Ακούστε μας Live





Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Εθισμοί και Απεξάρτηση: 1η Επιστημονική Ημερίδα από τον Σύλλογο Γιόγκα Ελλάδας στο Μέγαρο Μουσικής




Ο Σύλλογος Γιόγκα Ελλάδας διοργανώνει την 1η Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Εθισμοί και Απεξάρτηση», το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με ελεύθερη είσοδο.

 

Ο Σύλλογος Γιόγκα Ελλάδας (Σ.Γ.Ε.) διοργανώνει την 1η Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Εθισμοί και Απεξάρτηση». Η Ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ( Πολυχώρος Συλλόγου «Οι φίλοι της μουσικής» ) και ώρες 16:00-20:00.

Εθισμοί και απεξάρτηση: Σκοπός της ημερίδας

Σκοπός της Ημερίδας είναι η ανταλλαγή καλών πρακτικών (good practices) και εμπειριών, καθώς και η συνεργασία ανάμεσα σε επιστημονικές ομάδες και εκπαιδευτές Γιόγκα. Κοινός στόχος είναι η υποστήριξη των ευάλωτων ατόμων και ομάδων στον δύσκολο τομέα της απεξάρτησης και η ουσιαστική προσέγγιση στον τομέα της ψυχικής και σωματικής υγείας.
Η ημερίδα βρίσκεται υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων. Τους ομιλητές θα συντονίσει ο κ. Γεώργιος Κράλλης – Κοινωνικός Διαπολιτισμικός Λειτουργός, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Ψυχοθεραπευτής NDI.

Στην Ημερίδα θα συμμετέχουν οι παρακάτω ομιλητές:

Δρ. Βαγγέλης Ζαφειρίου. Ψυχίατρος, Πρόεδρος Εθνικής Εταιρίας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Συνεργασίας. «Ομοιοπαθητική Ιατρική και άμεση αντιμετώπιση του αλκοολισμού.»
Δρ. Δημήτριος Ζάγκλης. Ιατρός νευρολόγος. «Ήπιες και συμπληρωματικές μέθοδοι ως αρωγός στη διαδικασία της απεξάρτησης.»
Δρ. Ιλια Θεοτοκά. Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια,Ψυχιατρική Κλινική Aιγινητείου Νοσοκομείου, Πρόεδρος της Δράσης για την Ψυχική Υγεία. «Οι επιδράσεις του internet στη ζωή μας: Πότε μιλάμε για εθισμό;»
Σίμος Παπαδόπουλος. Επίκουρος Καθηγητής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. «Η θεατρική τέχνη και εμψύχωση ως εργαλείο απεξάρτησης.»
Δρ. Δόμνα Τσακλακίδου. Ψυχίατρος, Διευθύντρια του ΕΣΎ – Μονάδα εξαρτήσεων Β’ ψυχιατρική κλινική «ΑΤΤΙΚΟΝ». “Η Ψυχοπαθολογία του εθισμού”.
Δρ. Γιώργος Οικονομόπουλος. Ιατρός, Συγγραφέας, «Ψυχοτρόπες ουσίες και φαρμακευτική απεξάρτηση.»
Δρ. Κωνσταντίνα Θεοδωράτου. MD, MSc, Med. Psych., π. Πρόεδρος του ICMART (International Council of Medical Acupuncture and Related Techniques), Πρόεδρος του ΕΣΙΒΕ (Επιστημονικού Συλλόγου Ιατρών Βελονισμού Ελλάδας) «Εξαρτητικές συμπεριφορές, η συμβολή του βελονισμού και η Γιόγκα.»
Δρ. Ιωάννης Δημητρίου. Ιατρός, Msc Προαγωγή ψυχικής υγείας, υπεύθυνος «NADA» (ΝationDetoxification Association) Ελλάδας. «Πρωτόκολο NADA».
Δρ. Ευθύμιος Αγγελάκης. Νευροψυχολόγος, PhD Επικεφαλής Νευροψυχολογικού Εργαστηρίου Πανεπιστημιακής Νευροχειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός». «Νευροανάδραση και Απεξάρτηση.»
Δρ. Νικόλαος Πλυτάς. Ψυχίατρος, Επιστημονικά υπεύθυνος στο Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων (ΚΑΤΚ) Θήβας. «Χρήση και εξάρτηση. Τα όρια ανάμεσά τους. Η εξάρτηση ως κοινωνικό φαινόμενο. Η προσπάθεια για απεξάρτηση που δεν μπορεί να παραμένει μόνο στην απουσία της χρήσης.»
Γιώργος Α. «εμπειρία, δύναμη, ελπίδα μέσα από τις ομάδες των ναρκομανών ανωνύμων».
Πάνος Δερβίσης. Δάσκαλος Γιόγκα, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδας. & International Yoga Federation «Η παιδαγωγική της γιόγκα σε ευάλωτες ομάδες».

Λίγα λόγια για τη Γιόγκα και τον Σ.Γ.Ε.

Η Γιόγκα θεωρείται το αρχαιότερο σύστημα προσωπικής ανάπτυξης. Ως μία σύγχρονη και εμπειρική μέθοδος αυτής της αρχαίας παράδοσης, ανήκει στις ανθρωπιστικές επιστήμες. Αναγνωρίζει τον άνθρωπο ως ολιστική οντότητα και εμπεριέχει τις ρίζες της ψυχοφυσιολογίας.
Ο Σ.Γ.Ε. αποτελείται από εκπαιδευτές και ασκούμενους Γιόγκα και δημιουργήθηκε το 2008. Μέσα στους κύριους σκοπούς του είναι η δημιουργία νομικού και θεσμικού πλαισίου για την Γιόγκα σε συνεργασία με την πολιτεία.
Πολλοί εκπαιδευτές Γιόγκα συνεργάστηκαν και συνεργάζονται με ευάλωτες ομάδες που ειδικεύονται στην αποκατάσταση της ψυχικής υγείας και απεξάρτησης πολλών και διαφορετικών εθισμών, καθώς και με σχολεία δεύτερης ευκαιρίας και ομάδες απεξάρτησης εντός των φυλακών.
Η εμπειρία και τα βιώματα των εκπαιδευτών έδειξαν ότι οι ασκούμενοι αποκτούν αληθινή αυτοεκτίμηση και υγεία πέρα από κάθε φιλοσοφική ετικέτα. Αυτήν τη βαθύτερη ενσυνειδητότητα (mindfulness) διδάσκονται να τη χρησιμοποιούν πρώτα οι εκπαιδευτές Γιόγκα σε βασικούς τομείς της ζωής τους και στη συνέχεια τη διδάσκουν και σε άλλους.
Η Γιόγκα είναι κάτι πολύ παραπάνω από άσκηση του σώματος. Αποτελεί ένα ολιστικό σύστημα που περιλαμβάνει αναπνευστικές και σωματικές ασκήσεις, καθώς και τεχνικές χαλάρωσης, συγκέντρωσης του νου και αποτοξίνωσης. Εργαζόμαστε με το σώμα και παράλληλα καλλιεργούμε, με επίγνωση και σεβασμό σε αυτό, την ηρεμία και την αρμονική λειτουργία του νευρικού συστήματος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1η Επιστημονική Ημερίδα «Εθισμοί και Απεξάρτηση»
από τον Σύλλογο Γιόγκα Ελλάδας
Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 | 16:00-20:00
Είσοδος Ελεύθερη
Πολυχώρος Συλλόγου «Οι φίλοι της μουσικής», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλ: 210 7282333 | http://www.megaron.gr/
Πληροφορίες: Email: info@yogaportal.gr | https://yogaportal.gr/






ΠΗΓΗ: monopoli.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου