Ακούστε μας Live





Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Όταν ξεκινάς τη μουσική, τα πράγματα φαίνονται πιο ρομαντικά, πιο “αθώα”... Οι Julian's Lullaby μιλούν στο Nlp Radio



Οι Julian's Lullaby από το όνομά τους και μόνο φανερώνουν τη μεθυστική τους αύρα.
Στις 7 Μαρτίου στα πλαίσια του "Ladies Of Metal" fest θα καταφέρουν να δείξουν στο Αθηναϊκό κοινό την ομορφιά και την ατμόσφαιρα του ήχου τους.

1) 14 χρόνια στη σκηνή. Πώς βλέπετε το ελληνικό metal με την πάροδο του χρόνου;
Πολύ περισσότερα συνολικά προσθέτοντας όλες τις μπάντες και διαφορετικές εποχές… Ευτυχώς πάντα υπάρχουν καλοί μουσικοί και καλά σχήματα τα οποία κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερη αναγνώριση πλέον. Με τον καιρό είναι και λίγο καλύτερες οι συνθήκες, βοηθάει και η τεχνολογία φυσικά.

2) Με τον καιρό σας βλέπουμε πιο ώριμους. Είναι κάτι που έγινε μέσω των δυσκολιών που κατά καιρούς κληθήκατε να αντιμετωπίσετε;
Σίγουρα, όταν ξεκινάς είναι πιο ρομαντικά τα πράγματα, πιο “αθώα”, μετά αντιμετωπίζοντας δυσκολίες σκληραίνεις, περισσότερες υποχρεώσεις, βλέπεις πιο ορθολογικά τις καταστάσεις. Για μας συγκεκριμένα περάσαμε από πολλές φάσεις, αλλάξαμε πολλά μέλη μέχρι να σταθεροποιήσουμε το line-up, ύστερα ήρθαν άλλες συγκυρίες και το σχήμα φυσικά μπαίνει σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με τα επαγγελματικά ή άλλες υποχρεώσεις. Πλέον είμαστε αρκετά συνειδητοποιημένοι ως προς το τι μπορούμε και τι όχι.

3) Ποια είναι η ανταπόκριση για το "Hell's Door";
Μια χαρά, δεν έχω δει και κάποια αρνητική κριτική! Σοβαρά τώρα είναι ότι πιο αντιπροσωπευτικό έχουμε να παρουσιάσουμε μέχρι στιγμής. Αν σου αρέσει τότε έχουμε πιθανότητες να σε “κερδίσουμε”.

4) Να περιμένουμε κάτι νέο δισκογραφικά;
Ναι, το υλικό έχει γραφτεί σε μεγάλο ποσοστό, ελπίζουμε του χρόνου να είναι έτοιμο.

5) Τώρα ετοιμάζεστε να συμμετάσχετε στο "Ladies of Metal" fest. Τι να περιμένουμε σε αυτήν την εμφάνιση;
Δύναμη και μελωδία, σίγουρα πιο κιθαριστική και άμεση προσέγγιση από τις studio εκτελέσεις, δεν έχουμε ζωντανά πλήκτρα, μόνο κάποια σημεία προηχογραφημένα. Μας αρέσει η αμεσότητα στα live, αρχικά δοκιμάσαμε και πλήκτρα δεν δούλεψε πολύ καλά, δεν κόλλησαν οι χαρακτήρες οπότε προτιμήσαμε πιο παραδοσιακή προσέγγιση.

6) Θα υπάρχουν εκπλήξεις στο setlist σας;
Όχι σε αυτή τη φάση, δεν υπάρχει η πολυτέλεια αυτή τη στιγμή για το προετοιμάσουμε σωστά.

7) Πώς βλέπετε τη female fronted σκηνή στη χώρα μας;
Πολυπληθή! Πολύ περισσότερα και καλά σχήματα σε σύγκριση με 10-15 χρόνια πριν, βέβαια πλέον νομίζω πως μας κολλάει καλύτερα το “ατμοσφαιρικό” metal γενικά παρά το female fronted, εμείς για παράδειγμα έχουμε τόσο αντρικά όσο και γυναικεία lead φωνητικά, είναι λίγο αυτό-περιοριστικό το να κατατάσσουμε τη μπάντα στις female fronted. 

8) Τι άλλο να περιμένουμε από τους Julian's Lullaby στο άμεσο μέλλον;
Ελπίζουμε περισσότερα live και φυσικά το νέο άλμπουμ! Ευχαριστούμε για την φιλοξενία! 



Starbringer – video


Οι Julians Lullaby συνεχίζουν τη πορεία τους στο χώρο του metal, που ήδη μετράει 12 χρόνια ζωής και μας παρουσιάζουν το νέο full length album τους με τα τίτλο «Prisoner ofemotions». Και αυτό, όπως και το παρθενικό τους «Dreaming of your fears»  του 2011, από ξένο label και συγκεκριμένα από την ρωσική «Musica».
Από το πρώτο κιόλας άκουσμα, καταλαβαίνεις ότι τα πράγματα δεν είναι απλά. Η μουσική των Julians Lullaby είναι ένα μείγμα του «παραδοσιακού» metal  με συμφωνικά και folk  στοιχεία, δοσμένα κυρίως από τα φωνητικά, ανδρικά και γυναικεία. Είναι αξιοθαύμαστος δε, ο τρόπος που ισορροπούν μεταξύ τους,  παίρνοντας  άλλες φορές την πρωτοκαθεδρία τα ανδρικά και άλλες τα γυναικεία φωνητικά, αφήνοντας μια καλοζυγισμένη αίσθηση αρμονίας και ισάξιου υψηλού επιπέδου!
Η λέξη «ισορροπημένο» μπορεί να χαρακτηρίσει γενικά όλο το album, καθώς όλοι και όλα έχουν τις δικές τους στιγμές μέσα στα τραγούδια.  Αυτό που αναδεικνύει  τελικά το «Prisoner of emotions» σε ένα πολύ καλό album είναι το ότι το διαρκές παιχνίδι, οι συνεχείς εναλλαγές ρυθμών και ατμόσφαιρας, κάθε άλλο παρά σε μπερδεύουν. Αντίθετα, αυτό που κάνουν είναι να διατηρούν το ενδιαφέρον σου αμείωτο και να σε κρατάνε σε διαρκή επιφυλακή για το τι θα ακούσεις παρακάτω.
Τραγούδια
1. Angels East|2. Curse Of Gods3. Death Angel4. Domino5. Eyes Of Grey6. Hanging Crown7. Hell’s Door8. Prisoner Of Emotions9. Simple Thought10. Starbringer 
 Οι JULIAN’S LULLABY είναι:
Anna Lullaby: ΦωνητικάGeorge Saddler: Φωνητικά/ Μπάσο/ στίχοιCharis Kambitsis: ΤύμπαναElias Negrin: Κιθάρες/ σύνθεση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου