Ακούστε μας Live





Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

ΟΔΥΣΣΕΙΑ


1 Φεβ - 12 Απρ
Θέατρο Ολύμπια

ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΙΝΑΣ
ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 1 ΚΑΙ 1 ΔΩΡΟ!

3 ΚΑΙ 1 ΔΩΡΟ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 2118005141

Η Οδύσσεια θεωρείται σήμερα ο πιο χαρακτηριστικός και συμβολικός μύθος για την πορεία του ανθρώπου μέσα στον κόσμο. Πρόσφατα την τοποθέτησαν πρώτη ανάμεσα στις δέκα σημαντικότερες ιστορίες που διαμόρφωσαν τον πολιτισμό. Ο Νόστος, ο γυρισμός στη γενέθλια γη, είναι αφορμή για ένα ταξίδι αυτογνωσίας, μέσα από τις περιπέτειες της ζωής. Το λέει άλλωστε πολύ γλαφυρά και ο Κωνσταντίνος Καβάφης στην περίφημη Ιθάκη του. Μπορεί όμως να τη δει κανείς και σαν ένα ανθρώπινο δράμα : η επιστροφή στην πατρίδα, μετά από ένα μακρόχρονο σκληρό πόλεμο, δεν είναι ποτέ κάτι απλό. Είναι γεμάτη δεινά και βάσανα.

Η Σοφία Σπυράτου, η οποία τα τελευταία χρόνια μας έχει χαρίσει παιδικές παραστάσεις που κέρδισαν τον θαυμασμό και την εμπιστοσύνη τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων θεατών, υπογράφει τη σκηνοθεσία και τις χορογραφίες. Ο βραβευμένος ποιητής Στρατής Πασχάλης ανέλαβε τη συγγραφή του διασκευασμένου κλασικού κειμένου. Ο Μανόλης Παντελιδάκης υπογράφει τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια. Η πρωτότυπη μουσική σύνθεση είναι του Μιλτιάδη Παπαστάμου και οι ατμοσφαιρικοί φωτισμοί της Στέλλας Κάλτσου.
Η παράσταση αυτή θέλει να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στα θαλασσινά μονοπάτια αυτού του παραμυθιού. Με έμμετρους μα και ελεύθερους στίχους που θυμίζουν το αρχαίο κείμενο, αλλά και την παράδοση των σπουδαίων μεταφράσεων του Ομήρου, παλιών και σύγχρονων, σε μια γλώσσα κατανοητή για τα παιδιά. Με επεισόδια γεμάτα χιούμορ, ανατροπές και ενδιαφέρον. Με αξίες και ιδανικά, όπως η προσήλωση στο στόχο και η τόλμη για την πραγμάτωση κάθε καλού σχεδίου. Ο Οδυσσέας, ο διαχρονικός πολυμήχανος και θαρραλέος, που ξέρει παρά τις δυσκολίες να νικά. Ο Όμηρος, μια ζωντανή συναρπαστική προσωπικότητα που όχι μόνο αφηγείται αλλά και συμμετέχει διαρκώς, στήνοντας πολλές φορές την ίδια τη δράση.
Η Ιθάκη θα μας δώσει και πάλι “το ωραίο ταξίδι”. Κι εμείς, συνεπαρμένοι από τον μαγικό μυθολογικό κόσμο της Αρχαιότητας, θα καταλάβουμε γι' άλλη μια φορά “οι Ιθάκες τι σημαίνουν”....
Κάθε Σάββατο και Κυριακή στο Θέατρο ΟΛΥΜΠΙΑ (Ακαδημίας 59)
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : 211 8005141








ΠΗΓΗ: viva.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου