Ακούστε μας Live





Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Λοιπόν; Είστε χαρούμενοι στο "μοντέρνο" κόσμο;


28 Ιανουαρίου 2020

Λοιπόν; Είστε χαρούμενοι στο "μοντέρνο" κόσμο;


Διάρκεια: 120'

Αλήθεια, πως φτάσαμε έως εδώ; Μετά από αιώνες αργής και προοδευτικής εξέλιξης, κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, ο άνθρωπος εκτοξεύτηκε μεταφορικά και κυριολεκτικά! Είναι η εποχή του μοντερνισμού, ενός κοινωνικού, πολιτικού και εικαστικού κινήματος που έθεσε τις βάσεις για αυτό που ζούμε σήμερα. Ο ιδέες του μοντερνισμού, άλλαξαν την τέχνη και την κοινωνία για πάντα!

Ο 20ος αιώνας ανέβασε το προσδόκιμο ζωής κατακόρυφα, μας οδήγησε σε ένα πιο ορθολογικό τρόπο σκέψης, παράλληλα όμως, δημιούργησε την Χιροσίμα και το ολοκαύτωμα.

Τα ερωτήματα για τη "φύση της τέχνης", για το "τι είναι" και τι "δεν είναι" τέχνη, πάντα γίνονται αφορμή για ζωηρούς διαλόγους και ενδιαφέρουσες αντιπαραθέσεις. Με παιγνιώδη τρόπο και μέσα από την προβολή εικόνων ζωγραφικής, μουσικών βίντεο και αποσπασμάτων από ταινίες ή ντοκιμαντέρ, την Τρίτη 28/1/2020 και ώρα 19:00-21:00 στο Εργαστήριο Εικαστικής Δημιουργίας Χρώμα, ο εικαστικός καλλιτέχνης και εκπαιδευτικός Κωνσταντίνος Κωστούρος θα μας οδηγήσει σε μια γνωριμία με τα κινήματα της μοντέρνας τέχνης και θα μας ενθαρρύνει να σχολιάσουμε τη θεωρία και την πρακτική τους.

Θα προσεγγίσουμε κριτικά τα έργα τέχνης του 20ου αιώνα και των κινημάτων του (ιμπρεσιονισμός, εξπρεσιονισμός, κυβισμός κ.τ.λ.), θα δούμε τον δρόμο που πήρε η εικαστική δημιουργία αλλά και η μαζική κουλτούρα γενικότερα και θα διερωτηθούμε για τη σχέση τέχνης, νέων μέσων, ζωής και καθημερινότητας. 

"Χρώμα" Εργαστήριο Εικαστικής Δημιουργίας

Διεύθυνση
Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου Β 59-61
Περιοχή
Κέντρο Πειραιά
Τηλέφωνο
2104530073
19:00 - 21:00

Εισιτήρια

Κόστος συμμετοχής 15€,
(μαθητές εργαστηρίου 10€)
Απαραίτητη η εκδήλωση ενδιαφέροντος στο τηλέφωνο του εργαστηρίου 2104530073.












ΠΗΓΗ: Art&Life

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου