Ακούστε μας Live





Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Μαθήματα Πολέμου ΙΙΙ




ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - ΣΚΗΝΗ ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ (ΡΕΞ)

 ΜΙΚΡΟ ΕΘΝΙΚΟ

Από 01.02.2020 έως 12.04.2020

Μετά την επιτυχημένη υποδοχή και πρόσληψη από το κοινό - εφηβικό μα και ΟΛΩΝ των ηλικιών - ενός εγχειρήματος όπως τα Μαθήματα Πολέμου I  και II έρχονται στο Εθνικό Θέατρο τα Μαθήματα Πολέμου III. Τα Μαθήματα Πολέμου III αποτελούν το τρίτο έργο της δραματικής τριλογίας «Μαθήματα Πολέμου» που έχει ως περιεχόμενο την αρχαία ελληνική ιστορία και θέμα τον Πελοποννησιακό Πόλεμο. Ενώ στα δύο πρώτα, η δραματοποίηση περιλαμβάνει αυτοτελή επεισόδια από το ιστορικό έργο του Θουκυδίδη, τα Μαθήματα Πολέμου III δραματοποιούν επεισόδια από τα «Ελληνικά» του Ξενοφώντα. Πιο συγκεκριμένα, η πραγμάτευση εστιάζεται στα κυριότερα γεγονότα που συνθέτουν το τέλος του Πελοποννησιακού Πολέμου και τα οποία σηματοδοτούν, παράλληλα, το τέλος της αθηναϊκής ηγεμονίας και της αθηναϊκής δημοκρατίας. Επιδίωξη μας είναι η βιωματική διδασκαλία, προσανατολισμός άλλωστε ενός σκέλους των παραγωγών του Εθνικού Θεάτρου, να αποτελέσει – εκτός της ψυχαγωγίας – και εργαλείο εξοικείωσης του κάθε θεατή με τα κείμενα.
Το έργο περιλαμβάνει τα πλέον δραματικά συμβάντα των τελευταίων ετών του 5ου αιώνα: την ήττα των Αθηναίων στους Αιγός Ποταμούς και τον αντίκτυπό της στην Αθήνα, το γκρέμισμα των τειχών στην Αθήνα, την κατάλυση της δημοκρατίας και την επιβολή της σκληρής ολιγαρχίας, τις ωμότητες του καθεστώτος των Τριάκοντα, τα πολιτικά πραξικοπήματα και τις εμφυλιακές διαμάχες, μέχρι, τέλος, την παλινόρθωση της δημοκρατίας.
Όπως (υπο)δηλώνεται στον τίτλο, η σκοποθεσία της θεατρικής παραγωγής είναι προπάντων εκπαιδευτική, με την διδαχή να ενεργοποιείται δραστικά (ψυχαγωγικά) μέσω της δύναμης των θεατρικών κωδίκων.

συντελεστές παράστασης:
Γιάννης Λιγνάδης
Μετάφραση, επιμέλεια κειμένου
Γιωργής Τσουρής
Σκηνοθεσία
Σταύρος Λάντσιας
Μουσική
Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Φωτισμοί
Βασιλική Σύρμα
Κοστούμια
Μελίνα Παιονίδου
Μουσική διδασκαλία
Μιχάλης Κλουκίνας
Βίντεο
Κλείτος Κωμοδίκης
Βοηθός σκηνοθέτη
διανομή ρόλων:
Βασίλης Αθανασόπουλος
Αλίκη Αλεξανδράκη
Πάρης Αλεξανδρόπουλος
Μάνος Βαβαδάκης
Αντώνης Γιαννακός
Νάντια Κατσούρα
Στάθης Κόικας
Νεφέλη Μαϊστράλη
Βασίλης Παπαδημητρίου
Κατερίνα Πατσιάνη
μουσικοί επί σκηνής:
Σταύρος Λάντσιας
Ορέστης Πετράκης


ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΣΚΗΝΗ ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΡΕΞ
Πανεπιστημίου 48
ΤΗΛ. ΤΑΜΕΙΟΥ:
210 3301881 - 2103305074

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
10€ γενική είσοδος

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
- ΤΑΜΕΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

- TICKET SERVICES
τηλεφωνικά: 210 7234567
online: www.ticketservices.gr
Με χρέωση υπηρεσίας 7.5%

Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)

- ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ PUBLIC
Προπωληση σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Τα εισιτήρια που αγοράζονται τηλεφωνικά ή οnline παραλαμβάνονται με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή/και πιστωτικής κάρτας, οποιαδήποτε στιγμή από τα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου.

E-TICKET
Αν έχετε εκτυπωτή, μετά τη συναλλαγή σας, μπορείτε να κατεβάσετε τα εισιτήριά σας σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο PDF) και να εισέλθετε στην αίθουσα με το εκτυπωμένο εισιτήριο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου