Ακούστε μας Live

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Καρναβάλι και Κούλουμα στο πάρκο της Αττικής Οδού


Ο Δήμος Βριλησσίων και ο Δήμος Χαλανδρίου θα διοργανώσουν για πρώτη φορά παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών την τελευταία Κυριακή των Αποκριών 1η Μαρτίου 2020 και προσκαλούν όλους τους συλλόγους της πόλης και τους απλούς πολίτες να συμμετάσχουν με τη δημιουργία ομάδων καρναβαλιστών.

Η αποκριάτικη γιορτή θα γίνει στο Πάρκο της Αττικής Οδού.Για τη φετινή παρέλαση έχουν επιλεγεί δύο θέματα για τις ομάδες των καρναβαλιστών. Το πρώτο αντλεί την έμπνευσή του από την Κίνα, λόγω της αδελφοποίησης του Χαλανδρίου με την κινεζική πόλη Harbin. Οι ομάδες που θα διαλέξουν αυτό το θέμα θα ακολουθήσουν το άρμα του κινεζικού δράκου. Το δεύτερο αντλεί τη θεματολογία του από την αρχαία Ελλάδα και ειδικότερα από τον Δούρειο Ίππο, ο οποίος και θα ηγηθεί των ομάδων με τη σχετική θεματολογία.
Υπάρχει η δυνατότητα οι συμμετέχοντες να επιλέξουν ένα ελεύθερο θέμα, διαφορετικό από τα προτεινόμενα, ακολουθώντας τη φαντασία και τη διάθεσή τους για γιορτή και ξεφάντωμα.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις ομάδες των καρναβαλιστών, μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στα τηλέφωνα:
* 2132023919 – Βάλια Χριστούλη (Γραφείο Δημάρχου Χαλανδρίου)
* 2106899939 & 2106899927 – Πάνος Στουραΐτης (Γραφείο Παιδείας Δήμου Χαλανδρίου)
* 2108101511 – Αναστασία Μάστορη (Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Βριλησσίων)

Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα
Την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020, οι Δήμοι Χαλανδρίου και Βριλησσίων θα διοργανώσουν στον ίδιο χώρο και τα παραδοσιακά Κούλουμα, με πέταγμα χαρταετού, νηστίσιμα εδέσματα, χορό και τραγούδι από την Νάνσυ Κονιτοπούλου.

Αττικό Πάρκο Βριλησσίων


1 Μαρτίου 2020 - 2 Μαρτίου 2020


Είσοδος ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου