Ακούστε μας Live





Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

«Χιονονιφάδα»


του Mike Bartlett

μια συγκινητική ιστορία
στο πνεύμα του Καρόλου Ντίκενς

Δεύτερος κύκλος παραστάσεων!
 
Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε ο πρώτος κύκλος παραστάσεων του έργου «Χιονονιφάδα» του Μάικ Μπάρτλετ η Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ ανακοινώνει έναν δεύτερο κύκλο 12 παραστάσεων στο θέατρο Κυδωνία από την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9.30 μμ και Κυριακές απογευματινή στις 7.30 μμ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
  • Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, ώρα έναρξης 9.30 μμ.
  • Σάββατο 25 Ιανουαρίου, ώρα έναρξης 9.30 μμ.
  • Κυριακή 26 Ιανουαρίου, (απογευματινή) ώρα έναρξης 7.30 μμ.
  • Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, ώρα έναρξης 9.30 μμ.
  • Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, ώρα έναρξης 9.30 μμ.
  • Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, (απογευματινή) ώρα έναρξης 7.30 μμ.
  • Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, ώρα έναρξης 9.30 μμ.
  • Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, ώρα έναρξης 9.30 μμ.
  • Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, (απογευματινή) ώρα έναρξης 7.30 μμ.
  • Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, ώρα έναρξης 9.30 μμ.
  • Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, ώρα έναρξης 9.30 μμ.
  • Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, (απογευματινή) ώρα έναρξης 7.30 μμ.
Τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ και 12 ευρώ το φοιτητικό (μειωμένο).
Πληροφορίες - κρατήσεις θέσεων, τηλ. 28210 92395
On-line προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr
και tickets.public.gr καθώς και στα καταστήματα Public

Το έργο είναι κατάλληλο άνω των 14 χρόνων.

Το έργο γραμμένο μόλις το 2018, ανέβηκε ταυτόχρονα στην Ελλάδα (Χανιά) και στο Λονδίνο (θέατρο Κιλν, Γουέστ Χάμπστεντ, πρεμιέρα 10 Δεκεμβρίου 2019) και αφηγείται μια συγκινητική Χριστουγεννιάτικη ιστορία που διαδραματίζεται στη Βρετανία του Μπρέξιτ και είναι γραμμένη στο πνεύμα των κλασικών ιστοριών του Καρόλου Ντίκενς, που περιγράφουν πώς το γιορταστικό πνεύμα μπορεί να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των τάξεων και των γενεών.

ΤΟ ΕΡΓΟ:

Πρόκειται για έργο γραμμένο με θέρμη, χιούμορ και αρκετή θλίψη, μια ιστορία σχεδόν επική, που αναφέρεται στο χάσμα των γενεών ανάμεσα σε έναν πατέρα και την κόρη του, και διατυπώνει το άβολο ερώτημα αν τελικά οι καιροί που ζούμε είναι πράγματι καλύτεροι από τους παλιότερους.

Ο Άντυ είναι ένας μεσήλικας που του αρέσουν τα τηλεοπτικά προγράμματα παλαιότερων εποχών. Η γυναίκα του έχει πεθάνει από μια ανίατη αρρώστια πριν χρόνια και η κόρη του έχει φύγει από το σπίτι στα δεκαοκτώ της, χωρίς να εξηγήσει ποτέ το λόγο. Από τότε έχουν περάσει δύο χρόνια και δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Φέτος, όμως, ο Άντυ μαθαίνει πως κάποιοι την είδαν στα πέριξ κι ελπίζει πως η κόρη του θα γυρίσει σπίτι τα Χριστούγεννα που πλησιάζουν. Νοικιάζει απ' την κοινότητα τον χώρο εκδηλώσεων, τον στολίζει γιορταστικά και την περιμένει να φανεί. Και ενώ ως πατέρας προσπαθεί να φανταστεί τους λόγους που την έκαναν να ρίξει μαύρη πέτρα πίσω της, εκφράζοντας ταυτόχρονα τις δικές του κοινωνικές απόψεις, που είναι χαρακτηριστικές ανθρώπου κάποιας ηλικίας, με όλες τις προκαταλήψεις, αλλά και τη σοφία της γενιάς του, ένα άγνωστο κορίτσι, που είναι ακριβώς στην ηλικία της κόρης του, εμφανίζεται στην αίθουσα...

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:


Ο Μάικ Μπάρτλετ (Mike Bartlett) είναι ένας καταξιωμένος και κατ' επανάληψη βραβευμένος θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος. Είναι γνωστός στο ευρύ βρετανικό κοινό από τα δημοφιλέστατα και πολλαπλά βραβευμένα σενάρια που έγραψε για τις τηλεοπτικές σειρές Dr Foster και King Charles III. Έχει συνεργαστεί με τις θεατρικές ομάδες Paines Plough, National Theatre, και διετέλεσε Pearson Playwright in Residence στο The Royal Court Theatre. Το θεατρικό του έργο King Charles III (2014) κέρδισε στο Ηνωμένο Βασίλειο το βραβείο Κριτικών (Critic's Circle Award) και το βραβείο Ολίβιερ (Olivier Award) ενώ στις ΗΠΑ το βραβείο Drama Desk Award και το βραβείο Τόνι (Tony Awards) για το καλύτερο καινούργιο έργο. Το 2011 το έργο του Love Love Love πήρε το βραβείο Theatre Awards UK για το καλύτερο έργο της χρονιάς. Το έργο του Cock (μεταφρασμένο στα ελληνικά από την Κατερίνα Ευαγγελάτου) κέρδισε το Olivier Award το 2010 για την καλύτερη παραγωγή με συνεργαζόμενο θέατρο, και το 2006 κέρδισε τα βραβεία Writer's Guild Tinniswood and Imison για το θεατρικό έργο Not Talking, ενώ το 2008 το βραβείο Old Vic New Voices για το Artefacts.

Το τελευταίο του θεατρικό έργο Snowflake (Χιονονιφάδα) παρουσιάστηκε στην Οξφόρδη τα Χριστούγεννα του 2018 στο Old Fire Station, που είναι κοινοτικός πολιτιστικός χώρος με θεατρική αίθουσα, για λίγες δοκιμαστικές παραστάσεις, ενώ φέτος τα Χριστούγεννα ανεβαίνει στο Λονδίνο στο θέατρο Κιλν, Γουέστ Χάμπστεντ, πρεμιέρα 10 Δεκεμβρίου 2019, σε σκηνοθεσία Clare Lizzimore και με τους ηθοποιούς Elliot Levey, Amber James and Ellen Robertson.

Έχει γράψει επίσης τα θεατρικά έργα: Albion (Almeida Theatre) 2017, Wild (Hampstead Theatre) 2016, Game (Almeida Theatre) 2015, An Intervention (Paines Plough/Watford Palace Theatre) 2014, Bull (Sheffield Theatres and Off-Broadway) 2013, Medea - A new version (Headlong/Glasgow Citizens/ Watford/Warwick) 2012, Chariots of Fire (Hampstead Theatre/Gielgud Theatre) 2012, Decade (Co-writer - Headlong) 2011, Earthquakes in London (Headlong/National Theatre) UK tour 2011, Contractions (Royal Court) 2008, My Child (Royal Court) 2006, καθώς και πολλά θεατρικά έργα για το ραδιόφωνο.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Το έργο, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παίζεται σε μετάφραση Δημήτρη Κιούση, σκηνοθεσία και κοστούμια Μιχάλη Βιρβιδάκη, σκηνικά Lucyna Kukosz, σύνθεση ήχων Δημήτρη Ιατρόπουλου, και φωτισμούς Γαλάτειας Σαραντάκου. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Μαρία Γιαννικάκη, Έβελιν Σαγώνα και Μιχάλης Βιρβιδάκης.

Η παράσταση συνοδεύεται από πρόγραμμα - βιβλίο με τη μετάφραση του έργου, την διανομή, εισαγωγικά και πληροφοριακά κείμενα σχετικά με το έργο και φωτογραφίες από την παράσταση.

ΘΕΑΤΡΟ ΚΥΔΩΝΙΑ
Υψηλαντών 12, Χανιά
τηλ. 2821092395
(χάρτης)



ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
15 € γενική είσοδος
12 € φοιτητικό



ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
τηλεφωνικά: 2107234567
online: www.ticketservices.gr
(οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας +0,80€ ανα εισιτήριο)PUBLIC

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, μπορείτε να τα κατεβάσετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΜΝΗΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΜΚΕ
ΑΦΜ: 099810901
ΔΟΥ: Α' ΧΑΝΙΩΝ
ΕΔΡΑ: ΥΨΗΛΑΝΤΩΝ 12 - 73132 - ΧΑΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου