Ακούστε μας Live





Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

«Οι συναντήσεις της Πέμπτης» τον Φεβρουάριο




Φωτογραφικές παρουσιάσεις σε επιμέλεια του Πλάτωνα Ριβέλλη
 
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με τον «Φωτογραφικό Κύκλο» συνεχίζουν τον Φεβρουάριο του 2020 τις «Συναντήσεις της Πέμπτης», στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα). Σε αυτές, σύγχρονοι Έλληνες φωτογράφοι-μέλη του «Φωτογραφικού Κύκλου», επιλεγμένοι από τον Πλάτωνα Ριβέλλη, παρουσιάζουν το καλλιτεχνικό έργο τους, συζητούν μεταξύ τους για τις θεματικές, τις προσεγγίσεις και τις επιλογές τους και απαντούν στις ερωτήσεις του κοινού.
 
Το πρόγραμμα των παρουσιάσεων για τον Φεβρουάριο 2020 είναι:
 
  • 6 Φεβρουαρίου: Κώστας Μητρόπουλος & Κατερίνα Παττακού
 
  • 13 Φεβρουαρίου: Αλέξανδρος Βρεττάκος
 
 
Από το 1990 μέχρι το 2005 και από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάιο, κάθε Πέμπτη βράδυ στο εντευκτήριο του «Φωτογραφικού Κύκλου» στην οδό Τσακάλωφ, ένας ή δύο φωτογράφοι παρουσίαζαν σε προβολή τη δουλειά τους και συζητούσαν με τα μέλη που παρευρίσκονταν. Μερικά τέτοια βράδια, αντί για φωτογραφικές προβολές, διάφοροι καλλιτέχνες ή επιστήμονες μιλούσαν στο κοινό του «Κύκλου», συγκροτήματα κλασικής μουσικής δωματίου ή τζαζ έπαιζαν μουσική ή πραγματοποιούνταν  κινηματογραφικές προβολές.
Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο του 2005 κάποιες «Συναντήσεις της Πέμπτης», όπως είχαν επικρατήσει να ονομάζονται, έγιναν με μεγάλη επιτυχία σε αμφιθέατρα μουσείων και άλλων πολιτιστικών ιδρυμάτων. Το πρόγραμμα περιλάμβανε άλλοτε παρουσιάσεις φωτογράφων και άλλοτε προβολές και αναλύσεις κινηματογραφικών ταινιών.
Από τον Οκτώβριο του 2005 μέχρι τον Ιούνιο του 2018 οι «Συναντήσεις της Πέμπτης» γίνονταν στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (Κτήριο Πειραιώς). Εκτός από τους φωτογράφους, στις «Συναντήσεις» συμμετείχαν και άνθρωποι της τέχνης και του πνεύματος όπως οι Jean-Marie Drot, Βασίλης Αλεξάκης, Νίκος Κυπουργός, Χρήστος Ζουράρις, Ιλεάνα Τούντα, Γιώργος Γραμματικάκης, Παντελής Βούλγαρης, Εύα Στεφανή κ.ά.
 
Από τον Νοέμβριο του 2018, οι «Συναντήσεις της Πέμπτης» πραγματοποιούνται στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
 
 




 
Ημερομηνία
 
 
6 & 13 Φεβρουαρίου 2020, 19:00 - 21:00
 
Διεύθυνση
 

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα
 
Είσοδος
 

Eίσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες


Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), culture@hau.gr, www.hau.gr/culture

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου