Ακούστε μας Live

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

«Σταχτομπούτα»: H ομάδα VaISia γιορτάζει την Ημέρα της Γυναίκας στο Red Jasper Theater
Η «Σταχτομπούτα», το ντεμπούτο της θεατρικής συνεργασίας της μουσικοθεατρικής ομάδας ValSia, παρουσιάζεται μόνο για μία παράσταση, στο Red Jasper Theater, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας, την Κυριακή 8 Μαρτίου στις 21.30.

Η παράσταση είναι μια πειραγμένη εκδοχή του παραμυθιού της «Σταχτοπούτας», σε κείμενο της ομάδας VaLSia. Μια μουσικοθεατρική σάτιρα που διακωμωδεί τη ανάγκη μας για παραμύθια και τις στερεοτυπικές ερωτικές σχέσεις.


Η Σταχτομπούτα και η πιστή της φίλη, το Βλαχαδερό, καταφθάνουν στο σήμερα και αφηγούνται μια διαδρομή από την τσαρική Ρωσία στον κόμβο Κηφισίας, από την κλασική μουσική στη μέταλ, από το μπαρόκ στο μίνιμαλ και από το μίνιμαλ στο κιτς. Και πάλι πίσω.

Σκηνοθετικό σημείωμα

«Η υπερπροσπάθεια του ανθρώπου να συμπληρωθεί υπαρξιακά μέσω κάποιου ιδανικού υπερσυντρόφου προκύπτει από την υπερανάγκη του για υπεραυτοεπιβεβαίωση και οδηγεί στην προβολή του υπερθέλω του πάνω σ’ έναν υπερκαθρέφτη που αντανακλά το υπερείδωλο του υπερεγώ του. Γίναμε σα να λέμε υπερήρωες και ταξιδεύουμε στο υπερσύμπαν κάποιου παραμυθιού. Η παράσταση ανέβηκε στο θέατρο Αλφα.Ιδέα το 2017 και στο θέατρο 104 το 2018».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κείμενο – Σύλληψη ιδέας: ValSia
Σκηνοθετική επιμέλεια: Κοντακιώτης Στέργιος
Σκηνικά – Κοστούμια: Κλημενώφ Δήμος
Μουσική επιμέλεια: ValSia
Φωτογραφίες: Χατζηαγγελάκης Σπύρος, Ελίνα Γιουνανλή
Παίζουν: Δημητριάδου Βαλέρια, Κουρκάκη Αθανασία
Χώρος: Red Jasper Theater (πρώην Β΄ Σκηνή Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας), Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη
Πληροφορίες – κρατήσεις: 6972107672, 2108822551
Ημέρα και ώρα: Κυριακή 8 Μαρτίου στις 21.30
Διάρκεια: 70 λεπτά
 
Τιμή εισιτηρίου: 10€

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου