Ακούστε μας Live





Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Η Γιώτα Νέγκα στο Σταυρό του Νότου




Η Γιώτα Νέγκα επιστρέφει για 5 παραστάσεις στο Σταυρό του Νότου, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου

Η Γιώτα Νέγκα, μια από τις σπουδαιότερες λαϊκές φωνές της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού, επιστρέφει μετά την περιοδεία της στην Ελλάδα το Σάββατο 25 Ιανουαρίου και για 5 μόνο Σάββατα στο Σταυρό του Νότου Plus.
«Αυτό που θέλεις στη ζωή το καταφέρνεις» είναι ο τίτλος του έκτου προσωπικού της  άλμπουμ, που βάζει στη φαρέτρα της Γιώτας ακόμη περισσότερα τραγούδια και είναι και ο τίτλος των μουσικών βραδιών στο Σταυρό. Στο νέο αυτό  κύκλο live η Γιώτα μας παρουσιάζει, με τις επιλογές τραγουδιών που έχει κάνει,  την ιστορία της: πώς έφτασε ως εδώ, τι πραγματικά ονειρευόταν όταν ξεκίνησε να τραγουδάει και ποσά από αυτά τα όνειρα υλοποιήθηκαν.

«Ξεκίνησα να αγαπώ και να μελετώ τα λαϊκά τραγούδια που άκουγα από μικρή. Ονειρευόμουν να τα τραγουδώ. Τα κατάφερα. Ονειρευόμουν να μου χαρίσουν οι δημιουργοί τα δικά μου τραγούδια. Τα κατάφερα. Όλα ξεκίνησαν όταν συνάντησα τον Π. Καλαντζόπουλο , το μουσικό ταξίδι συνεχίστηκε με τον Β .Κορακάκη , τον Κ. Λειβαδά και τον Θ. Γκόνη, τον Θ. Καραμουρατίδη και τον Οδυσσέα Ιωάννου και μέσα από πολλές συνεργασίες με σπουδαίους κι αγαπημένους ανθρώπους του τραγουδιού έρχομαι σήμερα να πω με βεβαιότητα ότι αυτό που θέλεις στη ζωή το καταφέρνεις.» Αυτός είναι ο τωρινός σταθμός στην καριέρα της, ο νέος της δίσκος που «ντύνεται» με λόγια και μελωδίες που της χάρισαν ο Ν. Μωραΐτης και ο Ν. Μερτζάνος.

Σ’ αυτόν λοιπόν  τον  κύκλο παραστάσεων θα ακούσουμε και θα σιγοτραγουδήσουμε τραγούδια που πρώτη φορά αγαπήσαμε από την Γιώτα: «με τα μάτια κλειστά», «δίκιο», «έχω άνθρωπο», «δε με κρατάει ό,τι θυμάμαι» , τραγούδια από τη νέα δισκογραφική δουλειά της όπως το «βρες μου έναν άλλον», «διάρκεια μιας ζωής»  «πανοπλία», αλλά και παλιά λαϊκά τραγούδια που αγαπήσαμε ξανά μέσα από τη μοναδική ερμηνεία της.

Οι μουσικοί:

Νίκος Κατσίκης Μπουζούκι | Λαούτο
Κώστας Νικολόπουλος | Κιθάρες
Βασίλης Χωριανόπουλος | Τύμπανα
Δημήτρης Τσεκούρας | Μπάσο
Χρήστος Θεοδώρου | Πιάνο, Ενορχηστρώσεις
Ηχοληψία | Βασίλης Μιχαηλίδης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 
Ημερομηνία: Σάββατα 25/01 έως 22/02/2020
Ώρα έναρξης: 23.00
Καλλιτέχνης: Γιώτα Νέγκα
Χώρος: Σταυρός του Νότου, Θαρύπου 37, Αθήνα, 117 43
Συμμετέχουν: Οι μουσικοί: Νίκος Κατσίκης (Μπουζούκι, λαούτο), Κώστας Νικολόπουλος (Κιθάρες), Βασίλης Χωριανόπουλος (Τύμπανα), Δημήτρης Τσεκούρας (Μπάσο), Χρήστος Θεοδώρου (Πιάνο, Ενορχηστρώσεις), Ηχοληψία: Βασίλης Μιχαηλίδης
Τιμή εισιτηρίου: 14€ με μπύρα ή κρασί
 
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
Αθήνα
Νέος Κόσμος
Σταυρός Του Νότου
Απο 25/01/2020 εως 22/02/2020
Θαρύπου 37 & Φραντζή
Σάββατο: 23:00

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου