Ακούστε μας Live





Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Ο Κουρέας της Σεβίλλης



του Gioacchino Rossini

Κωμική όπερα σε συναυλιακή μορφή, σε όργανα εποχής
από τους Μουσικούς της Καμεράτας– Ορχήστρας
των Φίλων της Μουσικής και τον Γιώργο Πέτρου

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

«Ο Κουρέας της Σεβίλλης», το αριστουργηματικό έργο του Ροσσίνι, που γοητεύει μικρούς και μεγάλους με τη σπιρτάδα και τη μουσική του ποιότητα, επιστρέφει από τους Μουσικούς της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και τον Γιώργο Πέτρου –έναν μαέστρο διεθνώς αναγνωρισμένο για τις εξαίρετες ροσίνειες ερμηνείες του– στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στις 8:30 το βράδυ, σε μια συναυλιακή παράσταση-έκπληξη όργανα εποχής (με ελληνικούς υπέρτιτλους).
Το σύνολο που φημίζεται για τις ιστορικά τεκμηριωμένες ερμηνείες του και το λαμπερό διεθνές καστ φιλοδοξούν να αφήσουν στο κοινό εξίσου άριστες εντυπώσεις με την κοντσερτάντε παρουσίαση της διάσημης κωμικής όπερας πριν από δύο χρόνια στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Αυτή τη φορά μάλιστα, οι θεατές θα έχουν τη σπάνια ευκαιρία να ακούσουν την περίφημη άρια του Κόμη Αλμαβίβα «Cessa di più resistere» που, λόγω της παροιμιώδους δυσκολίας της, παραλείπεται από τις περισσότερες παραγωγές.
Στους βασικούς ρόλους εμφανίζονται οι: Germán Olvera (Φίγκαρο), Mark Milhofer (Κόμης Αλμαβίβα), Μαίρη-Έλεν Νέζη (Ροζίνα), Bruno Praticò (Μπάρτολο), Χριστόφορος Σταμπόγλης (Μπαζίλιο), Αναστασία Κότσαλη (Μπέρτα).
Το πρόγραμμα των Μουσικών της Καμεράτας για τον Φεβρουάριο περιλαμβάνει μία ακόμη συναυλία σε όργανα εποχής (22.2.2020) με κοντσέρτα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ για πολλαπλά πληκτροφόρα όργανα. Επίσης, τον Μάρτιο έχουν προγραμματιστεί άλλες δύο εμφανίσεις της Ορχήστρας στο Μέγαρο. Η πρώτη (8.3.2020) έχει τίτλο «Berlioz και Wagner: Για τον έρωτα…» και είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (μουσική διεύθυνση: Ζωή Ζενιώδη), ενώ η δεύτερη (26.3.2020) αποτελεί έναν μουσικό φόρο τιμής του φημισμένου συνόλου στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός.
Πληροφορίες:
Ημερομηνίες: Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020
Ώρα Έναρξης: 20:30

Τιμές Εισιτηρίων: 9 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑμεΑ, 65+ )
● 12 € ● 18 € ● 25 € ● 28 € ● 30 € ● 35 €

Προπώληση: 210 72 82 333,
megaron.gr http://www.megaron.gr
και σε όλα τα καταστήματα Public

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
Περιοχή: Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 72.82.333











ΠΗΓΗ: musicity.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου