Ακούστε μας Live





Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Επέτειος 5 χρόνων λειτουργίας του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών


Το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών συμπληρώνει πέντε έτη λειτουργίας και προσφοράς προς το ευρύ κοινό, με σκοπό την ευρεία κατανόηση και επικοινωνία της Αστρονομίας.
Με αφορμή την επέτειο των πέντε ετών δράσεων (Ιανουάριος 2015 - Ιανουάριος 2020) ανοίγει τις πύλες του, την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, σε μια βραδιά ελεύθερη για το κοινό.

Από τις 18:00 έως τις 21:00 οι χώροι του Αστεροσκοπείου στο Θησείο θα είναι ανοιχτοί και προσβάσιμοι στο κοινό με ελεύθερη είσοδο. Το προσωπικό και συνεργάτες του Κέντρου θα βρίσκονται στη βραδιά για την καθοδήγηση των επισκεπτών.

•  Συγκεκριμένα θα είναι επισκέψιμοι οι χώροι του κτηρίου Σίνα και η ιστορική βιβλιοθήκη, το τηλεσκόπιο Δωρίδη και το μεσημβρινό τηλεσκόπιο Συγγρού.
• Στους κήπους του αστεροσκοπείου μπορούμε να περιηγηθούμε στην έκθεση ηλιακών ρολογιών του κ. Ανδρέα Γαλανάκη.
• Εντός του μουσείου Γεωαστροφυσικής θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε αντίγραφο του μηχανισμού των Αντικυθήρων καθώς και θραύσματα σεληνιακού πετρώματος τα οποία προέρχονται από την ιστορική αποστολή Apollo-11, και θα φιλοξενούνται στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου έως το τέλος Φεβρουαρίου 2020, έχοντας παραχωρηθεί από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.
• Εντός του χώρου του τηλεσκοπίου Δωρίδη μπορούμε να απολαύσουμε μια έκθεση Αστροφωτογραφίας από αστροφωτογράφους της Αστρονομικής Εταιρείας Κέρκυρας. Οι φωτογραφίες συνδυάζουν εικόνες ουρανίων αντικειμένων με τοπία του νησιού.
• Στην βιβλιοθήκη φιλοξενείται μια έκθεση σπάνιων ιστορικών βιβλίων σεληνογραφίας. Αναφέρονται στην χαρτογράφηση της Σελήνης κατά τους δύο τελευταίους αιώνες (19ου και 20ου αι.) και έχουν παραχωρηθεί από την συλλογή του μαθηματικού και ερασιτέχνη αστρονόμου κ. Δημητρίου Μπαρούνη.

• Την ίδια βραδιά, στις 17:00, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στους λόφους στους οποίους βρίσκονται οι εγκαταστάσεις και τα ιστορικά τηλεσκόπια του Αστεροσκοπείου (Νυμφών και Πνύκας) από την ξεναγό κ. Λαυρεντία Γιαννόλα (για αυτή τη δράση απαιτείται προκράτηση).

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Διεύθυνση
Λόφος Νυμφών
Περιοχή
Θησείο - Μοναστηράκι
Τηλέφωνο
2103490000
30 Ιανουαρίου 2020

Εισιτήρια

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για την ξενάγηση στους λόφους του Αστεροσκοπείου απαιτείται προκράτηση θέσεων στα τηλέφωνα: 2103490160 και 210 3490036.
Για την επίσκεψη σε όλους τους εσωτερικούς χώρους θα τηρείται σειρά προτεραιότητας, έως την πλήρωση των διαθέσιμων θέσεων.
30 Ιανουαρίου 2020Πέμπτη17:0018:00 - 21:00                                   ΠΗΓΗ: Art&Life

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου