Ακούστε μας Live

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Κατάστημα δημιούργησε αποκριάτικες στολές για παιδιά με ειδικές ικανότητες
Πριν λίγο καιρό γνωστή αλυσίδα καταστημάτων του εξωτερικού έκανε την αλλαγή και αποφάσισε να συμπεριλάβει στα προϊόντα της ειδικές αποκριάτικες στολές για τα παιδιά με ειδικές ικανότητες. Μέχρι και σήμερα, τέτοιες στολές κατασκευάζονταν κυρίως από δημιουργικές ΜΚΟ και γονείς – καλλιτέχνες που είχαν χρόνο και διάθεση να πειραματιστούν. Τώρα όμως είναι περισσότερο προσβάσιμες μέσω του καταστήματος Target.
Συγκεκριμένα, το κατάστημα έχει παρουσιάσει εδώ και λίγο καιρό δύο αποκριάτικες στολές ειδικά σχεδιασμένες για αναπηρικά αμαξίδια. Εκτός από τις στολές που φορούν τα παιδιά, υπάρχει διαθέσιμος έξτρα εξοπλισμός για τα αμαξίδια, έτσι ώστε να ταιριάζει στη στολή και στο θέμα της.

Κατάστημα δημιούργησε αποκριάτικες στολές για παιδιά με ειδικές ικανότητες
Άλλα δύο κοστούμια είναι σχεδιασμένα για παιδιά που εμφανίζουν αισθητηριακά προβλήματα• δεν διαθέτουν ραφές και ετικέτες για να διευκολύνουν στην κίνηση και για να μην προκαλούν σύγχυση στα παιδιά. Τα «κοστούμια συμπερίληψης» για τα αναπηρικά αμαξίδια είναι πειρατής και πριγκίπισσα και εκείνα που δεν διαθέτουν ραφές και ετικέτες είναι καρχαρίας και μονόκερος. Τα τελευταία είναι επίσης σε μορφή κομματιών ώστε να μπορούν να αποσπαστούν εύκολα και να διασφαλίσουν την προσαρμογή στις ανάγκες και τα θέλω του κάθε παιδιού, ώστε αυτό να νιώθει άνετα.
Κατάστημα δημιούργησε αποκριάτικες στολές για παιδιά με ειδικές ικανότητες
Κατάστημα δημιούργησε αποκριάτικες στολές για παιδιά με ειδικές ικανότητες
Μέσα από αυτές τις συλλογές, η εταιρεία διαπίστωσε ότι κάνοντας μικρές αλλαγές στα σχέδιά της, θα μπορούσε να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ευαισθητοποίηση του κόσμου. Εμείς ευχόμαστε αυτή η κίνηση να λειτουργήσει ως παράδειγμα προς μίμηση και για ελληνικές εταιρίες, καθώς ήρθε η ώρα να εστιάσουν και σε άλλους πληθυσμούς.
Φυσικά, ένας από τους στόχους της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων του εξωτερικού ήταν να δώσει την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να συμμετέχουν στους εορτασμούς και να διασκεδάσουν με τον ίδιο τρόπο, όπως κάνουν και τα υπόλοιπα παιδιά. Ίσως είναι και ένας τρόπος να «ξεκουράσουν» τους γονείς αυτών των παιδιών, που χρειάζεται να γίνουν πιο εφευρετικοί για να ευχαριστήσουν τα παιδιά τους και να τα δουν να απολαμβάνουν κάθε έκφανση της παιδικής τους ηλικίας.


Με πληροφορίες από infokids.com.cy και mymodernmet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου