Ακούστε μας Live





Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Οι 10 απίστευτα cool κινηματογραφικές biopics που κάθε θαυμαστής πρέπει να δει


Το είδος biopic των μουσικών έχει βαθιές ρίζες στην κινηματογραφία, από τότε που ο Elvis έγινε ο πρώτος σούπερ σταρ. Τον τελευταίο καιρό, όμως, έχει μεγαλώσει από μια στάλα ταινίες, σε μια πιο ευρεία έκταση, με μερικούς από τους καλύτερους ηθοποιούς, να υποδύονται ορισμένους από τους κορυφαίους μουσικούς στον κόσμο. Μάλιστα, ορισμένες από αυτές τις ταινίες παίχτηκαν αρκετά πρόσφατα.
Σημειώνουμε, ότι δεν είναι ντοκιμαντέρ, αλλά μάλλον φιλμικές περιηγήσεις, όπου ένας πολύ ταλαντούχος ηθοποιός αναλαμβάνει όχι μόνο το ρόλο του διάσημου μουσικού, αλλά φαίνεται να γίνεται αυτός (ή αυτή) στην πραγματικότητα. Και όλα αυτά λαμβάνουν χώρα σε ένα σοβαρό κομψό κινηματογραφικό σκηνικό που δεν χρειάζεται να είναι κάποιος θαυμαστής του είδους, για να το εκτιμήσει.
Δείτε παρακάτω μερικές biopics, που πρέπει να προσθέσετε στην συλλογή των φωτογραφιών σας :
1.) MILES AHEAD - MILES DAVIS (2015)
Ο Don Cheadle ενσαρκώνει την ιδιοφυΐα της jazz , σε αυτό το αριστούργημα του 2015, το οποίο είναι μια από τις πιο λαμπρές κινηματογραφικές βιοταινίες που έγιναν ποτέ. Ο Cheadle στην συγκεκριμένη biopic αποδεικνύει ότι η προσπάθεια που κατέβαλε, για να αποδώσει τέλεια τον μεγαλο μουσικό, είναι εμφανής
2.) BORN TO BE BLUE - CHET BAKER (2015)
Εξίσου εμπνευσμένο casting εδώ, με τη μορφή του Ethan Hawke στον ρόλο του ασύγκριτου Chet Baker. Ο Ethan Hawke, διαθέτει τόσο τα ζυγωματικά, όσο και το στυλ για να ενσαρκώσει  τον ταραγμένο - κατά τα άλλα -  τρομπετίστα.
3.) I'M NOT THERE - BOB DYLAN (2007)
Χρειάστηκαν έξι διαφορετικοί ηθοποιοί, συμπεριλαμβανομένων του Heath Ledger και της Cate Blanchett, για να υποδυθεί τον Ντυλαν, σε όλες τις φάσεις του. Προτάθηκε για Όσκαρ, που δικαίως, θα έπρεπε να είχε κερδίσει .
4.) SID & NANCY - SID VICIOUS (1986)
Αυτή είναι μια από τις παλαιότερες επιλογές του είδους, και απεικονίζει τον μεγάλο Gary Oldman, σε σκηνοθεσία Alex Cox, σε μια λαμπρή, πανκ ροκ δημιουργία να ενσαρκώνει τον SID VICIOUS, και ό οποίος μεταφέρει την κληρονομιά του στην οθόνη, ακριβώς, όπως την άφησε ο Sid's, και δεν πρέπει να ξεχαστεί.
5.) NOWHERE BOY - JOHN LENNON (2009)
Θα πρέπει να ήταν δελεαστικό να επιλέξουν κάποιο Χολιγουντιανό σταρ στο ρόλο του θρυλικού τραγουδιστή / τραγουδοποιό, αλλά ο Βρετανός ηθοποιός Aaron Taylor-Johnson, σαν Λένον, ήταν μια εμπνευσμένη επιλογή. Το ίδιο ισχύει και για την φωνή του.
6.) WALK THE LINE - JOHNNY CASH (2005)
Φυσικά, όταν μιλάμε για λαμπρό casting , είναι αδύνατο να ξεπεράσει κανείς  τον Joaquin Phoenix ως τον Man in Black. Είναι σχεδόν πάρα πολύ έντονος στον ρόλο του, αλλά σε δεύτερη σκέψη, δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος άλλος ηθοποιός, να μπορούσε να ενσαρκώσει τόσο καλά το ρόλο του μεγάλου τροβαδούρου.
7.) CONTROL - IAN CURTIS (2007)
Τι είπατε; δεν έχετε ακούσει τον Ian Curtis; Ο frontman των Joy Division δεν μπορεί να είναι τόσο διάσημος, όσο τα άλλα ονόματα σε αυτή τη λίστα, αλλά η ερμηνεία του  Anton Corbijn, είναι απίστευτα πανέμορφη και επική. Η ταινία αρχικά γυρίστηκε με χρώμα, αλλά στη συνέχεια σε μαύρο και άσπρο, είναι μια ταινία must - see.
8.) RAY - RAY CHARLES (2004)
Ο Jamie Foxx δικαίως πήρε τον ρόλο του Ray Charles και ανέβασε τον πήχη για τις βιομεταφορές μουσικών στην οθόνη. Όπως, ενός από τους μεγαλύτερους μουσικούς καλλιτέχνες. Είναι να μην απορεί κανείς που πήρε σπίτι του δύο βραβεία Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένου του Οσκαρ καλύτερου Ηθοποιού.
9.) STRAIGHT OUTTA COMPTON - NWA (2015)
Κάνοντας μια βιογραφική ταινία με τόσους πολλούς αστέρες,  δεν είναι εύκολη υπόθεση, ούτε να αποδώσεις μια μουσική ταινία τόσο καλά, που να παίζεται ακόμα, στις κινηματογραφικές αίθουσες. Οι κριτικοί συμφωνούν, ανεξάρτητα τις  αντιπαραθέσεις στο περιθώριο, ότι πρόκειται για ένα πολύ συναρπαστικό μουσικό βιοφιλμ.
10.) NINA - NINA SIMONE (2016)
Η καταπληκτική ηθοποιός Zoe Soldana, κάνει τη σκληρή, ταλαντούχα τραγουδίστρια, θρύλο της jazz, να ζωντανεύει, στην πιο πρόσφατη καταχώρηση στο μουσικό biopic πάνθεον.









ΠΗΓΗ: penna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου