε την παράσταση εδώ.
b_24081_fonissa_0206
«Η Φόνισσα»

Θέατρο Σταθμός
Το θέατρο Σταθμός συνεχίζει την προβολή του πολυβραβευμένου έργου της Νίνα Ρέιν «Φυλές», σε μετάφραση Έρις Κύργια και σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τους: Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Μάνο Καρατζογιάννη, Δημήτρη Κουρούμπαλη, Μανώλη Μαυροματάκη, Ελένη Μολέσκη και Βασιλική Τρουφάκου. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι αύριο Πέμπτη 23/4.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Θέατρο του Νέου Κόσμου
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου προσθέτει καθημερινά παραστάσεις στο επίσημο κανάλι του στο YouTube. Δείτε σήμερα την παράσταση «Αδάμ και Εύα – Γράμματα από τη γη», μία παράσταση βασισμένη σε κείμενα του Μαρκ Τουαίην, σε σκηνοθεσία του Παντελή Δεντάκη. Παίζουν: Κατερίνα Λυπηρίδου, Δαυίδ Μαλτέζε και Κωνσταντίνα Τάκαλου.
Δείτε την παράσταση εδώ.

triptihob
«Αδάμ και Εύα – Γράμματα από τη γη»

Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
Γίνετε συνδρομητές στο κανάλι του φεστιβάλ στο ΥouΤube και παρακολουθήστε δύο νέες παραστάσεις την εβδομάδα, ξεκινώντας με την παράσταση «Cartoon» του χορογράφου Anton Lachky. Πρόκειται για ένα σουρεαλιστικό και διασκεδαστικό παραμύθι, με άπειρες προεκτάσεις, που μας ταξιδεύει σε μια άγνωστη και παράξενη χώρα. Κατάλληλο και για παιδιά από 6 ετών.
Δείτε ένα απόσπασμα από την παράσταση εδώ.
 

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
Το ΚΘΒΕ προβάλει ξανά σήμερα στις 21:00, την παράσταση «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;» της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου.
Δείτε την παράσταση εδώ.
PP0807J0003v07
«Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;»
 

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Comédie-Française
Η Comédie-Française σήμερα στις 21:30, προβάλει την παράσταση «Pedro et le Commandeur» του Felix Lope de Vega, σε σκηνοθεσία του Omar Porras.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Schaubühne του Βερολίνου
Όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα, η Βερολινέζικη Schaubühne ανεβάζει με ελεύθερη πρόσβαση, μια παράστασή της, η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο από τις 19:30 μέχρι τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα. Σήμερα, προβάλει την παράσταση «Ορλάντο», από το ομώνυμο βιβλίο της Βιρτζίνια Γουλφ. Η θεατρική διασκευή είναι της Άλις Μπερτς και η σκηνοθεσία της Κέιτι Μίτσελ. Η παράσταση διαθέτει υπότιτλους. 
Δείτε την παράσταση εδώ.
MetOpera-Tosca-season2018-2019-scaled
«Τόσκα»

Metropolitan Opera Νέας Υόρκης
Η Metropolitan Opera Νέας Υόρκης προβάλει την όπερα «Τόσκα» του Τζάκομο Πουτσίνι, σε μουσική διεύθυνση του Emmanuel Villaume. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα της επόμενης ημέρας.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Εθνική Όπερα του Παρισιού
Η Εθνική Όπερα του Παρισιού προβάλει σήμερα «Τα Παραμύθια του Χόφμαν», την όπερα του συνθέτη Ζακ Όφενμπαχ. Μπορείτε να την απολαύσετε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της θρυλικής Opéra national de Paris, μέχρι τις 26/4.

Κρατική όπερα της Βιέννης
Κάθε μέρα, η Κρατική όπερα της Βιέννης ανεβάζει και από μία παράσταση στην streaming πλατφόρμα της. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε δωρεάν έναν λογαριασμό στην πλατφόρμα της Όπερας. Σήμερα, λοιπόν, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε online, στις 21:00 (ώρα Ελλάδος), την παράσταση «Φιντέλιο», την όπερα σε δύο πράξεις του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, σε μουσική διεύθυνση του Adam Fischer.
Δείτε την παράσταση εδώ.
csm_Fidelio_24475_SLIDE_60ef75e439
«Φιντέλιο»
Nederlands Dans Theater
To Nederlands Dans Theater προβάλει την παράσταση μπαλέτου «Midnight Raga» σε χορογραφία του Marco Goecke, η οποία θα είναι διαθέσιμη έως τις 24/4.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Κι άλλες παραστάσεις online!
Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε παλαιότερες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, που είναι διαθέσιμες online στο ψηφιοποιημένο αρχείο του, τη νέα υπηρεσία on demand του Θεάτρου Τέχνης, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις έναντι χαμηλού αντιτίμου, εμβληματικές παραστάσεις από το αρχείο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, καθώς και άλλες πολλές παραστάσεις που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο!

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: monopoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου