Ακούστε μας Live





Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Donatella Versace: Έκανε δωρεά 200.000 ευρώ για τη μάχη κατά του κορονοϊού




Όπως συμβαίνει σε πολλές βιομηχανίες, η παγκόσμια εξάπλωση του κορονοϊού έχει αντίκτυπο και στον κόσμο της μόδας. Ολόκληρες εβδομάδες μόδας ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν, ενώ brand όπως τα Gucci και Prada ματαίωσαν τα επερχόμενα σόου τους.

Όσο άσχημο και αν είναι αυτό, σίγουρα δίνει αισιοδοξία το να βρίσκονται άνθρωποι της μόδας στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση του ιού. Μετά την Chiara Ferragni που δώρισε μαζί με τον σύζυγό της 100.000 ευρώ για τον κορονοϊό, η Donatella Versace και η κόρη της Allegra ανακοίνωσαν ότι θα κάνουν και εκείνες δωρεά ύψους 200.000 ευρώ.

«Σε καιρούς όπως αυτός», γράφει η σχεδιάστρια σε μια δήλωση της που δημοσιεύτηκε στο Instagram, «είναι σημαντικό να είμαστε ενωμένοι και να υποστηρίξουμε όπως μπορούμε όλους όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και αγωνίζονται καθημερινά για να σώσουν εκατοντάδες ζωές».
«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Allegra και εγώ αποφασίσαμε να κάνουμε μια προσωπική δωρεά 200.000 ευρώ στο τμήμα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου San Raffaele στο Μιλάνο».
Το Μιλάνο έχει πληγεί ιδιαίτερα από τον ιό και η χώρα βρίσκεται σε πλήρη απομόνωση.

«Οι καρδιές μας πηγαίνουν σε όλους εκείνους που έχουν πληγεί από αυτή την ασθένεια και σε όλους τους γιατρούς και το ιατρικό προσωπικό που εργάζονται ηρωικά χωρίς διακοπή τις τελευταίες εβδομάδες στην προσπάθεια να φροντίσουν τους αγαπημένους μας», προσθέτει η Donatella.
«Ως κοινωνία, πρέπει να σταθούμε μαζί και να φροντίσουμε ο ένας τον άλλο».

Eπίσης ο οίκος LVMH ανακοίνωσε ότι θα παρασκευάσει «σε μεγάλη ποσότητα» αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα μέσω της διαδικασίας παραγωγής των αρωμάτων και καλλυντικών Christian Dior, Guerlain και Givenchy, ώστε να τροφοδοτήσει τα νοσοκομεία. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του οίκου: 

«Απέναντι στον κίνδυνο ελλείψεων που διαπιστώνεται στην Γαλλία, ο Μπερνάρ Αρνό (CEO του ομίλου) ζήτησε από το τμήμα των αρωμάτων και των καλλυντικών του LVMH να επιστρατεύσει τις δυνατότητες παραγωγής για να παρασκευάσει και να προσφέρει στις υγειονομικές αρχές μεγάλες ποσότητες αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, στις 8 Μαρτίου, ο Giorgio Armani έκανε επίσης δωρεά στο νοσοκομείο του Μιλάνου, μαζί με άλλους ιταλικούς οργανισμούς, ύψους 1,25 εκατομμυρίων ευρώ. Τον Φεβρουάριο, η πολυτελής μάρκα έσπευσε να κάνει το show AW20 κεκλεισμένων των θυρών εν μέσω των φόβων για την εξάπλωση του ιού. Άλλες φίρμες - ειδικά εκείνες που εδρεύουν στην Ιταλία - ακολούθησαν το παράδειγμα με τις δωρεές.

Τον Ιανουάριο, πριν πάρει τόσο μεγάλη έκταση το θέμα του κορονοϊού στην Ευρώπη, οι LVMH και Kering έκαναν δωρεές στoν Ερυθρό Σταυρό της Κίνας ύψους περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ και 1 εκατομμυρίου ευρώ αντίστοιχα ενώ και σε αυτήν την περίπτωση βοήθησε ο οίκος Versace για να αντιμετωπιχτεί η έλλειψη που υπήρχε πάνω σε ιατρικές προμήθειες.






Mε πληροφορίες από  womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου