Ακούστε μας Live





Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

H μεγαλύτερη τοιχογραφία του κόσμου ως συμβολική υπενθύμιση για το κλίμα




Το γαλλικό δίδυμο των street artists, Ella & Pitr, ολοκλήρωσε το τελευταίο έργο του στο Παρίσι, καλύπτοντας επιφάνεια 25.000 τετραγωνικών μέτρων, θέλοντας ταυτόχρονα να περάσει κι ένα οικολογικό μήνυμα.

Η ομάδα έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε από το 2015 με το έργο «Λίλιθ και Όλαφ» στη Νορβηγία, με εμβαδόν 21.000 τετραγωνικά μέτρα.

«Τι καιρό θα κάνει αύριο;»

Στο καινούριο έργο – και καινούργιο ρεκόρ – που φέρει την επωνυμία «Quel temps fera-t-il demain?», που σημαίνει «Τι καιρό θα κάνει αύριο;» εμπνέονται από την παγκόσμια συζήτηση γύρω από το κλίμα και χρησιμοποιούν την κοινότοπη φράση «τι καιρό θα κάνει αύριο;», συμβολικά και ως υπενθύμιση για το μέλλον της κλιματικής αλλαγής και την επόμενη γενιά!


Το έργο αναπαριστά μια ηλικιωμένη γυναίκα που κοιτάζει τους περαστικούς και τα διερχόμενα αυτοκίνητα του περιφερειακού δρόμου από την τοιχογραφία απευθύνοντας το ερώτημα και αποτελεί μια επισήμανση του κινδύνου που απειλεί πιο ορατά από ποτέ την ανθρωπότητα. Η τοιχογραφία, στην οποία χρησιμοποιήθηκε ακρυλική μπογιά ολοκληρώθηκε σε οκτώ ημέρες. Στην ταράτσα του διπλανού κτιρίου δεσπόζει μια πελώρια πλαστική σακούλα.
Οι καλλιτέχνες Ella & Pitr απέκτησαν πρόσβαση στην οροφή του Συνεδριακού Κέντρου στο Paris Expo Porte de Versailles μέσω της Art en Ville, ένωσης που φέρνει καλλιτέχνες σε επαφή με ιδιοκτήτες κτηρίων για να χρησιμοποιήσουν ως «καμβά», για τα έργα τους, χώρους άνευ τωρινής χρήσης στην πόλη.












ΠΗΓΗ: monopoli.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου