Ακούστε μας Live





Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Διαχείριση και αξιοποίηση απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή - Εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Περιστερίου






Η Π.Σ.Ε. και η οργάνωση μελών του Μέρα25 Τομέα Δυτικής Αθήνας (Β2) στα πλαίσια των δράσεων της αναφορικά με τα ζητήματα που απασχολούν τους δημότες της Δυτικής Αθήνας διοργανώνει την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Περιστερίου εκδήλωση με θέμα «Διαχείριση και αξιοποίηση απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή : το παράδειγμα του Δήμου Χαλανδρίου».
Εισηγητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Γεράσιμος Λυμπεράτος, καθηγητής της σχολής χημικών μηχανικών του ΕΜΠ, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Χαλανδρίου και υπεύθυνος εφαρμογής του προγράμματος διαχείρισης απορριμμάτων «waste4think», που εφαρμόζεται και ήδη αποδίδει αξιοσημείωτα αποτελέσματα στο Δήμο Χαλανδρίου.
Προσκαλούμε τους ενεργούς και ευαισθητοποιημένους πολίτες της Δυτικής Αθήνας σε έναν – ελπίζουμε – διαρκή και αποτελεσματικό διάλογο σχετικά με τα προβλήματα της Δυτικής Αθήνας, με αφετηρία την εκδήλωση μας για τη διαχείριση των απορριμμάτων στις 27 Φεβρουαρίου 2020.
Η επί δεκαετίες επιβάρυνση της Δυτικής Αθήνας με κάθε λογής ρύπους και απορρίμματα απαιτεί την ενεργοποίηση όλων μας, προκειμένου να συμβάλλουμε από κοινού στην αναζήτηση και την εφαρμογή καινοτόμων τρόπων σχετικά με τη διαχείριση και αξιοποίηση των απορριμμάτων, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος συνολικά.
Η ώρα για δράση είναι τώρα! Απαιτούνται δράσεις και μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος πριν να είναι πολύ αργά! Σας καλούμε σε μια συζήτηση για να ενημερωθούμε,να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε ιδέες και να «πολεμήσουμε» όλοι μαζί για ένα καλύτερο περιβάλλον, για έναν πιο ανθρώπινο πλανήτη.


Σταθερά μεγάλη η συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία Δήμου Ιλίου




Με 232 μονάδες αίματος ενισχύεται η Δημοτική Τράπεζα Αίματος του Δήμου Ιλίου, ύστερα από τη διήμερη εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου. 
Περισσότεροι από 250 πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και συμμετείχαν, προκειμένου να δώσουν λίγο από το αίμα τους και να σώσουν μια ζωή.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκου Ζενέτος:

«Το αίμα είναι βασικό συστατικό της ζωής, που δεν αντικαθίσταται, δεν αγοράζεται, μόνο προσφέρεται. Μια μονάδα αίματος μπορεί να σώσει έως και τρεις ζωές, για αυτό και η αξία της προσφοράς του είναι ανεκτίμητη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους εθελοντές αιμοδότες του Ιλίου που, για μια ακόμα φορά, διέθεσαν χρόνο, αγάπη και ελπίδα, σε συνανθρώπους τους που το έχουν ανάγκη, αλλά κυρίως γιατί έχουν κάνει την αιμοδοσία μέρος της ζωής και της δράσης τους». 






Πρόγραμμα Ακαδημίας Γονέων Δήμου Ιλίου «Από το Α έως το Ω»


Συνεχίζεται η λειτουργία της Ακαδημίας Γονέων του Δήμου Ιλίου, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού», υπό την επιστημονική εποπτεία του Ιατροκοινωνικού Κέντρου (ΙΑΚ) Ιλίου.
Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020, στο Καλλιτεχνικό Καφενείο «Θ. Αγγελόπουλος», στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» (Αγίου Φανουρίου 99, Ίλιον) και ώρα 17:00 – 19:00, με θέμα «Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση - Πρώτες Βοήθειες» και εισηγητή τον M.D, Ph.D Παιδίατρο - Εντατικολόγο, Διευθυντή ΜΕΘ Αναστάσιο Χατζή. 
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Ιατροκοινωνικό Κέντρο Ιλίου (Θέτιδος 24 & Αιακού, Ίλιον), στο τηλέφωνο 2102619772, εργάσιμες ημέρες και ώρες 10:00 έως 14:00, καθώς και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση iak.iliou@gmail.com.

Ο Δήμαρχος Ιλίου
Νίκος Ζενέτος






Τεστ ΠΑΠ στο Αιγάλεω για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Ένα ακόμη πρόγραμμα πρόληψης υλοποιεί ο δήμος Αιγάλεω, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλες τις γυναίκες στην πόλη μας, να κάνουν δίχως επιβάρυνση το τεστ Παπανικολάου, αλλά και να ενημερωθούν για τους τρόπους προστασίας τους.
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας φέτος, η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του δήμου Αιγάλεω και τα Δημοτικά Ιατρεία - ΚΕΠ Υγείας σε συνεργασία με το Δίκτυο Π.Υ.Υ. Μαιών - Μαιευτών της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, θα πραγματοποιήσουν γυναικολογικές εξέταση Τεστ ΠΑΠ από τις 3 έως και τις 6 Μαρτίου.
Το τηλέφωνο για τα ραντεβού είναι 210 5319740 (πρωί) και 210 5988853 (απόγευμα), όπου οι γυναίκες μπορεί να ενημερωθούν για την απαραίτητη προετοιμασία.
 Οι απαντήσεις θα δοθούν στις 27 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του δημαρχείου Αιγάλεω, όπου θα ακολουθήσει σχετική ομιλία για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, την υγιεινή, τη διατροφή, καθώς και την αυτοεξέταση, συνεχίζοντας τον κύκλο εκδηλώσεων που άνοιξε τον Οκτώβριο με την ομιλία της κ. Νατάσας Παζαΐτη για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.




Συνάντηση με εκπροσώπους του νεοσύστατου Δ.Σ., του Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»


Τη Δευτέρα 24 Φεβρουάριου πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συνάντηση του Προέδρου του Πράσινου Ταμείου κ. Στάθη Σταθόπουλου, του Δ/ντή του Φορέα κ. Γιώργου Πρωτόπαπα στη Βίλα Καζούλη, (έδρα του Πράσινου Ταμείου) με εκπροσώπους του νεοσύστατου Δ.Σ., του Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης», την κα Ανδριάννα Ζησιμάτου – Καλομοίρη Γεν. Γραμματέα του Πάρκου, MSc Περιβάλλον και Υγεία, Υποψ. Διδάκτωρ ΕΚΠΑ και τον κ. Παναγιώτη Τριβέλλα, Καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η συνάντηση διεξήχθη -σε εποικοδομητικό κλίμα που απέπνεε εμπιστοσύνη- με ευοίωνες συνθήκες για αγαστή συνεργασία. 
Το Πράσινο Ταμείο αποτελεί χρηματοδοτικό αρωγό στην προσπάθεια ανάδειξης του ρόλου του Μητροπολιτικού Πάρκου ως κέντρο έρευνας, εκπαίδευσης, πολιτισμού & περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στην ευρύτερη περιοχή.Δελτίο τύπου
 ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΕΚΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΜΠΙΕΣ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ




Ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες από την Διεύθυνση Προστασίας και Ελέγχου Περιβάλλοντος του Δήμου Χαϊδαρίου το πρόγραμμα  ψεκασμών  για τις κάμπιες στα σχολεία και σε όλες τις πευκόφυτες περιοχές του Χαϊδαρίου. Το πρόγραμμα έχει ήδη καλύψει όλες τις σχολικές μονάδες εκτός εκείνων στις οποίες συνεχίζονταν μαθητικές κινητοποιήσεις. 

Οι ψεκασμοί γίνονται τις νυχτερινές ώρες με περιβαλλοντικά φιλικές και ακίνδυνες για τον άνθρωπο ουσίες.  Η αντιμετώπιση της κάμπιας των πεύκων προστατεύει τα δέντρα και επίσης συντελεί στην πρόληψη της εμφάνισης αλλεργιών στον άνθρωπο κατά την άνοιξη.

Ηχηρή η κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής για τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων



Ηχηρή η κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, μαζί με τις Ενώσεις Γονέων του Δυτικού και Βορείου τομέα,  την Τετάρτη 19/2, στα γραφεία της ΚΤΥΠ.
Το Αιγάλεω έδωσε μαζικά το παρόν και κυρίως έθεσε, μέσω της Ένωσης Γονέων Αιγάλεω,  το ζήτημα με τα σεισμόπληκτα σχολεία της περιοχής μας.
Τα προβλήματα πολλά και μεγάλα , -όσο και οι αγώνες μας οφείλουν- για την διεκδίκηση των επιλύσεων τους. Ένωση Γονέων Αιγάλεω

Η κινητοποίηση έγινε για τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων από τις Ενώσεις Γονέων Βόρειου και Δυτικού Τομέα και την Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής.

Στο πλαίσιο της συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές» στην Αθήνα απαίτησαν μέτρα για ασφαλή και σύγχρονα σχολεία.

Όπως αναφέρουν, σε ανακοίνωση, «έχουν περάσει περισσότεροι από 7 μήνες από τον σεισμό στην Αθήνα. Πάνω από 5 μήνες από την αρχή της σχολικής χρονιάς και τα προβλήματα στα σχολεία εξακολουθούν να οξύνονται. Κτίρια παλιά, χωρίς υποδομές, χωρίς κανένα σχέδιο στήριξης από τους αρμόδιους φορείς. Κτίρια χωρίς προσεισμικό - μετασεισμικό έλεγχο. Κτίρια χωρίς πυρασφάλεια, κτίρια επικίνδυνα».

Διεκδικούν «να δοθεί κονδύλι που να καλύπτει τις ανάγκες των σχολικών κτιρίων, τόσο των παλιών όσο και των νέων».












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου