Ακούστε μας Live





Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

HAND OF FATE: Η μουσική είναι το καλύτερο μέσο μαζικής έκφρασης των συναισθημάτων και των πεποιθήσεων του ανθρώπου



Οι Hand Of Fate είναι ένα σχήμα με προσωπικότητα και δυναμική. Το άλμπουμ τους "Messengers Of Hope" το αποδεικνύει. Κομμάτια από το άλμπουμ αυτό θα ακούσουμε σε λίγο καιρό live στο Ladies of Metal Festival.

1)      Ποια η ανταπόκριση του κόσμου στο "Μessengers Of Hope";

Καλησπέρα σας! Ύστερα από 2 χρόνια από την κυκλοφορία του “Messengers of Hope”, ο κόσμος φαίνεται να το έχει αγκαλιάσει ακόμη περισσότερο σε σχέση με την περίοδο που πρωτοκυκλοφόρησε, γεγονός που μας γεμίζει με μεγαλύτερη ευθύνη και μας προκαλεί σε ανάλογη συνέχεια.

2)      Ποια μηνύματα ελπίδας υπάρχουν στις μέρες μας;

Δυστυχώς η ελπίδα για καλύτερο αύριο δεν μεταδίδεται ιδιαίτερα στις μέρες μας από τα ΜΜΕ και τα social media. Στην προσπάθειά μας να αλλάξουμε την τάση αυτή, προσπαθούμε να δώσουμε στον κόσμο την ελπίδα για αγάπη, αλληλεγγύη και αλληλοσεβασμό.

3)      Η μουσική σας έχει πολλά heavy μοτίβα. Ποιες είναι οι επιρροές σας;

Σίγουρα ο καθένας μας έχει τις δικές του μουσικές επιρροές. Κάποιες είναι κοινές και κάποιες άλλες όχι.  Δεν κολλάμε όμως μόνο στο είδος που υπηρετούμε, καθώς οι επιρροές μας προέρχονται από πολλά και διαφορετικά είδη, είτε είναι ακραία είτε όχι.

4)      Ποια ανάγκη σας ώθησε να παίξετε μουσική;

Θεωρούμε ότι η μουσική είναι το καλύτερο μέσο μαζικής έκφρασης των συναισθημάτων και των πεποιθήσεων του ανθρώπου. Άρα κατά τη γνώμη μας, με αυτόν τον τρόπο μόνο θα μπορούσαμε να εκφραστούμε καλύτερα και να γίνουν ευρύτερα γνωστές οι απόψεις μας στο ευρύ κοινό.

5)      Από πού εμπνευστήκατε το όνομά σας;

Υπάρχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία γύρω από τη δημιουργία του σχήματος. 
Πριν τη δημιουργία των Hand of Fate, οι δυο κιθαρίστες, ο Γιάννης  και ο Τάσος, έπαιζαν σε μια ροκ μπάντα που καταπιανόταν κυρίως με διασκευές.
 Λίγο καιρό αργότερα το σχήμα αυτό διαλύθηκε, και αποφασίσαμε, μαζί με την Αλεξάνδρα, να δημιουργήσουμε ένα νέο σχήμα, που θα έχει σαν κύριο στόχο τη δημιουργία δικού μας υλικού γύρω από το είδος που αγαπάμε περισσότερο. 
Έτσι, στην προσπάθεια ανεύρεσης των ατόμων που θα καλύψουν τις θέσεις του μπάσου και των ντραμς, βάλαμε σε διάφορα forum αγγελία για εύρεση ντράμερ. 
Στην αγγελία αυτή απάντησε ένα άτομο που μας ρώτησε αν αναζητούμε μπασίστα. Ήταν ο Νίκος, ο πρώτος μπασίστας του σχήματος. Παράλληλα, ο Γιάννης με την Αλεξάνδρα εκείνο τον καιρό είχαν πάει σε μια συναυλία της Tarja Turunen στη Θεσσαλονίκη, και μετά το τέλος της συναυλίας στην επιστροφή, τους ζήτησε ένα άτομο να τον πάρουν μαζί τους. 
Στο δρόμο της επιστροφής, το άτομο αυτό αναφερόμενο σε ένα κομμάτι που είχε παίξει η Tarja εκείνο το βράδυ, ανέφερε πως ήταν το πρώτο κομμάτι που είχε παίξει στα τύμπανα. Αυτό ήταν, βρεθήκαμε όλοι μαζί και πιάσαμε κατευθείαν δουλειά. 
Όλη αυτή η συγκυρία μοιάζει σαν να προήλθε από το «Χέρι της Μοίρας», εξ’ ου και το όνομα του συγκροτήματος.

6)      Θα συμμετάσχετε στο Ladies Of Metal Fest. Τι να περιμένουμε από αυτή σας την εμφάνιση;

Αρχικά, είναι μεγάλη τιμή για μας να μοιραστούμε το stage του 8ball μαζί με τους Project Renegade, τους Dimorfia και τους A Void Eternal. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Angels PR για την ευκαιρία που μας δίνει να εμφανιστούμε στο φεστιβάλ αυτό, το οποίο για πρώτη φορά θα λάβει χώρα και στη Θεσσαλονίκη. Από μας να περιμένετε να βγάλουμε όλο το δυναμισμό επάνω στη σκηνή, με τη Αλεξάνδρα στο επίκεντρο. Επιβάλλεται να είστε όλοι εκεί, καθώς πρόκειται για ένα festival που τιμά τις γυναίκες, που με το δυναμισμό και το πάθος τους ξέρουν να κερδίζουν το κοινό. Επίσης θα έχουμε και ορισμένες εκπλήξεις τις οποίες καλύτερα να τις δείτε από κοντά.

7)      Υπάρχει πιθανότητα να ακούσουμε κάποιο νέο κομμάτι;

Αυτό θα το μάθετε αν μας τιμήσετε με την παρουσία σας!

8)      Υπάρχουν σχέδια για νέο άλμπουμ;

Όλοι μας στο σχήμα έχουμε πλέον την ανάγκη να προχωρήσουμε στη δημιουργία νέου υλικού. Έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε πάνω σ’ αυτό. Το Messengers of Hope ήταν μια καλή αρχή για μας, ήρθε όμως η ώρα για τη συνέχεια του έργου.

9)      Ποια η γνώμη σας για τη διακίνηση της μουσικής μέσω ίντερνετ;

Σίγουρα πρόκειται για ένα νόμισμα που έχει δύο όψεις. Από τη μια πλευρά, η προώθηση της μουσικής μέσω internet είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί μια σημαντική πηγή εσόδων για τους μουσικούς. Από την άλλη πλευρά όμως, η ελεύθερη διακίνηση της μουσικής μέσω internet, είχε ως αποτέλεσμα η μουσική να διαδίδεται πολύ ευκολότερα στο ευρύ κοινό. Η δεύτερη άποψη μπορεί να δώσει τη δυνατότητα σε ένα σχήμα να παίξει ζωντανά σε μέρη, που χωρίς το internet πολύ πιθανόν να μην υπήρχε η δυνατότητα. Εφόσον πλέον στις μέρες μας το internet είναι μέρος της καθημερινότητας μας, επιβάλλεται να το χρησιμοποιούν οι μουσικοί προς όφελός τους, και όχι να γίνονται πολέμιοί του.

10)  Ποιον δίσκο άλλου καλλιτέχνη ή συγκροτήματος θα θέλατε να είχατε γράψει εσείς και γιατί;

Πολλούς και κανέναν. Πολλοί δίσκοι ιερών τεράτων της rock και metal θα θέλαμε να είχαν τη σφραγίδα των Hand of Fate, όπως για παράδειγμα δίσκοι των Pink Floyd, Iron Maiden, Metallica κλπ. Από την άλλη όμως και κανέναν γιατί δεν θα ήταν ίδιοι αν είχαν τη σφραγίδα των Hand of Fate.

11)  Ποιο στοιχείο είναι κατά τη γνώμη σας αυτό που σας κάνει μοναδικούς σαν σχήμα;

Τα Hard nHeavy στοιχεία μαζί με τη χροιά της φωνής της Αλεξάνδρας αποτελούν τα γνωρίσματα που θεωρούμε ότι μας κάνουν να ξεχωρίζουμε. Μαζί μ’ αυτά, οι μελωδίες με τις οποίες είναι ντυμένος ο δίσκος μας, είναι το τελευταίο συστατικό της μουσικής μας.



TEMPTATION – OFFICIAL LYRIC VIDEO



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου