Ακούστε μας Live





Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Λήτης : Η ζωή μου είναι Ροκ και τα βάσανα μου Μπλούζ…!


Λήτης: Σας περιμένω στο πρώτο μου φετινό live στο Holy Wood στην φιλόξενη μουσική σκηνή της πόλης να ροκάρουμε μαζί με σκύλους, γάτες, γυμνιστές και επαναστάτες.
 

Συμμετέχουν:
Johnny Vavouras
Οδυσσέας Γαλανάκης (Απροσάρμοστοι)
Γούντυ (Panx Romana)
Βιβή Στίγμα 90
Δημήτρης Λιόλιος Dimitris Liolios
E.Σ.ΕΛ.ΟΝ.unplugged
Lotus Flower
Θανάσης Κλασίνας
Conferencier – Παρουσιαστής Γιάννης Αλεξίου


Την πρώτη του κιθάρα ο ΛΗΤΗΣ την αγόρασε κάπου στα 1966 από το Μοναστηράκι, όταν επηρεασμένος από τα συγκροτήματα της εποχής θέλησε να φτιάξει το δικό του γκρουπ. Δύο χρόνια αργότερα το όνειρο πραγματοποιείται και οι THE CANNIBALS εκεί στο Χαλάνδρι ήταν πλέον γεγονός. Τα πρώτα δικά του κομμάτια τα γράφει στις αρχές του ’70 όταν επηρεασμένος από τους Σαββόπουλο, Γκαιφυλια αποφασίζει να ακολουθήσει τον δρόμο της μπαλάντας. Το 1972 εμφανίζεται στην «Μαϊμού» και στην «5η Εποχή» στην Πλάκα καθώς και στην “Vavel” στον Πειραιά. Συνεχίζει μόνος του μέχρι το 1975 όπου και δημιουργεί το ντουέτο ΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΙΖΟΛΔΗ. Παρουσιάζουν τις Μεσαιωνικές Μπαλάντες, μια δουλειά που μέσα από τους στίχους μιλούσε μεταφορικά για τον Πνευματικό Μεσαιωνισμό της εποχής.
Πολλές εμφανίσεις και μεγάλες συναυλίες στο Σπόρτιγκ, στο «Κύτταρο» και σε αμέτρητους κινηματογράφους σε όλη την Αθήνα τους κάνουν γνωστούς στο κοινό. Έτσι το 1981 κάνουν την πρώτη τους περιοδεία στην Πελοπόννησο μαζί με τους SCHMETTERLING και τους SHARP-TIES στην Τρίπολη, το Αίγιο και την Κόρινθο. Ηχογραφούν για λογαριασμό της Happening Records το πρώτο τους single με δυο κομμάτια τον «Δράκο του πάρκου» και την «Βροχή». Την αμέσως επόμενη χρονιά ηχογραφούν άλλα δυο κομμάτια την «Αράχνη» και την «Γαλάζια μηχανή» συμμετέχοντας στην συλλογή HAPPENING ’82, μαζί με άλλα γνωστά συγκροτήματα (ΑΙΟΛΟΣ-VAVOURA BAND-MAGIC DE SPELL-HEAVEN AND HELL-TONAL ORCHESTRA).
Είναι η στιγμή που ο ΛΗΤΗΣ μόνος του πλέον και αφού έκλεισε τον κύκλο της συνεργασίας του με την ΙΖΟΛΔΗ, δημιουργεί τους ΤΡΥΚ και επανέρχεται στον ηλεκτρικό ήχο, εμφανώς επηρεασμένος από το new wave που έχει κάνει την εμφάνιση του δυναμικά. Δυναμικές και οι live εμφανίσεις των ΛΗΤΗΣ + ΤΡΥΚ, που οργώνουν την Ελλάδα με μοναδικές και αξέχαστες συναυλίες για όσους τις παρακολουθούν. Στα δισκάδικα φιγουράρει και το πρώτο τους L.P. με τίτλο «Ποδάνα» από την νέα τους εταιρεία Ε.Μ.Ι. Τους ΤΡΥΚ αποτελούσαν οι Λήτης (φωνή – κιθάρα), Αντώνης Τσέτσος (κιθάρα), Δημήτρης Κροκίδης (κιθάρα), Παναγιώτης Ζυγούρης (μπάσο). Ο καυστικός στίχος του Λήτη σε συνδυασμό με την εκκεντρική σκηνική του παρουσία δημιουργεί μεγάλη ένταση και αντίδραση από τις συντηρητικές αρχές της Άρτας, σε δημόσια συναυλία του το 1987, με αφορμή στίχους των τραγουδιών του που έθιγαν κοινωνικές καταστάσεις της εποχής.
Την επόμενη χρονιά ο Λήτης βρίσκεται πάλι στο στούντιο για την ηχογράφηση του δεύτερου δίσκου του. Το «Χαρακίρι» κυκλοφορεί το 1988 από την Saccaris Records και εμφανίζεται σαν προσωπικό του άλμπουμ. Παίρνει μέρος στην σειρά συναυλιών «Ήχοι του Χειμώνα» καθώς και στην τηλεοπτική παρουσίαση τους από την ΕΡΤ2. Δημιουργεί μαζί με τους Νίκο Γκίνη από τους ΣΥΝΔΡΟΜΟ και Θεόδωρο Τρύφωνα από τους ΑΓΑΠΑΝΘΟΣ την ΜΟΥ.ΣΥΝ.Κ.Α. (Μουσική – Συνεργατική – Κίνηση – Αθηνών) η οποία ήταν μη κερδοσκοπική επιχείρηση και σκοπό είχε την προώθηση καλλιτεχνικών τάσεων από τον ευρύτερο χώρο της τέχνης, με βάση βέβαια την μουσική. Το club «Ροντέο» στην πλατεία Βικτωρίας γίνεται το στέκι για την διοργάνωση συναυλιών ελληνικών συγκροτημάτων από την ΜΟΥ.ΣΥΝ.Κ.Α.

Στον πολυχώρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Καλλιτεχνών Ελλάδας, HolyWood Stage στον Αγίο Δημήτριο, ανάμεσα στα 2 μετρό “Δάφνη” και “Αγ.Δημήτριος”, έναν χώρο εξαιρετικής ακουστικής που δημιουργεί μια μοναδική επαφή μεταξύ ερμηνευτών και κοινού ο Λήτης Αλήτης και οι καλεσμένοι του έρχονται να συναντήσουν το Αθηναϊκό κοινό, σε μια σπάνια μουσική εμπειρία!

Ώρα Προσέλευσης 22:00
Είσοδος συναυλίας 7€
Ποτήρι κρασί: 5€ Ποτήρι μπίρα: 5€ Ποτό απλό: 8€
Jack Daniel’s Tennessee Whiskey: 9€
Μπουκάλι κρασί:30€ Φιάλη Whiskey/Vodka: 80€
Jack Daniel’s Tennessee Whiskey φιάλη: 90€ #single_barrel #Jack_Daniels #Jack_Family #Jack_Honey #Gentleman_Jack #meet_the_family @ HolyWood Stage

Στον πολυχώρο μας, HolyWood Stage έχουμε ως αρχή τον σεβασμό σε όλους τους ανθρώπους, διαθέτει πρόσβαση(ράμπα), καθώς και ειδικές τουαλέτες για ΑμΕΑ, παρέχουμε καλλιτεχνικά και άλλα προγράμματα για όλες τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, πιστεύοντας πάντα ότι η ελεύθερη έκφραση και η ψυχαγωγία, είναι δικαίωμα όλων

HolyWood Stage Λεωφ. Βουλιαγμένης 289
(πλησίον σταθμών μετρό Δάφνη και Αγ. Δημήτριος)
Κρατήσεις Θέσεων στα τηλέφωνα του HolyWood Stage Τηλ.: 2109700418

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου