Ακούστε μας Live





Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης


Διάρκεια: 90'

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 4-8 ετών.

Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης που θα ξεκινήσει από τον αρχαιότερο δρόμο της Αθήνας, την οδό Τριπόδων και το Μουσείο Σχολικής Ζωής, όπου ο Παρθενώνας στο λόφο της Ακρόπολης φαντάζει στα μάτια των παιδιών σαν κάστρο ιπποτών! H κουκουβάγια η Σοφία, μια απ΄τις πολλές που ζουν από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα στη γειτονιά της Πλάκας, θα βοηθήσει τα παιδιά να ξετυλίξουν τους μύθους και να ανακαλύψουν την ιστορία που κρύβουν τα αρχαία μνημεία της πόλης!

Πριν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης τα παιδιά με τη βοήθεια της κουκουβάγιας Σοφίας, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις ιστορίες που κρύβουν σημαντικά εκθέματα του μουσείου όπως ο Τρισώματος, ο Μοσχοφόρος, οι Καρυάτιδες, η Μέδουσα, ο Ιππέας, η Σφίγγα και τόσοι άλλοι θησαυροί του μουσείου. Η κουκουβάγια θα βοηθήσει τα παιδιά να σκεφτούν για τη ζωή των αρχαίων Ελλήνων, τα υλικά, τα χρώματα, την τέχνη και τη φιλοσοφία τους!

Φτάνοντας στο μουσείο θα ακολουθήσουν συγκεκριμένη διαδρομή, όπου θα σταματήσουν σε επιλεγμένα εκθέματα και μέσα από μικρές δράσεις η ομάδα θα ενεργοποιηθεί και θα φωτίσει λίγο παραπάνω αυτό που κάθε μνημείο έχει να πει στα παιδιά που σήμερα επισκέπτονται το Νέο μουσείο της Ακρόπολης.

Το κάθε παιδί θα φτιάξει τη δική του κούκλα-κουκουβάγια!

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Σπυριδούλα Χρόνη, Παιδαγωγός-Εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Διάρκεια: 1,5 ώρα


Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Διεύθυνση
Τριπόδων 23
Περιοχή
Πλάκα - Ακρόπολη
Τηλέφωνο
2103250341
 
1 Φεβρουαρίου 2020 - 23 Φεβρουαρίου 2020

Εισιτήρια

Κόστος συμμετοχής: 15€
Εκπτώσεις στα αδέλφια και στα μέλη του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Πληροφορίες - Κρατήσεις: info@ekedisy.gr 210 3250341

Δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου για τους ενήλικες στο Μουσείο της Ακρόπολης.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου